Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Tashet Myslím že to hamilton nemusel byt. Me doktorka kontroluje pokazdy cipek. A taky me to boli. Ne ze by byla nejaky ras, ale jsem citliva. A to se me snazi setrit a moc se ve me nestourat. Jinak hamiltona mi pri prvnim delala v 38tt. Ptala se me jestli to zkusime uspisit. Sama rikala ze telo musi byt pripravene na porod jinak to stejnemnema efekt. No bolelo to, ale vetsi bolest jsem zazila pri prohlidce po sestinedeli, to sem ji malem utekla z kresla
. Jinak po hemiltonu sem druhy den rodila. Navic 38 tt je uz normalni na porod.
Ahoj, ja mam podobnou zkusenost. Ve ctvrtek jsem byla na prvni prohlidce v porodnici 39+3. Zatim jsem chodila jen ke svemu gyn. a ten kdyz mi prohlizel cipek tak to nebolelo a v porodnici tam strcil snad celou ruku a boleloto a celkem dost to bolelo. Lehce jsem pak spinila, ale na to me i upozornil. Jinak byl doktor prijemnej, ale vubec me tam nenapalo se patat jestli to byl Hamilton. To mi zacalo vrtat hlavou, az doma. Jinak dnes mam termin porodu a furt nic ![]()
Ještě k tomu Hamiltonu - pokud se miminko ještě nechystá narodit, tak se porod po tomto zákroku nemusí rozběhnout, zato hrozí velké riziko zavlečení infekce a porod se pak musí vyvolávat za pomoci oxytocinu atd. Ale na tom naše porodnictví (a zdravotnictví vůbec)stojí, ne?
Po tom co jsem procetla par diskuzi a z okoli slysela, jak se vede vetsina porodu v cr, jsem rada, ze jsem rodila v cizine. Sestre dokonce pri rozbihajicim se porodu zatlacovali hlavicku, ze prej jeste ne, ze musijou najit doktora… o nastrihu ani nemluvim. Vetsina doktoru dela z tehotnejch nesvepravny a nemocny.
Jj stále 2 v 1
Od té prohlídky stále červeno-hnědě špiním. I kousíčky ze mě padají. Bříško sem tam pobolívá, ale nic stálého ani pravidelného… Už abych porodila, je to šíleně dlouhý
Děkuji za optání. ![]()