Čaj 4 měsíčnímu miminku?

273
16.8.23 14:52

Čaj 4 měsíčnímu miminku?

Ahoj maminky, mám 4,5 měsíční holčičku, je plně kojena. Dávám ji k prsu pokaždé co se přihlásí, ale říkám si jestli ji třeba občas nedat cucnout trosku čaje když jsou teď ty vedra? Budí se mi i v noci skoro co hodina. Máme doma totiž přes den skoro 30 stupňů :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76493
16.8.23 15:00
@Kristeeeen píše:
Ahoj maminky, mám 4,5 měsíční holčičku, je plně kojena. Dávám ji k prsu pokaždé co se přihlásí, ale říkám si jestli ji třeba občas nedat cucnout trosku čaje když jsou teď ty vedra? Budí se mi i v noci skoro co hodina. Máme doma totiž přes den skoro 30 stupňů :roll:

no - můžeš to zkusit, ale čaj na lžičce, žádnou lahvičku, nebo si můžeš pokazit kojení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
16.8.23 15:06

@stinga no z toho mám právě strach že pak přestane chtít kojit. Tak zkusím na lžičku. Díky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
16.8.23 15:11

Proč čaj, proč ne vodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
16.8.23 15:12
@Kristeeeen píše:
Ahoj maminky, mám 4,5 měsíční holčičku, je plně kojena. Dávám ji k prsu pokaždé co se přihlásí, ale říkám si jestli ji třeba občas nedat cucnout trosku čaje když jsou teď ty vedra? Budí se mi i v noci skoro co hodina. Máme doma totiž přes den skoro 30 stupňů :roll:

Klidně. Ona sice česká škola tvrdí, že k MM nejsou potřeba žádné další tekutiny, ale dřív nebylo v ČR takové klima a taková vedra. A časté kojení vycucává maminku.
Nebála bych se teď už lahvičky. Od půl roku dcerka pije z hrníčku Mam se silikonovým pítkem. U všech starších dětí to byl první hrníček. Jinak máme láhev pro kojené děti Medela calma nebo nanoBebe. Ale pořizovat to k vůli trošce vody mi přijde zbytečné. To je pro malá miminka, která musí být nakrmena z nějakého důvodu občas jinak než z prsu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76493
16.8.23 15:14
@DandátkoP píše:
Proč čaj, proč ne vodu?

voda je těžká do žaludku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.8.23 15:17

Normálně vodu na lžičku, to dát můžeš. Ne lahvičku. Ale mé kojené děti mi na to prděly i když byla vedra nejhorší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
16.8.23 15:17

@1Pears1 no právě, už jsem z toho kojení co hodinu úplně vycuclá :D. A kolikrát mi i přijde ze jak tam toho nemá moc tak u toho prsa zuří..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6913
16.8.23 15:31

Já bych se už „pokažení kojení“ nebála. A dala bych vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
16.8.23 15:34
@stinga píše:
voda je těžká do žaludku

Můžeš to objasnit, co znamená „voda je těžká do žaludku“? Co to znamená? Špatně se tráví? To asi ne, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.8.23 15:37
@annlady píše:
Můžeš to objasnit, co znamená „voda je těžká do žaludku“? Co to znamená? Špatně se tráví? To asi ne, že?

Já ti to objasním. Je vedro a spoustě lidem už to leze na mozek a nechápou humor :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
17.8.23 07:43

Ja bych se v tomhle veku uz pokazenyho kojeni nebala. Ja uz jsem prikrmovala (mel porad hlad a uz me unavovalo kojit co hodinu), takze jsem davala normalne vodu. Zacala jsem sice s pidi kelimkem, ale to nam neslo, takze jsem koupila normalni lahvicku s mekym pitkem a v pohode. Ted ma malej rok a vypije vody uz hodne, ale prsomil je porad. Za zadne lahvicky ani dudliky ho nevymenil :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
21.8.23 02:41

Mám stejně staré dite a vodu občas dávám už skoro měsíc. Kojeni se nezkazilo. Mam láhev s dudlikem jako na UM. Taky uz jedem prikrmy. Malá má 8kg, takže ji to evidentně svědčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí