Byt 2+1 koupit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.3.23 12:06

Byt 2+1 koupit?

Zdravím Vás…bylo mi řečeno, že je teď výhodné koupit nějakou nemovitost nebo byt, že prý ceny nemovitosti půjdou nahoru naopak hypotéky budou naopak pomaličku klesat(samozřejmě k 2% už se nikdy nedostaneme).

Našel jsem byt 2+1 za 1,5mil…byt je starý je potřeba rekonstruovat…rekonstruoval bych asi tím způsobem že bych šetřil měsíčně z výplat…než abych si bral dalších 500000 navíc.
Dá se vůbec. Zrekonstruovat byt 2+1 60m čtverečních za 500 000? Samozřejmě se bavíme o hledání nejlevnějších variant kupovat spíše u sousedů v Polsku…žádná kuchyň za 200000 atd…😁

Bude tam potřeba udělat komplet vše topení, okna, elektrika…za řemeslníky bych neplatil udělám svépomocí…

Co myslíte jít do toho?
Jsem sám deti semnou nežijí…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
21.3.23 12:12

Okna? Rozvody? Ty máš elektrikářský zkoušky, že si takové věci chceš udělat sám? Jinak teorie velí, že možná to půjde.. praxe tak, že jen okna máš tak 200 tis.. a hlavně za ten byt musíš dál platit poplatky, pokud ho budeš mít Prázný a třeba rok ho dávat do kupy, vyjde tě hodne draho :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
21.3.23 12:25

Mám známosti a 4 okna přece nebudou stát 200000 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
671
21.3.23 12:42
@martina.se píše:
Okna? Rozvody? Ty máš elektrikářský zkoušky, že si takové věci chceš udělat sám? Jinak teorie velí, že možná to půjde.. praxe tak, že jen okna máš tak 200 tis.. a hlavně za ten byt musíš dál platit poplatky, pokud ho budeš mít Prázný a třeba rok ho dávat do kupy, vyjde tě hodne draho :think:

Z vlastní zkušenosti vím, že si elektriku můžeš rozkopat sama a kabely si taky natahat sama. Dokonce si to vše i zapojit. Jediné co pak potřebuješ je razítko elektrikáře. Myslím o revizi? Teď nevím. Prostě razítko člověka, co to zkontroluje a dá svůj podpis zato, že to je v pohodě. Takhle jsme ušetřili 70 tisíc jen za drážky na kabely atd. Samozřejmě bez znalosti to taky nekde. Máš normy kolik cm musí být kabel od vody atd. Ale není to nemožné.

Okna jsme taky vybíjeli sami, pak přišla firma, co je jen nasadila. Taky ušetřeno několik desítek tisíc.

1 okno (3sklo) cca 10 tisíc.
Elektrika sami včt. kabelů, pojistek cca 40-60 tis. Za razítko a kontrolu od elektrikáře 30 tisíc.

Kuchyň z polska - 150 000 včt spotřebičů. (Ale prakticky 3 stěny obskládané, takže žádná mini kuchyň)

Nové omítky, barva… to už si nevzpomínám. Kachličky v koupelně…cca 70 tis.

Topení se taky kupovalo, částku už nevím.

Všechno nákupy z polska, většina dělaná svépomocí nebo s kamarády.
Nakonec jsou zato všichni rádi. Rekonstruovali jsme barák asi o 15 pokojích, 2 koupelnách. Taky postupně. Ještě teď je nahoře na chodbě perlinka. Prostě to jde pomalu, už to budou asi 3 roky. Ale jedno patro obyvatelné na 100% je. Práce jako na kostele. Každá volná chvíle zabitá prací. Bylo to hodně náročné. Naštěstí máš jen 2 pokoje, já už bych dotoho znovu nešla :mrgreen:

A kdybych měla zkušenosti co mám teď, předtím. Tak si zvednu hypotéku, ve výsledku ti to neudělá skoro nic na splátce a budeš to mít do roka hotové, ne za 15 let :)). Sám musíš vědět, za jak dlouho těch 500 000 našetříš.

Takže ano, jde to v pohodě. Jen si to musíš naplánovat a udělat to chytře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
21.3.23 12:52

My dělali rekonstrukci 2+1. Děláne byli podlahy celkově v celém bytě, byla tam škvára původně, všechny stěny, stropy… nové omítky, stropy snížované. Nová koupelna, kuchyň ze spotřebičemi za 70tis. Toto nás stálo asi 400tis, a taky jsem si dělali hodně sami, plus bratranec který vzal celkově za práci 25tis…takže prd… A dělali jsem část před 8mi lety, část před 4mi lety… za mě 500tis na okna, rozvody, podlahy, kuchyň, koupelnu a vše je málo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15729
21.3.23 13:32

Chudáci sousedi, dělat byt sám svépomocí je tak minimálně na rok práce. O kvalitě a správnosti provedení už teď pochybuji.
500tis čistě na materiál by mělo bez problémů stačit, pokud nechceš používat extra drahé věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3903
21.3.23 13:35

Před 9 lety takhle manžel 2+1 sám zrekonstruoval a vybavil za cca 500 tisíc.
Jenže to byly ceny úplně jinde a na ty řemeslné práce si našel své kamarády a známé, kteří to uměli. Makal na tom bytě dva měsíce, každý den po práci, část během dovolené.

Ty řemeslníky bych i zvážila. Manžel našel elektrikáře známého. Ten mu řekl kde má udělat drážky, kam nastrkat jaké kabely a jak, zapojil mu to, zkontroloval, orazítkoval a pak si pozval svého známého na revizi a bylo hotovo. Chtěl za to vysloveně pár šupů, protože se opravdu nijak nenadřel.

Jenom bych se asi nehnala do toho v tom bytě hned v rámci rekonstrukce bydlet. Pokud teda nechceš žít pokrytý prachem bůhví jak dlouhou dobu. Alespoň počkat na dokončení těch hrubých prací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3903
21.3.23 13:44
@Zumpa píše:
Chudáci sousedi, dělat byt sám svépomocí je tak minimálně na rok práce. O kvalitě a správnosti provedení už teď pochybuji.
500tis čistě na materiál by mělo bez problémů stačit, pokud nechceš používat extra drahé věci.

Ale kdeže. Pokud by ty peníze našetřil dopředu a teprve pak se pustil do akce, tak to může mít během jednoho léta hotové. Nebo alespoň ty hrubé práce jako elektřina, voda, topení, okna. A ten zbytek, když by se dělal pomalu a postupně, tak to zase takový kravál není.
Nevím teda kde ten byt autor má, ale u nás v paneláku byla každý rok minimálně jedna rekonstrukce. Každý rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
21.3.23 13:50
@Zumpa píše:
500tis čistě na materiál by mělo bez problémů stačit, pokud nechceš používat extra drahé věci.

Chudaci sousedi to ano, jedeme tak trochu vetsi byt, jsou dlouhe pauzy, snazime se hluk koncentrovat vzdy na par dni. Ale ted do toho rekonstruuji dva jine byty v baraku a vsechno je nase chyba, pac se k nasim pracem prizname na vyveskach a ostatni ne.
Ale kvalita prace zalezi na tom, kdo to dela. Mame nemale spatne zkusenosti, tak holt jdeme touto cestou.
Cena si myslim, ze za 500t svepomoci tak nejak tesne, pokud se bude material hodne hledat jestli to ma byt kompletka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15729
21.3.23 13:56
@LilyJane píše:
Ale kdeže. Pokud by ty peníze našetřil dopředu a teprve pak se pustil do akce, tak to může mít během jednoho léta hotové. Nebo alespoň ty hrubé práce jako elektřina, voda, topení, okna. A ten zbytek, když by se dělal pomalu a postupně, tak to zase takový kravál není.
Nevím teda kde ten byt autor má, ale u nás v paneláku byla každý rok minimálně jedna rekonstrukce. Každý rok.

Sám? Když si vezme na ty dva měsíce dovolenou a bude makat 18 hod denně včetně sobot a nedělí, tak bude mít dost problém to stihnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3903
21.3.23 14:10
@Zumpa píše:
Sám? Když si vezme na ty dva měsíce dovolenou a bude makat 18 hod denně včetně sobot a nedělí, tak bude mít dost problém to stihnout.

Já neříkám, že stihne mít za dva měsíce hotový byt sakum prdum.
Ale že za to jedno léto stihne alespoň ty nejhlučnější hrubé práce. Nějaké pozdější navrtávání linky už není tak strašné. Stačí obejít sousedy a říct jim, že třeba o víkendu bude navrtávat kuchyňskou linku na zeď a cajk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11782
21.3.23 14:57

Byt 2+1 cca 60m, z 50let minulého stol. ve 120let staré. budově jsme rekonstruovali v roce 21..komplet..voda, elektřina, zdi, podlahy…okna jsme teda nedělali. Protože ty se na celém baráku měnily komplet před cca pěti lety…vlezli jsme se do cca 350tis. Včetně zařízení a spotrebicu -no pračku a mikrovlnku jsme teda měli ale jinak jsme kupovali sporák, ledničku, sušičku, mycku. S tím že většinu práci jsme si dělali sami, kupovali jsme levnější nábytek typu Sconto, měli jsme štěstí na materiál na plovoucku že to měli taky zrovna za levno, švagr má velkou slevu u místních stavebnin protože od nich bere materiál pro svou firmu takže nam tam ten materiál nakoupil on s tou slevou apod. vodu a elektřinu. mi dělal treba brácha a pak přišel jen elektrikář s razítkem to zkontrolovat…dělníky jsme měli na vybetonování podlah, (25k), obkládání koupelny (16k) vybudování topné soustavy s elektrokotlem (60k včetně materiálu a elektrokotle) a omítky, snížení stropu sádrokartony, rastry..cca 70k. Takže jo jde to…my jsme si teda ty peníze na rekonstrukci půjčili protože jsem v době koupi bytu zjistila že jsem těhotná (neplánovaně) a tak jsme to chtěli stihnout do porodu (nestihli o pár týdnů :lol: ). Jinak bychom to dělali postupně bez dalšího půjčování. Ale tak aspoň že je to v rodině… bezúročně 😊 s tím jak vyletěly ceny materiálu nahoru to budeš mít o něco dražši než my…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný