Nenažrané batole
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Mě tohle jednu dobu dělal starší a do toho se narodil mladší
budeš muset vydržet. Co jiného. Neustoupit, trvat na tom, že s ní alespoň trochu oběda. Sladké dát jen tolik kolik ty sama chceš. U nás jsou sladké snídaně pořád, ale přes den už je s ním domluva. Úplně bez sladkého není, ale koriguji to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj všichni, už si nevím rady. Mému prckovi budou v říjnu dva roky. Nikdy s jídlem nebyl problém, navíc ho na noc furt kojím. Teď ale bojujeme. Už v lednici pozná, co je podle něj mňam mňam a musím to schovávat. Vždy jsem kupovala hello přesnídávky a jogurty na týden dopředu a teď abych to schovávala. Nejraději by je snědl všechny na posezení. A to nejde. Ke snídani to podle něj musí být sladké, takže banán, jogurt atd. Jinak kroutí hlavou, že ne a pláče. Když do něj nacpu vejce a šunku, je to zázrak. Teď mi navíc začal házet na hlavu i obědy. Obrazně samozřejmě. Prostě dělá nenene a semkne pusu. Začne u nich brečet a pak běží k lednici a říká mňam mňam a chce zas to sladký. Moje máma mi do toho taky hází vidle, protože mu minule při hlídání dala sladkou koblihu, křupky, do čaje med. Musela jsem to důrazně zakázat. Holky, řekněte mi, jak mám tu rozežranost zastavit, dokud je čas. Denně mi dělá hysterické scény, jak kdybych ho trápila hlady. Vývary, krémové polévky, maso, těstoviny atd. Vše miloval a teď abych ho prosila.
No potěš koště, jestli si ani ne dvouleté natě raci diktovat, co bude snídat a kolik jogurtu denne dostane.
Doma v tomhle velu rodic a dítě by si mohlo řvát, jak by chtělo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nepros ho. Prostě k obědu jsou těstoviny s omáčkou a jinak budeš o hladu až do svačiny. Dobrovolně hlady ještě nikdo neumřel. A pestrá strava je důležitá. Nebo mu řekni, že banán ano, ale až sní oběd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj všichni, už si nevím rady. Mému prckovi budou v říjnu dva roky. Nikdy s jídlem nebyl problém, navíc ho na noc furt kojím. Teď ale bojujeme. Už v lednici pozná, co je podle něj mňam mňam a musím to schovávat. Vždy jsem kupovala hello přesnídávky a jogurty na týden dopředu a teď abych to schovávala. Nejraději by je snědl všechny na posezení. A to nejde. Ke snídani to podle něj musí být sladké, takže banán, jogurt atd. Jinak kroutí hlavou, že ne a pláče. Když do něj nacpu vejce a šunku, je to zázrak. Teď mi navíc začal házet na hlavu i obědy. Obrazně samozřejmě. Prostě dělá nenene a semkne pusu. Začne u nich brečet a pak běží k lednici a říká mňam mňam a chce zas to sladký. Moje máma mi do toho taky hází vidle, protože mu minule při hlídání dala sladkou koblihu, křupky, do čaje med. Musela jsem to důrazně zakázat. Holky, řekněte mi, jak mám tu rozežranost zastavit, dokud je čas. Denně mi dělá hysterické scény, jak kdybych ho trápila hlady. Vývary, krémové polévky, maso, těstoviny atd. Vše miloval a teď abych ho prosila.
Podívej, v tomto věku má stoprocentní kontrolu nad stravou dítěte rodič. Je to na tobě, jestli se necháš uřvat nebo nastavíš hranice. Když mu sladké prostě nedáš, bude pár dní mrčet a pak začne jíst normálně.
Mimochodem přesnídávky hello jsou zrovna ty šíleně přeslazené, ne? Úplně nevidím důvod, proč by takto velké dítě v létě, v době plné konzumní zralosti a dostupnosti x druhů čerstvého ovoce mělo vůbec tyhle protlaky jíst… ![]()
Příspěvek upraven 03.08.23 v 16:58
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naučil se na sladké a teď to vyžaduje. Buď tvrdá a nepovol. Klidně na lednici pořiď záklapku, aby si ji nemohl sám otevřít. Sladké bych teď na nějakou dobu zcela vynechala, jinak se toho zlozvyku nezbaví. Jogurty dávej nesladké, s čerstvým ovocem, naprosto dostačující množství cukru. Přesnídávky přestaň kupovat úplně a rozmačkej mu banán nebo rozvař ovoce a naservíruj mu tyto. Aspoň to bude mít bez zbytečných chemií.
Pokud ti začne diktovat již v tomhle věku, co k jídlu, zůstane na sladkém i další roky. Je to na tobě. Chceš mu zničit zdraví nebo ho navést znovu na správnou cestu? Zatni zuby, zacpi si uši, dočasně se staň hluchou a slepou na „mňam mňam“, slzičky a sepnutou pusu. Je jedlík, hlady nezemře, donutí ho sníst, co je mu naservírováno. Jen to prostě může pár dnů trvat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jaké jogurty a přesnidavky mu dáváš, že je tak urvany na sladký?
Na přesnidavky se vykašlej, tam není nic pro dítě prospěšného, stejně tak různí Lipanci, Bobici a ochucené, přeslazene jogurty. Koupit kvalitní bily jogurt, do toho nakrájet ovoce, dát musli, nastrouhat čokoládu, přidat marmeládu, nebo smíchat občas tvaroh se šlehačkou.
Teď je navíc sezóna, tak cerstve ovoce, všechno co teď dozrává. Pokud to nebude chtít samotné, tak zapracovat do jogurtu nebo tvarohu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vůbec bych to sladké domu nekupovala, je to pro ně jako droga. Můj syn byl třeba hned po první kostičce čokolády (a to se jednalo o nějakou zdravější) jak závislák. Takže to doma nemůžu mít a nebo dobře schované.
Teď třeba zase ujíždí na olivách, a to nemá ani 2.5 roku. Tak je pro mě jednodušší je do salátu nedat a to ho pak sní celý. Jakmile tam jsou olivy, tak je vyzobe a zbytek už nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Místo přesnídavky mu dávej ovoce - teď je toho v nabídce až až. Jogurty se snaž kupovat takové ty méně sladké - monte, lipánek apod. jsou dost přeslazené. Nekupuj hodně sladkostí - co nevidí, to nebude chtít.
No a hlavně - ty jsi rodič, pokud nebude chtít jíst klasické jídlo, tak prostě bude o hladu. Nenech se a nedávej mu sladkosti jen aby něco snědl. A matkou bych to taky důrazně probrala. Potřebuješ nastavit hranice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@izabe ja jedla olivy, kdyz byl dceri cca rok a ona na me koukala a chtela ochutnat a ja ji to s klidem dala, ze to stejne vyplivne, ze jsou hnusny, ja sama je zacala jist az po dvacitce. A svete div se, to dite by se taky uzralo oliv, tak si je nedavam uz ani ja ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Univerzální jsou placky a krémové polévky, do nich toho můžeš hodně rozmixovat, aniž by to dítě poznalo. Ty jí? A sladký bych holt kupovala tak, aby to neviděl. Stejně ty kupovaný věci nejsou moc zdravý, a domácí presnidavky bez cukru může sníst kolik chce si myslím, pokud má pohyb. Ono je spis potřeba na to dítě nezvykat, ať si třeba zafixuje, že to má třeba jen na výletě a u babičky.
- Citovat
- Upravit
@DandátkoP píše:
@izabe ja jedla olivy, kdyz byl dceri cca rok a ona na me koukala a chtela ochutnat a ja ji to s klidem dala, ze to stejne vyplivne, ze jsou hnusny, ja sama je zacala jist az po dvacitce. A svete div se, to dite by se taky uzralo oliv, tak si je nedavam uz ani ja
A proč by dítě nemohlo olivy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Callista píše:
@HavlovaMůže olivy, ale ne jako hlavní chod, moc soli.
Tak jako hlavní chod by je neměl jíst ani dospělý. Ale když si chci dát olivy, klidně jich pár podstrčím i dítěti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás se jí to, co je na stole. A když nechutná/nechce, je dítko hladu. A pak s chutí smlsne celý oběd. Bo hlad je něco jiného než chuť. Přesnídávky u nás dáváme jen v nouzi nebo na cestách. Jogurty děti ji Termix, ale jak kdy. Raději si dají hrnek plnotučného mléka každý večer.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit