Zdravé dochucovadlo vody - poradíte?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Tak třeba šťávy Syrob nejsou úplně k zahození. Pak měli svého času kvalitní sirupy v Marks&Spencer, ale už jsem je tam dlouho neviděla (přešli na sirupy bez cukru a ty jsou pěkně hnusný). Nebo si vyrob nějaký sirup doma, to je jednoduché a budeš to mít jen z cukru, ovoce a kyseliny citrónové.
Ale pořád je to cukr. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ředím obyč džus/ mošt. Jako hodně ředím, ale chuť to dodá. Nebo můžeš zkusit šťávy domácí, ale bez tuny cukru jako konzervantu jsem zatím žádný brecept neviděla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ovoce do vody. Už mám starší děti, tak my místo ledu dáváme zmrzlé ovoce. Ale nemusí být vůbec zmrzlé. Chuť vodě dá (pomeranč, jahody, borůvky, maliny atd.).
Nebo kup nějaký přírodní džus.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cti slozeni, no. Pokud se v tom chces vyznat.
Velmi zdrava je voda s medem (muze byt vlazna, aby se lip rozpustil).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud máš k dispozici zahradní ovoce, sirup si udělej. Případně z bylinek nasbíraných v přírodě. Našim dětem od mala chutná sirup z květu bezinky nebo z kopřivy, lípy. Lze udělat i ze zázvoru, ale to až pro starší. Tyto sirupy jsou vhodné i k dochucení čaje nebo výrobě limonády. Jde to bez konzervantů, ale ne bez cukru. My jsme zvyklí dávat do zavařovacích sklenic a víčko potírat alkoholem, pokud jde o větší množství, které má přečkat celou sezónu. Pokud předpokládáme vypití během zimy, dáváme i do obyčejných flašek s úzkým hrdlem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@samson286 píše:
https://www.sonnentor.com/…eshop/sirupy
to vypadá super…ta cena je drsná, ale složení parádní tedy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Džus, kupuju buď takové ty pro miminka v dm, nebo nějaký lepší normalni a ředim to tak 1:5 s vodou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Domácí sirup. Stačí tři citrony na kolečka (limetky, pomeranče), 1,5 l vody, 50 g kyseliny citronové a druhý den povařit s cukrem. Sice je v tom cukr, ale zas se to hodně zředí. Nebo ochutit vodu jenom ovocem a do toho třeba mátu nebo meduňku.
Z kupovaných Syrob
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kvestorka píše:
Domácí sirup. Stačí tři citrony na kolečka (limetky, pomeranče), 1,5 l vody, 50 g kyseliny citronové a druhý den povařit s cukrem. Sice je v tom cukr, ale zas se to hodně zředí. Nebo ochutit vodu jenom ovocem a do toho třeba mátu nebo meduňku.
Z kupovaných Syrob
tak tedy nevím co je zdravého na tom sirupu Syrob… já tedy sleduji i éčka a tyto sirupy mají sorban draselný a to už je éčko ve třetí skupině. Kupuji jen skupiny 0,1,2. Já kupují nějaký sirup v bille, je ve skle cena kolem 100Kč. Ale ted nevím název. A ten je bez konzervntu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klamonožka píše:
Tak třeba šťávy Syrob nejsou úplně k zahození. Pak měli svého času kvalitní sirupy v Marks&Spencer, ale už jsem je tam dlouho neviděla (přešli na sirupy bez cukru a ty jsou pěkně hnusný). Nebo si vyrob nějaký sirup doma, to je jednoduché a budeš to mít jen z cukru, ovoce a kyseliny citrónové.Ale pořád je to cukr.
Syrob mají sorban draselný…zbytečné, nezdravé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kvestorka @klamonožka
https://www.drmax.cz/…citron-500ml?…
toto vypadá dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, prosím vás… Dcera 2,5 roku byla zvyklá pít jen vodu nebo sem tam čaj ale babička s dědou ji naučili na dětská pitíčka… díky tomu mi teď vodu nevypije i kdyby prostě neměla dostat nic…

Což to už vem čert…
Teď má otázka…
Sháním nějaké zdravé dochucovadlo, jako jsou prostě klasické šťávy ale ja nechci ty srajdy… chci něco, co je prostě chuťově dobr, stačí jen trochu a zředit s vodou
Nevím jak bych to popsala ale na internetu je toho kopice, jenže nemám zkušenost tak bych byla ráda, zda by mi někdo doporučil co kupujete a není to žádná nezdravá srajda… Nebo prostě aby to nebyl žádný sajrajt te supermarketu chemickej…
Aby to bylo alespoň tak nějak že to není úplná srajda…
Aby se to dalo pít a mohla jsem si to doma namíchat
Moc děkuji