Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Hezký večer, chtěla jsem se zeptat, zda někdo nemáte zkušenost s tímhle nosítkem :http://www.mamaja.cz/…-nositko-duo. Mám doma dva prcky, uvažovala jsem o šátku, ale na to učení se je zavazovat nemám moc trpělivost a u babyvaku mi vadí, že je přes jedno rameno a to caboo nosítko mi přišlo jako dobrý kompromis.
Měla jsem, než se malá dala pohodlně nosit v manduce, takže cca do 4 měsíců. Byla jsem s ním spokojená, byl to pro mě fajn kompromis mezi šátkem (který jsem neuměla pořádně uvázat) a nosítkem (na to byla moc malá, novorozenecká vložka jí nevyhovovala). Manduca je pro mě ale příjemnější, caboo jsem po těch pár měsících poslala dál.
@Lucka_ova ja nosim nasi malickou v manduce a jsem spokojena, vyrobce deklaruje ze se tam muzou bezpecne upinat miminka od 3,5 kg. ma to novorozeneckou vlozku. zrovna prochazme obdobim kdy jen nosim, male je lehce pres 3 mesice, a v kocarku moc byt nechce. v manduce me vydrzi spinkat treba 2 - 3 hodky
@superandrysek já nosila prvního syna taky v manduce, ale až tak od čtyř měsíců, se mi ho tam jako malé mimčo nějak nedařilo naskládat
Proto jsem hledala něco jiného, ale je to zase velká investice do podobné věci, tak váhám ![]()
@Lucka_ova sice vetsi investice, ale zas to vyuzijes i na pozdeji. ja bych byla ted bez manducy ztracena. ve spravnem obchode te nauci jak tam mimiska dobre dat
@Lucka_ova píše:
Hezký večer, chtěla jsem se zeptat, zda někdo nemáte zkušenost s tímhle nosítkem :http://www.mamaja.cz/…-nositko-duo. Mám doma dva prcky, uvažovala jsem o šátku, ale na to učení se je zavazovat nemám moc trpělivost a u babyvaku mi vadí, že je přes jedno rameno a to caboo nosítko mi přišlo jako dobrý kompromis.
Měla jsem ho a na druhé dítě zase plánuju využívat (teď ho má půjčené kamarádka). Používali jsme ho, než malá dorostla do Kibi a spolehlivě držela hlavu a začínala podnikat první vlastní pokusy o vertikalizaci, čili asi do 4 měsíců. Pak už byla do něj moc těžká, aspoň pro mě. Vybrala jsem si ho právě jako kompromis mezi šátkem a nosítkem. Výhoda je, že se v něm dítě da nosit i v horizontální poloze v klubíčku, stejně jako v šátku.
@Kassy, ahoj - potřebovala bych poradit, mám caboo objednané -malý má týden a nějak si nedovedu představit, jako ho tam nasoukám
. Dívala jsem se na videa a tam jsou vždy děti, které již drží hlavičku
. Moc bych ocenila rady a postřehy…děkuji… ![]()
@MarieP: Měl by u něj být obrázkový návod. Jinak je nejlepší nechat si poradit na živo od někoho, kdo má s nošením zkušenosti. Pokud nikoho takového v okolí nemáš, tak pro začátek zkoušet aspoň s asistencí třeba partnera a nad postelí, aby ses nebála, že ti mimino spadne.
A já se hodně řídila instruktážními videi ne přímo ke caboo, ale normálně k nošení v šátku, na Youtube je jich plno - úvazy na kolíbku (horizontální) a kříž s kapsou venku (vertikální), které odpovídají tomu, jak je caboo konstruované. Hlavičku zajistíš přetažením látky přes mimino a dostatečným utažením, případně se dá ještě (u vertikální polohy) za krk vložit poskládaná látková plínka jako výztuha.
Já čekám v září druhé mimino, tak jsem taky zvědavá, jak si povzpomínám a jak si s tím v praxi poradím
Starší už dávno chodí po svých.
@Kassy, no já jsem taky zvědavá
, ten nápad se šátky je fajn, díky ![]()
@MarieP Jestli máš někde poblíž obchůdek Bràna k dětem, tam ti určitě poradì, jsou moc fajn. A maj tam i spousta super věciček ![]()
Mám odtamtud zrovna půjčenou manducu na zkoušku.
@Dracunculus, ahoj- díky - jsem z Ovy. Malý už má 7 týdnů a nosíme vertikálně, v pohodě zvládáme.
Ahoj, my jsme do Caboo dali poprvé miminko asi ve třech týdnech a okamžitě se uklidnila a usnula. Poprvé mi pomáhal manžel a pak už jsem tam miminko soukala před zrcadlem. Taky jsem si to nedokázala moc představit, ale jak jsem si to zkusila, šlo to samo ![]()
Holky, ztratila jsem od caboo ten popruh přes-tu kapsu. Nemáte tucha, zda se dá někde koupit nebo ušít?
Ahoj, je tu ještě někdo kdo aktuálně nosí v caboo? Nosím od 3 týdnů, příležitostně, teď jsou malé téměř dva měsíce a všimla jsem si, že když ji usadím, nožičky se jí opírají o ta kovová jistící kolečka. Má je otlačené pod kolínkama na holeních a to mi nepřijde dobré. Má někdo podobný problém? Zkoušela jsem několikrát a když se snažím ta kolečka posunout více na své boky tak je zase látka moc volná a malá mi sjíždí. Asi je to tím, že jsem „dost“ hubená (v pase cca 70cm), takže máme s cabem asi smůlu ![]()