Caboo nosítko - zkušenosti

465
30.9.13 19:49

Caboo nosítko

Hezký večer, chtěla jsem se zeptat, zda někdo nemáte zkušenost s tímhle nosítkem :http://www.mamaja.cz/…-nositko-duo. Mám doma dva prcky, uvažovala jsem o šátku, ale na to učení se je zavazovat nemám moc trpělivost a u babyvaku mi vadí, že je přes jedno rameno a to caboo nosítko mi přišlo jako dobrý kompromis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5269
30.9.13 19:54

Pokud mohu budu ráda sledovat caboo nosítko mě také zaujalo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
30.9.13 20:07

Měla jsem, než se malá dala pohodlně nosit v manduce, takže cca do 4 měsíců. Byla jsem s ním spokojená, byl to pro mě fajn kompromis mezi šátkem (který jsem neuměla pořádně uvázat) a nosítkem (na to byla moc malá, novorozenecká vložka jí nevyhovovala). Manduca je pro mě ale příjemnější, caboo jsem po těch pár měsících poslala dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
30.9.13 20:21

@Lucka_ova ja nosim nasi malickou v manduce a jsem spokojena, vyrobce deklaruje ze se tam muzou bezpecne upinat miminka od 3,5 kg. ma to novorozeneckou vlozku. zrovna prochazme obdobim kdy jen nosim, male je lehce pres 3 mesice, a v kocarku moc byt nechce. v manduce me vydrzi spinkat treba 2 - 3 hodky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
1.10.13 08:10

@superandrysek já nosila prvního syna taky v manduce, ale až tak od čtyř měsíců, se mi ho tam jako malé mimčo nějak nedařilo naskládat :roll: Proto jsem hledala něco jiného, ale je to zase velká investice do podobné věci, tak váhám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
1.10.13 20:32

@Lucka_ova sice vetsi investice, ale zas to vyuzijes i na pozdeji. ja bych byla ted bez manducy ztracena. ve spravnem obchode te nauci jak tam mimiska dobre dat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
8.11.13 09:46
@Lucka_ova píše:
Hezký večer, chtěla jsem se zeptat, zda někdo nemáte zkušenost s tímhle nosítkem :http://www.mamaja.cz/…-nositko-duo. Mám doma dva prcky, uvažovala jsem o šátku, ale na to učení se je zavazovat nemám moc trpělivost a u babyvaku mi vadí, že je přes jedno rameno a to caboo nosítko mi přišlo jako dobrý kompromis.

Měla jsem ho a na druhé dítě zase plánuju využívat (teď ho má půjčené kamarádka). Používali jsme ho, než malá dorostla do Kibi a spolehlivě držela hlavu a začínala podnikat první vlastní pokusy o vertikalizaci, čili asi do 4 měsíců. Pak už byla do něj moc těžká, aspoň pro mě. Vybrala jsem si ho právě jako kompromis mezi šátkem a nosítkem. Výhoda je, že se v něm dítě da nosit i v horizontální poloze v klubíčku, stejně jako v šátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
7.8.15 14:18

@Kassy, ahoj - potřebovala bych poradit, mám caboo objednané -malý má týden a nějak si nedovedu představit, jako ho tam nasoukám :think:. Dívala jsem se na videa a tam jsou vždy děti, které již drží hlavičku :nevim:. Moc bych ocenila rady a postřehy…děkuji… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
7.8.15 14:48

@MarieP: Měl by u něj být obrázkový návod. Jinak je nejlepší nechat si poradit na živo od někoho, kdo má s nošením zkušenosti. Pokud nikoho takového v okolí nemáš, tak pro začátek zkoušet aspoň s asistencí třeba partnera a nad postelí, aby ses nebála, že ti mimino spadne.
A já se hodně řídila instruktážními videi ne přímo ke caboo, ale normálně k nošení v šátku, na Youtube je jich plno - úvazy na kolíbku (horizontální) a kříž s kapsou venku (vertikální), které odpovídají tomu, jak je caboo konstruované. Hlavičku zajistíš přetažením látky přes mimino a dostatečným utažením, případně se dá ještě (u vertikální polohy) za krk vložit poskládaná látková plínka jako výztuha.
Já čekám v září druhé mimino, tak jsem taky zvědavá, jak si povzpomínám a jak si s tím v praxi poradím :mrgreen: Starší už dávno chodí po svých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
7.8.15 21:18

@Kassy, no já jsem taky zvědavá :mrgreen:, ten nápad se šátky je fajn, díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3731
17.9.15 11:40

@MarieP Jestli máš někde poblíž obchůdek Bràna k dětem, tam ti určitě poradì, jsou moc fajn. A maj tam i spousta super věciček :mrgreen:
Mám odtamtud zrovna půjčenou manducu na zkoušku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
17.9.15 14:43

@Dracunculus, ahoj- díky - jsem z Ovy. Malý už má 7 týdnů a nosíme vertikálně, v pohodě zvládáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
20.9.15 22:40

Ahoj, my jsme do Caboo dali poprvé miminko asi ve třech týdnech a okamžitě se uklidnila a usnula. Poprvé mi pomáhal manžel a pak už jsem tam miminko soukala před zrcadlem. Taky jsem si to nedokázala moc představit, ale jak jsem si to zkusila, šlo to samo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
30.7.16 13:38

Holky, ztratila jsem od caboo ten popruh přes-tu kapsu. Nemáte tucha, zda se dá někde koupit nebo ušít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
3.2.17 14:33

Kovová kolečka

Ahoj, je tu ještě někdo kdo aktuálně nosí v caboo? Nosím od 3 týdnů, příležitostně, teď jsou malé téměř dva měsíce a všimla jsem si, že když ji usadím, nožičky se jí opírají o ta kovová jistící kolečka. Má je otlačené pod kolínkama na holeních a to mi nepřijde dobré. Má někdo podobný problém? Zkoušela jsem několikrát a když se snažím ta kolečka posunout více na své boky tak je zase látka moc volná a malá mi sjíždí. Asi je to tím, že jsem „dost“ hubená (v pase cca 70cm), takže máme s cabem asi smůlu :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí