Jaké máte výdaje za jídlo a spol?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60
7.11.16 08:42

Tak u nas 2dosp. a 3 děti (9,11,2r) a je to 7 tis. A to vařím denně, děti mají oběd doma a muž si ho vozí do práce a pokud cestuje a nema si ho kde ohřát, dostane větší sváču a oběd má k večeři.
Hodně peču a maso občas dostáváme od babčky. Používám celozrnné a špaldové mouky, cukr třtinový, vajička vlastní, jogurt si taky dělám vlastní (baví mě to). Občas i sýr vyrobím atd. Ale ano, abych se vlezla do 7mi tis, musím přemýšlet co koupím a co si radši odpustím. Kupuju od místních zemědelců a máme zahradu, tak je i vlastní zelenina.
A i když musím zvážit, co koupím, tak mi nepřijde, že by někdo strádal. Až půjdu do práce, zase bude víc peněz a mín času, tak se režim upraví jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
7.11.16 08:45

@kazda.m Díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
7.11.16 11:00

Hrozně to naskakuje, když je někdo zvyklý kupovat pití, džusy a nebo sladkosti - já nekupuji žádné sladkosti, žádné balené nápoje (výjimečně magnésii) a džusy taky nic (buď mačkám doma čerstvé, nebo si zajdu někam na fresh). Jo a taky pijeme alkohol jen minimálně, občas koupím jen kvalitní víno.

Zase si neodepřu kvalitní zeleninu a ovoce, celozrnné těstoviny, nerozmrazované pečivo, kupujeme hodně bio, bezlepkové, speciality (artyčoky, kozí sýry atd. atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
7.11.16 14:14

@kacka52 jsi můj člověk, taky si myslím, že tříčlenná rodina (dva dospělí a malé dítě) může nakoupit zdravě za 1000,– na týden a mít přitom každý den teplou večeři :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
7.11.16 14:18

@Toffifee82 ty jo, to je super! 7tis pro pětičlennou rodinu, přitom jídelníček evidentně bohatý a zdravý, velký respekt!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
7.11.16 14:27

@Any83 Některý týden utratím třeba víc, další méně, jak kdy. Ale aspoň se to snažím nějak držet. Dřív jsem vůbec nevěděla kolik nás jídlo stojí, nějak jsem to nekontrolovala. Nevařím zas úplně zdravě, teď jsme měli kuře na paprice :oops: :mrgreen: Na tento týden mám v plánu zas něco zdravějšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
7.11.16 21:28

@Any83 Snažím se. Spíš mám problém s výdaji v kolonce „ostatní“ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
7.11.16 21:33
@kacka52 píše:
@Any83 Některý týden utratím třeba víc, další méně, jak kdy. Ale aspoň se to snažím nějak držet. Dřív jsem vůbec nevěděla kolik nás jídlo stojí, nějak jsem to nekontrolovala. Nevařím zas úplně zdravě, teď jsme měli kuře na paprice :oops: :mrgreen: Na tento týden mám v plánu zas něco zdravějšího.

co furt zdravý. Taky dobrý to musí být a kuře na paprice je mňamka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
7.11.16 21:43

2 dospělí a zatím 1 dítě 4 roky. Za jídlo 8 000 drogerie 1000. Oba obědváme doma. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
7.11.16 22:02

@Burj Chalifa Jo člověk to nesmí přehánět a dítě alespoň omáčky sní. Takže dvojnásobná radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
8.11.16 12:25

Byly doby kdy jsme „prozrali“ i 11000 mesicne, jsme 2 +2 (7 let a 18m), ale rekla jsem DOST a zacala planovat jidelnicky a jsme na 6-7000 s drogerii a plinama. Nakupuji podle jidelnicku a premyslim co koupim. Nehazu bezmyslenkovite jidlo do kosiku… Pres leto mame zeleninu ze zahradky, ted kupuji jen sezonni, obcas dostaneme kure nebo krutu od rodicu. Balene piti nekupujeme vubec, pijeme jen filtrovanou vodu. A i sladkosti obcas kupujeme, manzel do prace na doplneni energie si kupuje v akci cokolady a i neco detem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32022
8.11.16 13:34

@javorka tak i s drogérií a plínama to nechápu 8o to musíte mít docela nízkou spotřebu jídla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
8.11.16 20:49

@Nimie pleny kupuju jen v akci, drogerie neni potreba kupovat kvanta, kupuji bud v dm jejich znacku i gely na prani nebo v lidlu. Sprchace, sampony stoji do 30 kc a bohate staci…A co se jidla tyce, tak nemame pocit, ze by jsme nejak stradali, kazdy den na snidani mame domaci ovesnou kasi s ovocem ( pres leto cerstve ze zahrady, ted domaci jablka, banany nebo zasoba jahod v mrazaku), kazdy den ovozel, jogurty, maso 3-4× tydne, pecu 1× tydne neco sladkeho, pecivo si bud upecu nebo 2× do tydne koupim pulku chleba, moc se ho u nas nesni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
8.11.16 20:52
@Burj Chalifa píše:
co furt zdravý. Taky dobrý to musí být a kuře na paprice je mňamka :palec:
:mrgreen: Ty to kure na paprice fakt rada, vid? :mrgreen: Do varici diskuze pises skoro jen když delas toto :lol: ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32022
8.11.16 21:02
@javorka píše:
@Nimie pleny kupuju jen v akci, drogerie neni potreba kupovat kvanta, kupuji bud v dm jejich znacku i gely na prani nebo v lidlu. Sprchace, sampony stoji do 30 kc a bohate staci…A co se jidla tyce, tak nemame pocit, ze by jsme nejak stradali, kazdy den na snidani mame domaci ovesnou kasi s ovocem ( pres leto cerstve ze zahrady, ted domaci jablka, banany nebo zasoba jahod v mrazaku), kazdy den ovozel, jogurty, maso 3-4× tydne, pecu 1× tydne neco sladkeho, pecivo si bud upecu nebo 2× do tydne koupim pulku chleba, moc se ho u nas nesni…

Netvrdím, že strádáte, spíš že asi obecně jíte docela malé porce :) když si namátkově spočítám výdaje, tak na 2 dospělé jenom za zeleninu + maso dáme měsičně něco kolem 2500, někdy možná i 3000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat