Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jeden důvod je to přecházení a druhej že práškové vitamíny se strašně přeceňujou, z toho je jen předražená moč ![]()
Vím o čem mluvíš, má kamarádka je taky zmrzlina…včeně studené ruce i nohy, záněty močáku a ták..na to brala Wobenzyn a na ty ruce to z té reklamy na prokrvení..
a co se spíš trošku otužovat?
Někdy pomůže nastartovat tělo detoxem, pročistíš tělo, uleví se orgánům, začnou líp pracovat a pak začít brát nějaké přírodní doplňky.
prošla jsem 3 měsíčním léčebným detoxem od firmy energy. byla jsem moc spokojená. ulevilo se mi a podařilo po roce a půl otěhotnět… jakmile to půjde, chci to podstoupit znova. byla jsem dost zanešené. během detoxu jsem se hodně čistila, akné, ještě větší únava. váha šla dolů. ale pak jsem se cítila mnohem líp.
Příspěvek upraven 15.01.13 v 15:27
Na vyšetření štítné žlázy už si byla? Asi bys měla i trochu otužovat…v zimě jsou na to skvělé třeba běžky ![]()
Únava..nechybí ti železo? Možná v krvi ho máš dostatek, ale tělo si ho nebere ![]()
Zahod ty vitaminy, to je jen zrout penez, ta unava muze vychazet z te oslabene imunity. Podivej se na svuj jidelnicek, zarad tam cerstvou zeleninu a ovoce a sundej jedny ponozky ![]()
Vypadá to, že máš špatnou termoregulaci a mizernou imunitu. Co se týká té termoregulace, nechala bych si vyšetřit štítnou žlázu, to může být od toho. Mně je zase pořád horko a jakmile vejdu někam do tepla chytám ihned vzhled vepřové konzervy - červená a zpocená.
Jo, jak je zmineno vyse, jsem chudokrevna a unavena jsem od rana do vecera ![]()
Já měla to samé, začala jsem se otužovat-studená sprcha, o jednu vrstvu oblečení méně.. musím říct, že jsem 2 měsíce nechrchlala, což je u mě superúspěch ![]()
Na to otužování bacha. Mě se všichni smějou, že je „jen“ pod pět stupňů a já už tahám kožich, ale mám právě strašný problémy s močákem a ledvinama a bez kožichu jsem do několika týdnů v nemocnici. No teď jsem byla i s kožichem., ale to je těhotenstvím.
Takže otužovat ano, ale fakt postupně.
Dokud jsem nemohla sportovat, taky jsem byla takiva sklenikova kyticka. Pak jsem mohla a zacla, k tomu sauna a dobre jist a vysledky se dostavily. Najednou je spat v 18st v ponozkach neprijemne, mit teplejsi fusky taktez, kosilky uz nepotrebuju, na horach vydrzim celej den, v lete neva, kdyz u vody fouka.
Nejsi moc hubena? ja byla jednu dobu az moc vyhubla a mela jsem nedostatek energie, furt nastydla, zimomriva.. S tim muze souviset i imunita, nedostatek zeleza, stitna zlaza, jak uz tu predemnou psali jini. Ja jsem teda ted taky porad na hromadce, ale spis to chytnu od deti, koupila jsem si imunoglukan, laktobacily a laduju se cesnekem, zatim to docela funguje.
Holky díky moc za reakce
. Štíhlejší jsem…vážím cca 54, výška 170. Taky jsem se tak nějak zasekla v kolotoči - ráno vstát, do práce, večer z práce, pofackovat domácnost, spát, ráno vstát a zase do práce…dřív jsem chodila pravidelně do fitka, poslední cca půl rok nestíhám, vracím se z práce třeba v 8 večer, v práci mám docela dost stresových faktorů.
Se štítnou žlázou jsem nikdy na vyšetření nebyla, říkám si, že s ohledem na ty promodralé končetiny by to mohla být chudokrevnost…chtěla jsem dávat krev, ale měla jsem na to málo železa. O pár měsíců později u obvoďáka mě zase varovali, že mám železa až moc, jestli neberu nějaký vitaminový doplněk (nebrala jsem).
Těmi vitamíny jsem myslela fakt jen rozpustný celaskon do vody, jinak jedině ovoce, zelenina a jinak na výživu docela dbám, tuny zeleniny, ovoce, maso, těstoviny, rýže, ryby, luštěniny, celozrnné pečivo, mléčné výrobky…(samozřejmě nejsem striktní a hlavně se mi cca 2× týdně v práci stane, že se nestihnu od snídaně do 17:00 najíst, ač mám sebou oběd i svačinu).
S otužováním máte určitě pravdu, uvědomuju si, že jsem kolikrát nabalená jako pumpa, jenomže se děsím, že sundám vrstvy a první co se stane bude, že dostanu močák. Možná by pro začátek stačilo střídat teplou a studenou vodu ve sprše
. Jojo, každý den mám teplou vanu…
.
Docela často mám nevolnosti (hlavně ráno), motání hlavy, když vstanu rychleji, tma před očima…Skutečně jak už tu někdo psal, skleníková kytka je pro mě trefný název.
A teď si připadám jako hypochondr, když to tu po sobě všechno čtu
.
@Deníííí A ten Wobenzyn zafungoval? Já mám z toho právě dojem, že zrovna tohle spadá hlavně do „mediálních“ vitamínů… ![]()
Ahoj holky (muži),
začala jsem si všímat, jak velmi lehce „chytám“ nemoci typu chřipka, zánět průdušek nebo i obyčejné nachlazení.
Dbám na to, abych měla v zimním období dost vitaminů, zejména Cčko, ve velkém jím ovoce (i zeleninu), v době chřipek si dám i rozpustný celaskon a odvar ze zázvoru a citronu s medem.
A přes tohle všechno stačí, aby přede mnou ve frontě na poště paní „prskla“ a už ten večer mě bolí v krku a rozjíždí se to.
Taky si v zimě dávám pozor, aby mě „neofouklo“, nosím košilku, silné ponožky (často dvoje), triko, svetr, péřovou bundu, tlustou šálu, rukavice…nejen proto, že se mi často opakují záněty močového měchýře, ale taky proto, že je mi pořád hrozná zima. A to i třeba v práci, kde je topení puštěné na max…pořád chodím a koukám jestli jsou dobře dovřená okna
. V noci studené nohy jsou už standartem, na horách používám funkční oblečení, termoprádlo, opět několik vrstev a stejně klepu kosu a už po hodině se modlím, aby vypli vleky a já mohla jít do tepla…když třeba delší dobu stojím jenom v plavkách nebo kraťasech, začnu mít fialové fleky na stehnech, ruce taky pořád zmrzlé a fialové…tak se mi špatně prokrvují končetiny? No a poslední „třešnička“ - často jsem unavená…brzo večer, v práci, ráno se často budím už unavená…jdeme večer do kina, na návštěvu, padne devátá a jsem mrtvá…a je mi zima
.
Jsem teda cimprlich a rozmazlená svojí péčí o sebe? Můžu s tím něco dělat…Taky dodám, že jsem v minulosti běžně přecházela chřipky a silné nachlazení, protože si prostě nemůžu dovolit ležet doma
. Připadám si nepoužitelná, bez energie
…
Tak co to se mnou sakra je?