Bypass žaludku

3182
18.1.13 13:47

bypass žaludku

Ahojte, je tu někdo kdo prodělal bypass žaludku? Pokud ano, můžete mi prosím napsat Vaše zkušenosti s tímto zákrokem, co to obnáší před a po…díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1181
18.1.13 14:13

Ahojky, já nemám za sebou baypass, ale klasickou bandáž a jestli můžeš, tak se na to nedávej a zkus jíst a pít tak jak máš a trochu se hýbat, bude to trvat sice dlouho, ale je to trvalé a přirozené, já po zkušenosti už bych na to nešla… sice jsem zhubla 20kg, které už mám zase zpátky, ale taky jsem si udělala na jícnu kýlu a s jídlem mám někdy problémy doteď… někdy se najím normálně a někdy sním pár soust a musím jít zvracet nebo přestat jíst a čekat až mi to slehne… a ta bolest či ten tlak je dost nepříjemný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
18.1.13 14:48

Ahoj, já mám bandáž a jsem naprosto bez problémů, už jí budu mít pomalu rok a nikdy jsem nezvracela nebo tak podobně… koukni na internetový stránky www.iscare.cz a tam je něco o bandáži a dokonce tam je i diskuzní forum, na kterém si počteš názory bandážníků atd. většinou přiberou ti, co tu dietu nedrží a pak z toho mají takové problémy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3182
18.1.13 15:05

O čem je ta dieta? Je to celoživotní? Nebo po nějakou dobu se musí držet striktně dieta a pak se dá zvolnit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3182
18.1.13 15:05

A co ty sama, kolik jsi už zhubla za ten rok? A jak jsi se vypořádala s režimem po operaci atd.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1181
18.1.13 17:10

Dietu jsem držela a více méně držím dodnes, porce zdaleka nenám jako normální lidi… jen vím, že i tou pravidelnou stravou se dá zhubnout… jen to chce trpělivost a vůli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
18.1.13 18:10

Celoživotní dieta, i když já jím normálně:-) ale malé porce, mám dole od června cca 15 kg, hubnu pozvolna a to mi i tak vyhovuje. oukni na ty stránky a tam se opravdu dozvíš, co potřebuješ:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1181
18.1.13 18:39

Jo taky jsem jedla normální jídla, jen mini porce a dobře rozkousat… ale jablka a vařená kukuřice mi třeba nedělají dobře doteď a to jsem 11 let po…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Terull
30.3.13 14:29

Bypass

Prosím mohl by mi někdo říct kolik stojí zákrok a vyšetření? je to nákladné a nebo to jde na pojišťovnu??

• Citovat
  • Upravit
katege
21.5.13 17:49

bypass

Ahojky, mám bypass žaludku a jsem rok po operaci, zhubla jsem 45kg a cítím se skvěle. jím a piju všechno, jen vše v malých porcích, víc mi žaludek nedovolí. nikdy jsem nezvracela. vše proběhlo dobře, zbavila jsem se prášků na tlak i cukrovku, všechny testy mám ok.je mi 35let. a těším se moc na plastiku břicha, což je u mě jediný problém, že mi zůstala viset kůže na břiše. všem doporučuji.. :)

• Citovat
  • Upravit
588
21.5.13 21:42
@Terull píše:
Prosím mohl by mi někdo říct kolik stojí zákrok a vyšetření? je to nákladné a nebo to jde na pojišťovnu??

vše platí pojištovna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
whoweare000
16.8.13 14:57

Ahoj chtěl bych se zeptat pokud mám bmi 30 měřím 187 a vážím cca 107… myslíte že by mě i tak pustili na sál? :?

• Citovat
  • Upravit
588
16.8.13 17:06
@whoweare000 píše:
Ahoj chtěl bych se zeptat pokud mám bmi 30 měřím 187 a vážím cca 107… myslíte že by mě i tak pustili na sál? :?
: určitě ne..to byste musel mít třeba ještě cukrovku, dnu, vysoký tlak atd..ale na tohle vám spíš doporučí nutričního terapeuta:-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
13.10.15 16:13

No mit bmi 30 187 a 107 kg tak jdu na plaz a citim se jak frajer.
Pro srovmnani ja mam 175 cm 129 kg a bmi 42.6. Taky se chystam na bajpas protoze jsem uz vyzkousel vsechno. V dusledku diet jsem pribral cca 10 kg. Jeste v r.2009 jsem mnel 93 kg pak jsem po 22 letech prestal kourit a slo to. Dnes kdyz dva dny nemam sladke tak mam abstaky jako kdyz mi kdysi chybela cigareta a to uz 6 let nekourim. Kdysi jsem hraval fotbal na 3 ligove urovni. Dnes po fotbale v telocvicne 3 dny temer nemuzu chodit. Posledni dietolozka mi uz i zakazala cvicit. Tak bud hrdy na svou atletickou postavu. Ja mit 107 kilo tak mi o generaci mladsi kluci nebudou ve fotbale stihat. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
27.10.15 19:13

Ahojky :) mám dotaz, mám v plánu operaci žaludku která se uskuteční v listopadu toho to roku. přesněji - duodeno-ileální bypass. Všechny vyšetření co k tomu
potřebuji mám za sebou. Prosila bych o radu, kdo má zkušenosti co se týče operace :roll: :roll: A na co se má tak nějak připravit, délka hospitalizace a po… co si ještě neumím představit, co mě čeká doma :? a jak dlouho bude trvat než nastoupím do práce. Moc děkuji za inf ;) a odpovědi. ;)
 Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast