Jak vaříte dětem?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Murasaki píše:
Jakože 18 kč za skleničku bio dýně je hodně?
Kupované někde v Polsku ne? Tak málo nestaly skleničky, ani když moje děti byly mimina.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
Kupované někde v Polsku ne? Tak málo nestaly skleničky, ani když moje děti byly mimina.
Jasně, jezdím z Brna do Polska.
Normálně v DM.
Však píšu, že začínáme s příkrmy, dcera teď spíš hlavně ochutnává a zvyká si na něco jiného než mléko.
Edit: Přečetla jsem si to špatně, no je mi jedno, kolik stály skleničky, když tvoje děcka byla mimina. Já fakt odmítám vařit jednu mrkev nebo brambor. Až bude jíst komplexněji, bude to o něčem jiném.
Příspěvek upraven 04.08.23 v 14:07
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
Stojí to tak. Samotná dýně, třeba v DM nebo Rossmann. Malá sklenička 120 g.
Pokud jsi kupovala HiPP, tak to je cenově někde jinde, ale Hami, privátní značky drogerií a nějaké jiné další značky z lékárny tak stojí. Navíc jsou každou chvíli nějaké akce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KarolinaJanik píše:
Ahoj holky!
Do teď jsem kupovala klasické skleničky, ale měla jsem z toho upřímně blbý pocit, tak jsem si řekla, že začnu malé vařit doma. Ale zjistila jsem, že to není zas tak jednoduché a tolik nádobí kolik při tom člověk zaprasíTakže moje otázka zní.. používáte parní hrnec? já pokukuju po tomhle https://www.mudrlife.cz/…-4v1-scf885/ je to i mixér, takže eliminuje použité nádobí na minimum
Používáte někdo? Doporučily byste? Případně budu ráda za jiné osvědčené tipy.
Díky!
Jakýho nádobí? Jeden hrnec a tyčák. Ten přístroj (pokud teda účelem příspěvku neměla být zejména jeho propagace) mi přijde jako totální blbost, kterou člověk mimo poměrně krátké období mixovaných příkrmů zrovna nevyužije. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jeremi píše:
Jakýho nádobí? Jeden hrnec a tyčák. Ten přístroj (pokud teda účelem příspěvku neměla být zejména jeho propagace) mi přijde jako totální blbost, kterou člověk mimo poměrně krátké období mixovaných příkrmů zrovna nevyužije.
Zrovna tyčák úplně malé množství nenamixuje, musí tam být určité množství jídla. Špatně se čistí. A co s tím zbytkem potom.
Když jsem někdy vařila, dělala jsem toho víc a mrazila.Ale je to zbytečná drbačka. Zvlášť, když je potřeba normálně uvařit pro rodinu a další povinnosti mezí tím, u mě škola a práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1Pears1 píše:
Zrovna tyčák úplně malé množství nenamixuje, musí tam být určité množství jídla. Špatně se čistí. A co s tím zbytkem potom.Když jsem někdy vařila, dělala jsem toho víc a mrazila.Ale je to zbytečná drbačka. Zvlášť, když je potřeba normálně uvařit pro rodinu a další povinnosti mezí tím, u mě škola a práce.
To množství, co jsem dělala, namixoval vždycky. Prakticky jsem nemrazila, maximálně udělala skleničku na druhý den (horké postavit na víčko, aby se to zatáhlo, po vychladnutí uložit do ledničky). Tyčák umýt hned, dokud to není naschlé. To fakt netrvá dýl než minutu.
První dítě jsem měla během studií, druhé v době, kdy to první dávno chodilo do školy a potřebovalo mít taky uvařené jídlo a spoustu dalších věcí, ale teda dělat vědu z vaření pro kojence, mě fakt nidky nenapadlo. Dyť to už žádná jiná příprava jídla není s takovým minimem práce. A jakmile děti trochu poporostly z těch prvních lžiček, tak už se daly stravovat podobně jako my - uvařené brambory nebo brokolici v páře mohly dostat taky, z masa se dal kousek odkrojit a udělat zvlášť, těstoviny měly stejný, omáčku jsem jim udělala ve vedlejším rendlíku než naši. Totéž s rýží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V životě jsem tyčový ani žádný jiný mixér nepotřebovala. Stačila vidlička na rozmačkani a na maso nůž.
Než se ohřeje sklenička, za tu dobu je ta pidiporce zeleniny uvařená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit