Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já myslím, že je to skvělý nápad. Máme to podobně. Bydlíme v bytě a máme chalupu. Ta je teda daleko, ale v letnich mesicich jsme hlavně tam.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, zda-li je tu někdo, kdo s rodinou přes jaro-léto bydlí na chatě/chalupě a přes zimu v bytě ve městě? My jsme se s manželem po dlouhém rozmýšlení rozhodli, že bychom si postavili zděnou chatu. Máme moc hezkou zahradu hned u lesa cca 10km od města, kde žijeme. Přemýšleli jsem i o stavbě baráku, ale já bych nechtěla každý den dojíždět s dětmi, plus vození na kroužky atd(vše budu obstarávat já), proto jsme vymysleli, že bychom byli cca červen-září nastěhovaní na chatě a na zimu zase v bytě ve městě. Máte to někdo podobně? Vyhovuje Vám to tak? Pořád ještě přemýšlíme o variantě zahradu i byt prodat a postavit blíž městu barák(ale bůhví, jestli narazíme na nějaký pěkný pozemek a bydlet chceme co nejdřív, dokud jsou děti malé a zahradu užijí). Děkuji za případné komentáře. Eva
Pro děcka super, takže hurá do toho.. Jak říkáš, nejmenší užijí zahradu nejvíc
10 km je kousek, neuvažujete nad domkem? Než cpat úspory do dvou bydlení, v obou uklízet, pořád jezdit tam a zpět..
Ano, máme to tak a jsme spokojení. Teď měl od března manžel home office, tak se komplet nastěhoval tam už v půlce března.
Obrovskou výhodu to má v tom, že si různí členové rodiny od sebe navzájem odpočinou (např. děti když jsou dlouho spolu a na zabití, tak je rozdělíme a já zůstanu s jedním ve městě a jdeme třeba do kina, a druhé dítě s tatínkem dělá něco dobrodružného na chalupě - děti jsou tak nadšené, že nás jednou za čas mají jen pro sebe. No a manžel tam občas jede dospat nebo naopak vezme obě děti a nechá dospat mě - ten večer ticha a ráno bez budíku je neskutečně nabíjející
).
Za mě značka ideál. Máme to podobně. Přes zimu pohodlí bytu a přes léto pohoda na zahradě. Taky jsme uvažovali jestli raději stavět barák kousek za Prahou, nebo byt v Praze a vyhrál byt v Praze a chata za Prahou. Lepší než dalších x let taxikařit.
My to tak nemáme, ale mně osobně by to vyhovovalo. Navíc, až budou děti starší, můžou si v klidu zůstat v bytě ve městě, chodit za kamarády a podobně a vy odpočívat bez nich na chalupě. A přece jen to bude kousek je přijet třeba zkontrolovat
Něco podobného teď plánujeme. Sháníme pozemek a postavíme menší drevostavbu nebo něco hotového k případné opravě… Za mě super nápad… A přesně - co nejdřív. Dokud jsou kluci malí a nejvíc to využijeme…
My jsme to tak měli, ale chata byla od určité doby uzpůsobená i na žití v zimě, trávili jsme tam vánoce a veškeré prázdniny. Když jsme byli na střední, tak naši ještě vylepšili systém topení a nastěhovali se tam nastálo. Dneska litují, že to neudělali dříve. Základní škola v blízké vesnici byla na lepší úrovni, jak naše ve městě, kroužky nějaké taky a pokud má nějaké dítě specifický koníček, tak 2× týdně se zajet do města dá.
Mame to tak, byt v centru a chata kousek za mestem. S detmi jsem byla na chate na materske, leto tam travime od cervna do srpna, vyuzivame ji i na vikendy podle pocasi klidne az do listopadu. Na zimni bydleni bychom ji museli trochu predelat, je to casem v planu.
Děkuji všem za příspěvky, jsem zase více rozhodnutá, že do toho pujdem
.Eva
Možná až budete plánovat stavbu, tak přemýšlet i „dopředu“. Prostě udělat vychytávky, které půjdou a pak vám usnadní život
.
My tuhle variantu taky dost zvažujeme, máme byt a k tomu dům po prarodičích se zahradou. Rekonstrukce domu k bydlení by byla zatím nad finanční možnosti, ale jako rekreační objekt ho lze využívat okamžitě, takže tam trávíme teď více a více času, protože pro děti je ta zahrada fakt ráj oproti bytu. Do budoucna budeme tu rekonstrukci ještě zvažovat. My to máme jen 3 km od sebe, takže je to super, není problém na otočku zajet (nebo i zajít) na jedno nebo druhé místo, ale vašich 10 km je taky paráda!
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, zda-li je tu někdo, kdo s rodinou přes jaro-léto bydlí na chatě/chalupě a přes zimu v bytě ve městě? My jsme se s manželem po dlouhém rozmýšlení rozhodli, že bychom si postavili zděnou chatu. Máme moc hezkou zahradu hned u lesa cca 10km od města, kde žijeme. Přemýšleli jsem i o stavbě baráku, ale já bych nechtěla každý den dojíždět s dětmi, plus vození na kroužky atd(vše budu obstarávat já), proto jsme vymysleli, že bychom byli cca červen-září nastěhovaní na chatě a na zimu zase v bytě ve městě. Máte to někdo podobně? Vyhovuje Vám to tak? Pořád ještě přemýšlíme o variantě zahradu i byt prodat a postavit blíž městu barák(ale bůhví, jestli narazíme na nějaký pěkný pozemek a bydlet chceme co nejdřív, dokud jsou děti malé a zahradu užijí). Děkuji za případné komentáře. Eva
Uvažovali jsme nad podobným řešením, ale zavrhli jsme to. Starat se o dvě místa, v našem případě ještě stěhovat zvířata (na půl roku je fakt nejde nechat samotné), nepochybuju o tom že děti časem budou chtít i vlastní mazlíčky, čímž by se to ještě víc komplikovalo. A ještě pak konkrétně pro ty děti, půl roku s jedněma kamarádama, a pak půl roku jet zas pryč zrovna v momentě kdy by dávalo smysl aby s těma kamarádama lítali věčně venku… sama jsem to měla tak, že jsem jako dítě byla přes léto 2 - 3 měsíce jinde a čím starší jsem byla, tím víc mě to mrzelo právě kvůli kamarádům
Navíc s taxikařením si stejně nepomůžeš, buď na tom baráku budeš fakt jen ty 2 - 3 měsíce a nebo opravdu celou sezónu aby sis to užila (tzn. březen/duben - září/říjen), takže stejně půlku doby musíte dojíždět.
@Nimie Je pravda, že nad těmi kamarády jsem také přemýšlela, moje děti jsou dost společenké, ale zase si říkám, že přes léto je stejně většina dětí z města pryč(babičky, tábory, dovolené), tak snad by to tolik nevadilo.
Co se týče mazlíčku, to je velké mínus té naší varianty s chatou a bytem, protože bychom všichni chtěli psa, ale pouze do baráku, do bytu ne, což by teda znamenalo, že ho mít nebudeme.Je to těžké rozhodování
.Zakladatelka