Jak vaříte dětem?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ze začátku kostičkovat do mrazaku, to jedla tak půl napůl se skleničkami tak, aby to měla co nejpestřejší, postupně nám vařím dohromady a všichni jíme cca to samé, jen malé to nekorenim a nakrájím na malé kousky, rozmackam vidličkou, mixér už skoro nepoužívám, to jen na začátku a nádobí teda není moc. A pořád dávám i skleničky, líbí se mi to složení a malé to chutná a kombinuju s tou domácí stravou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Švédka87 píše:
@nozu já taky. Nic se mu nestalo. Jestli mě někdo odsoudil, bylo mi to jedno. Proč si v dnešní době život neusnadnit když to dělá kde kdo. Mohla jsem být déle s malým venku, nebo si s ním hrát nebo mít večer klid a nepatlat se s tímhle.
Uvařila jsem oběd, snědl ho a bylo, otázka půl hodiny se vším
Když je čas oběda, tak stejně jsme venku nebyli, až procházka po o, kdy spal ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vždy jsem vařila v malém kastrůlku zhruba ty suroviny, co jsme měli my. Uvařila ve vodě, pomačkala vidličkou, případně vzala mixér. Nic víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak píšou holky, vše jsem hodila do jednoho kastrolu, uvařila, rozmixovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mámou naskok píše:
Vždy jsem vařila v malém kastrůlku zhruba ty suroviny, co jsme měli my. Uvařila ve vodě, pomačkala vidličkou, případně vzala mixér. Nic víc.
Taky mi to nepřipadalo jako velká práce navíc, když stejně člověk vaří pro sebe/ostatní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malé je 5 měsíců. Vařím jí maso a zeleninu, ale vařím to zvlášť. Teda vlastně vařím zvlášť podle tvrdosti a doby vaření
Takže si asi jen přidělávám práci jak to tak čtu ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anett.taa píše:
Ze začátku kostičkovat do mrazaku, to jedla tak půl napůl se skleničkami tak, aby to měla co nejpestřejší, postupně nám vařím dohromady a všichni jíme cca to samé, jen malé to nekorenim a nakrájím na malé kousky, rozmackam vidličkou, mixér už skoro nepoužívám, to jen na začátku a nádobí teda není moc. A pořád dávám i skleničky, líbí se mi to složení a malé to chutná a kombinuju s tou domácí stravou.
@Anett.taa my právě nemáme mrazák, máme malou kuchyň a tak jsem si říkala, že ten jeden hrnec na vše by nebyl špatný nápad. Četla jsem, že sem tam vše jen hodí, nastaví časovač a pak to v tom i rozmixuješ
Malé je 5 měsíců, tak se mi zdá, že na naší stravu je ještě malá.
- Citovat
- Upravit
@KarolinaJanik píše:
@Anett.taa my právě nemáme mrazák, máme malou kuchyň a tak jsem si říkala, že ten jeden hrnec na vše by nebyl špatný nápad. Četla jsem, že sem tam vše jen hodí, nastaví časovač a pak to v tom i rozmixuješMalé je 5 měsíců, tak se mi zdá, že na naší stravu je ještě malá.
My mrazák máme, ale nemrazila jsem nic. Uvařila jsem na dva dny a bylo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Skleničky jsou nejlepší. Dají se koupit i fajn značky. Horší je to, až začnou jíst normálně.
Já teda prakticky nevařím ani teď. Umím takové ty jídla z mrazáku do trouby. Jinak skoro všechno končí fiaskem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nikdy jsem synovi nic nemixovala a vždy jen včas odebrala, většinou před dochucením, z toho co jsem vařila nám, od roka jen míň soli a nepalive koření.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
Nikdy jsem synovi nic nemixovala a vždy jen včas odebrala, většinou před dochucením, z toho co jsem vařila nám, od roka jen míň soli a nepalive koření.
Taky tak. Žádný problém - vařím normálně, jenom solím později. Odeberu pro mimino a dochutím. Pak rozmačkám vidličkou nebo mixnu. Nevím jaké nádobí by se mohlo zaprasit
. Když nemixuji, maso nakrájím na droblé kousíčky. Taky mám doma vždy skleničky, hlavně s masem a tak, co nedělám, ať se mimčo potká se vším.
- Citovat
- Upravit
@KarolinaJanik píše:
Ahoj holky!
Do teď jsem kupovala klasické skleničky, ale měla jsem z toho upřímně blbý pocit, tak jsem si řekla, že začnu malé vařit doma. Ale zjistila jsem, že to není zas tak jednoduché a tolik nádobí kolik při tom člověk zaprasíTakže moje otázka zní.. používáte parní hrnec? já pokukuju po tomhle https://www.mudrlife.cz/…-4v1-scf885/ je to i mixér, takže eliminuje použité nádobí na minimum
Používáte někdo? Doporučily byste? Případně budu ráda za jiné osvědčené tipy.
Díky!
Já jsem parní hrnec neměla, buď jsem si to dala na pařáček nebo vařila ve vodě.
Maso jsem navařila v papiňáku ve velkém, rozmixovala s vývarem a zamrazila v kostičkách na led. Pak jsem si jen dle potřeby vyndala kostku, dvě masa a zeleninu s přílohou uvařila denně čerstvou. Oběd za chvilku hotový ![]()
Co jsem vařila a další recepty od jiných najdeš ve skupince Vaříme pro kojence a batolata ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malá teprve začíná s příkrmy a kupuji ji bio skleničky, nehodlám vařit jednu mrkev či kus dýně, když zatím sní trošičku. Jídlo u nás nezamrazujeme, muž to nemá rád. Až bude víc jíst, tak ji budu postupně dávat věci, co jíme my, akorát to případně odeberu, než tam dám koření.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Murasaki píše:
Malá teprve začíná s příkrmy a kupuji ji bio skleničky, nehodlám vařit jednu mrkev či kus dýně, když zatím sní trošičku. Jídlo u nás nezamrazujeme, muž to nemá rád. Až bude víc jíst, tak ji budu postupně dávat věci, co jíme my, akorát to případně odeberu, než tam dám koření.
Tak to se fakt vyplatí, koupit sklenku za 4 pětky, když sní trošičku, než hodit do vody jednu oloupanou mrkev nebi brambor. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
Tak to se fakt vyplatí, koupit sklenku za 4 pětky, když sní trošičku, než hodit do vody jednu oloupanou mrkev nebi brambor.
Jakože 18 kč za skleničku bio dýně je hodně? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit