Arytmie srdce

5369
17.1.13 14:30

Arytmie srdce

Ahoj všichni, chtěla bych se zeptat těch co trpí na arytmie srdce (nebo přesně jako já na - fokální síňová tachykardie), co děláte když se vám to srdíčko rozbuší šílenou rychlostí a je vám špatně aby to přešlo co nejrychleji??
Já na to trpím asi víc jak 5 let byla jsem i jednou na katetrální ablaci potom mě to preslo asi na pul roku a objevilo se to znovu, pak jsem otěhotněla a cele těhotenství se mi arytmie neobjevila, a asi po 3 měsících po porodu se opět začla objevovat a ted je to zase horší…bývala jsem kuřačka chvilková ale již jsem nekuřák a stejně mě to trápí snad i hur… Mám 8 měsíčního syna a o to je to horší že jsem omezená tímto problémem…
Díky za podporu a rady už jsem z toho zoufalá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hanullka
17.1.13 14:50

Zadržím dech, dost často to pomůže. Anebo si zmáčknu tepnu na krku - to mi poradil kardiolog. Taky mi bývá špatně a přepadá mě hrozná úzkost.

• Citovat
  • Upravit
2331
17.1.13 14:59

Ano měla by se tepna jakoby masorovat aby to přešlo - jsem po ablaci od března - teď těhotná a musím klepat že vše ok. Jinak nic mi nepomáhalo - tep. frekvence před ablací 120-190 nyní kolem 90 :nevim: léky neberu, ale omezovalo mě to hodně :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanullka
17.1.13 15:06
8o 190? Mně to teda naměřili jednou - 150 a hrůza. Trvalo to hodinu a myslela jsem, že nepřežiju. Jinak to u mně odezní tak do 5 minut.
@LN13 píše:
Ano měla by se tepna jakoby masorovat aby to přešlo - jsem po ablaci od března - teď těhotná a musím klepat že vše ok. Jinak nic mi nepomáhalo - tep. frekvence před ablací 120-190 nyní kolem 90 :nevim: léky neberu, ale omezovalo mě to hodně :zed:
  • Citovat
  • Upravit
Hanullka
17.1.13 15:07

Jinak já mám normálně hodně pomalý tep - 45, ale občas se to takhle splaší.

• Citovat
  • Upravit
425
17.1.13 15:19

Já tohle bušení mívám taky, ale kardiolog mi nic nezjistil. Měla jsem na 24 hodin Holter, ale aritmie zrovna nepřišla, tak mi bylo řečeno, že až přijde, mám pelášit někam, kde mají EKG. Vtipný. Nicméně jedna kardioložka mi kromě těch masáží tepny nebo zadržování dechu poradila naházet cokoli studeného (třeba nerozdělanou mraženou zeleninu, kostky ledu apod.) do umyvadla, dopustit studenou vodu, zadržet dech a ponořit obličej. Prý to taky pomáhá. Teď v těhotenství mám zatím pokoj (ťuk ťuk na dřevo), takže jsem to zatím nevyzkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
17.1.13 15:26

Studený nedoporučuju - no mě při tý ablaci tu arytmii vyvolali na 220 pulsů/min a pak jen pííííííííííííííííííííííííp :zed: šílenej pocit - říkám si jsem mrtvá a přitom vnímám :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
17.1.13 15:28

@LN13 fakt studený nee? tak to si nechám poradit a zůstanu raději u té masáže a nedýchání, až to přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5369
17.1.13 15:28

No mě to taky dřív přešlo do 5 minut ale ted se to nejak horsi a kolikrat je mi spatne třeba 15 minut a jeste 15 minut potom to citim ten tlak a uzkost na hrudi. Jinak me buší normalne kolem 60/min a pri buseni od 140 do 250/min. Je to hrozne neprijemne vzdycky nevim jestli mam volat sanitku nebo to prejde…snažím se nepanikařit ale v tom stavu je to strašný…dřív jsem to mívala od nervu ale ted v zadnym stresu nejsem ba naopak a proste porad se to objevuje i 2krat do tydne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
17.1.13 15:30

Já po studeným omdlela - no nejlepší je ta masáž a zadržet dech - měla jsem to 13let než jsem šla na tu ablaci - byla jsem v Lbc a musím říct, že odd šílený, ale jinak super přístup všech :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5369
17.1.13 15:31

Já si teda taky oplachuju studenou vodou obličej a docela me to ulevuje i kdyz ted posledni dobou nepomaha nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
17.1.13 15:33

Mě fakt nepomohli ani léky - až ta ablace :nevim: má to i můj taťka - ale příčinu toho nemáme zjištěnou - myslěla jsem že třeba štít. žláza, ale ta je ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5369
17.1.13 15:34

Já byla na te ablaci taky ale zjistili mi že to „postižené místo“ v tom srdičku mam bohuzel v te druhe komoře a ne v té co do ní přijdou tím katetrem, takže bych musela jít ještě jednou na tu ablaci ale tentokrat by trvala asi 3 hodiny a museli by mi propichnout jehlou ten prechod mezi komorama aby se dostali k tomu mistu… no a jeden doktor mi rekl ze je tam urcite risk ale ze to je u každé operace no tak ja nevim…ale jelikoz mam malyho syna tak vubec nehrozi ze bych na to šla podruhé, a taky už na to nemam odvahu…byl to hroznej zazitek…kdybych byla celou dobu toho zákroku v narkoze tak jdu hned ale být opět při vědomí (což nejde) tak nejdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
17.1.13 15:39

@drahunka já si povídala se sestrou, byla jsem tam 3 a půl hodiny - synovi bylo za týden 5 let takže „paráda“ :zed: přeci jen je to :srdce: a není to sranda - nemohli se mi tam dostat tříslem, tak šli ještě podklíčkem(u ramene)-já tak vibrovala, že jsem byla k nezastavení ani po trojitý dávce léku na zklidnění do žíly :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5369
17.1.13 15:42

Jo presne jak rikas taky jsem se třásla strašně ale dali mi lek a prešlo to…ale kdyz mi to vzdycky pri te ablaci vyvolali tak mi bylo hrozne v tom leže a tak chtělo se mi zvracet…proste jsem citila kazdy kousek pohybu tím katetrem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí