Jak vaříte dětem?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
KarolinaJanik
26.7.23 20:17

Jak vaříte dětem?

Ahoj holky!
Do teď jsem kupovala klasické skleničky, ale měla jsem z toho upřímně blbý pocit, tak jsem si řekla, že začnu malé vařit doma. Ale zjistila jsem, že to není zas tak jednoduché a tolik nádobí kolik při tom člověk zaprasí :D Takže moje otázka zní.. používáte parní hrnec? já pokukuju po tomhle https://www.mudrlife.cz/…-4v1-scf885/ je to i mixér, takže eliminuje použité nádobí na minimum :D Používáte někdo? Doporučily byste? Případně budu ráda za jiné osvědčené tipy.
 Díky!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8994
26.7.23 20:20

Tak v době úplně prvních prikrmu jsme vše vařili ve vodě a pak mixovali. U kousků už normální jídla upravená pro dítě. Nic komplikovaného na tom nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
26.7.23 20:21

Tolik nádobí? Asi nějak blbe vaříš. Mě stačil jeden rendlík, do něj parak a miska na pomazánky k tycaku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
26.7.23 20:21

A kolik je dítěti? 8)

• Citovat
  • Upravit
5889
26.7.23 20:27

Záleží kolik je dítěti. Pokud třeba rok, tak může vše, jen ne moc kořeněné. Takže třeba při vaření odebrat dítěti a pak více dochutit. Pokud třeba 4 měsíce, tak to někdo dělá tak, že si více druhů zeleniny nakrájí na kostičky a dá třeba v malých krabičkách do mrazáku. Stejně to udělá s masem a pak prostě vydává a uvaří nějaký mix kostiček, který případně ještě rozmixuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21475
26.7.23 20:31

Já jsem dětem kupovala skleničky, dokud nemohly jíst s námi. Blbý pocit jsem z toho fakt neměla a ta úspora času a nervů je neskutečná. Mě by to vaření neskutečně obtěžovalo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
26.7.23 20:39

V páře jsem to zkusila a vždycky pripalila hrnec. Takže jsem vařila, mixovala, zamrazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
26.7.23 21:03

Ze začátku jsem vařila normálně ve vodě, projela tyčovým mixérem a dala do tvořítek na led. Maso i zeleninu. Poté jsem vařila jen čerstvou přílohu a z mrazáku vyndala kostky. Tak měl každý den jiný mix zeleniny a masa. Teď když je synovi rok, pořád mu vařím zvlášť. Hlavně zeleninu ze zahrádky, takový bezejmenný mix na kostičky s masem plus příloha. Nejlépe z jednoho hrnce. Např. osmahnu kuřecí, přidám cuketu, rajče a brambory, ochutím bylinkami a hotovo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
26.7.23 21:15

Ze skleniček mám ty nejlepší pocity. Málokterý pěstitel na trhu si nechává dělat rozbory půdy a hotových produktů. Zelenina od dědy fakt není pro mimino to nejlepší. Ať si každý mysli, co chce. Moje děti vyrostly převážně na skleničkách. Nejstarší jsou v pubertě a jí vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16150
26.7.23 21:17

Nevím jak ty, ale já měla z vaření pro dítě (první den, druhý den dojidal zbytek) pouze 6ks nádobí - rendlík s pokličkou, tyčák s nádobou na mixování a misku se lžičkou :mrgreen: Pár druhů zeleniny, povařit, pomixovat, skleničky fakt ne :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
26.7.23 21:23

@KarolinaJanik Vařila jsem normálně a že by z toho bylo moc nádobí mi nepřišlo. Proč? Možná napiš postup, jak vlastně to vaříš ty.
@1Pears1 Skleničky obsahují furan. Nezávisle na tom, jak kvalitní jsou vstupní plodiny. Prostě je to něco za něco. A tak je to se vším.

Příspěvek upraven 26.07.23 v 21:23

• Citovat
  • Upravit
1806
26.7.23 21:23

@Svistice presne :D

Co se mi osvedcilo, navarit si vice masa dopredu, zamrazit do formicek na ledove kostky. Denne jsem pak varila cerstvou zeleninu a hodila do toho tu porci.

Kupovane mi nechtelo jist ani jedno dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
26.7.23 21:26
@Capretta píše:
@Svistice presne :D

Co se mi osvedcilo, navarit si vice masa dopredu, zamrazit do formicek na ledove kostky. Denne jsem pak varila cerstvou zeleninu a hodila do toho tu porci.

Kupovane mi nechtelo jist ani jedno dite.

Jo, taky jsem mrazila (i tu uvařenou jednodruhovou zeleninu typu cuketa, dýně, brokolice) v silikonových formickach a pak kombinovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3722
26.7.23 21:32

@nozu já taky. Nic se mu nestalo. Jestli mě někdo odsoudil, bylo mi to jedno. Proč si v dnešní době život neusnadnit když to dělá kde kdo. Mohla jsem být déle s malým venku, nebo si s ním hrát nebo mít večer klid a nepatlat se s tímhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
26.7.23 21:36

Vařila jsem dětem na vodě a mixovala. Zavařovala domácí skleničky. Později jsem vařila bez koření normální jídla a odebrala pro dítě. Pak dochutila pro nás dospělé. Měla jsem radost a hlavně to bavilo. Kupované skleničky bych napočítala na jedné ruce u každého. Nekupovala jsem ty hotové. Ať si každá dělá, jak chce. Jak ji vyhovuje. Naučila jsem si děcka na domácí jídlo. Cizí jim nechutná. To mají ústní frně, že to není od mamky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí