Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@pikola píše: Více
To problém je, ale nevyřeší se to tím, že bude dávat peníze jen jí a vykašle se na svoje první dítě. To že má expartnerka přítele je sice hezké, ale ten nemá k synovi vyživovací povinnost. Otec by si to měl vyřešit tak, že holt víc mákne. A to že mu expartnerka syna nedává taky neznamená že nemusí platit alimenty. Protože když s tím přijde kdejaká samoživitelka že otec dítěte neplatí, tak proč by měla dávat dítě otci, tak dostane od soudu pěkně přes prsty, že to s tím nemá co dělat.
@Vaness11951 by měla dupnout na chlapa aby si to spravil v obou rodinách, ale ne tak že nebude platit na syna z předchozího vztahu.
@Anna766 platí na syna pravidelně ale nikde nemá napsáno že má vše hradit on veškeré výdaje ona je taky matka a má povinnost hradit za něho a ne že mu nekoupi ani ty léky a radši ho nechá tak a ať otec pošle ať platí alimenty ať dává něco na víc s tím problém nemám ale proč by měl vše hradit on to nechápu?
@Vaness11951 píše: Více
A jak to má partner soudně? Má alimenty plus platbu napůl ostatních věcí jako zubař, tábor a tak?
@Anna766 né stanovené výživné má na 6000 Kč s tím že ještě jede pro malého na Sk tak vyšel rozsudek soudu na Slovensku nebo odjela tam a udělala si tam trvalý pobyt.
Pokud vyhrožuje SMS bych s tím šla na POLICII, to je těsný čin ne?
@Verynka8 to vyhrožuje její přítel nebo jsem ji napsala že pokud mu malého nedá nemíním ji odesílat peníze když toho malého nedostává a přišla mi pak zpráva že mi zapálí dům a že mě hodí na smetisko a moje děti zrazi autem
Tak to je jeho hloupost, že ji nechal odstěhovat dítě. Měl se bránit hned.
Výživné ať mu posílá dle rozsudku a když mu nebude chtít dát dítě tak může zavolat policii. Ale když to on řešit nechce tak máš smůlu. Neměla jsi si s ním pořizovat dítě.
@Vaness11951 a je si jistý váš přítel že chtěl rodinu s vámi a ne s ní? Proč teda posílá všechny své peníze ji a nechá vlastní dítě bez Sunaru? za mě je určitě problém v příteli.
Přestaň to řešit. Hlavní je, aby si své problémy s ex řešil tvůj chlap sám. Řekni mu, ať nedělá postaka, obsah jejich sms a mailu ti nesdeluje
Příspěvek upraven 11.11.24 v 21:32
Podej TO, to není normální a je to trestné. To myslím ty vyhrůžky. Ale ty jí taky nemáš co psát že nepošleš peníze. To je mezi matkou dítěte a otcem, ne tebou.
Příspěvek upraven 11.11.24 v 19:11
A proč to řešíš ty? Ty jim nepiš a jejich kontakty si zablokuj.
@Barča0234 když chci od něho odejít vyvádí a volá na mě policii že mu chci utéct s dítětem a protože máme společné bydlení nemůžu odejít policie mi pak řekla že jediné ospod a ospod mi pomůže s tím
@JancaS84 kdyby to bylo tam jednoduché tak ano nejsem ten typ co řeší problémy ale ona mě na každých sociálních sítích vyhledává a i ten její a pak píšou
Tak máš důkaz a šla bych na Policii
Proč nejdeš???
Tak tvůj boj. Sociální sítě si můžeš smazat.