Desetiměsíční nechce jídlo
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Rostou zuby, je horko…i kdyby byl teď 2 měsíce pouze na mlíku, nic se nestane. Přestala bych kolem toho jídla dělat takový alotria, chceš, nechceš. Nabízet, ale nenutit a jestli lépe jí venku, tak vyrážet ven. Moje děti vždycky nejlíp jedí u cizích a v kolektivu dalších dětí, tak obrážet kamarádky? Do roka je jídlo spíš ochutnávka, aby se s tím miminko setkalo, ale chápu, taky jsem měla kolem děti, které zhltaly skleničku pomalu i se lžičkou, zajedly to banánem a zapily mlíkem, tak to pak člověk znejistí. Holky vždycky dvakrát žďobly a konec-jsou zdravé, aktivní a teď už ve skoro 3 a 5 letech jedí normálně, nejlíp jí ta starší zase ve školce v kolektivu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přestala bych bojovat a vymýšlet stojky kvůli jídlu a nechala ho pár dní být. Je vedro, já taky nemám moc chuť k jídlu, můžou mu růst zuby nebo ho trápit něco jiného. Pokud akceptuje tekutiny z lahve, zkusila bych semtam nějaké hladké nehusté smoothie, kaši nebo polévku bez kousků (raději studenou) atd. a postupně zase nabízet, ale v klidu, žádný pres. Ať mu neuděláš opravdový blok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím si že 10 mě+síčnímu fakt neublíží když bude nějakou dobu jen na mléku. Adekvátně navyš množství mléka a vydrž.
- Citovat
- Upravit
Malá třeba měla období kdy se jí udělaly afty v puse a i když je pak měla zahojené, tak nějakou dobu odmítala pevnou stravu a to byla starší cca ro ka půl.
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
Maminky mám problém. Můj desetiměsíční syn totálně bojkotuje veškeré jídlo s výjimkou mléka. Bojujeme už asi měsíc, kdy začal odmítat některé z nabízených jídel, aktuálně nechce již vůbec nic, něco vezme na milost opravdu výjimečně a většinou když nejsme doma. Do té doby jedl vše a bez problému.
Snažím se nabízet pestrou paletu doma vařených jídel i skleniček, většinou co měl předtím rád, zkoušela jsem nechat déle bez mléka i dávat v pravidelnou dobu poprvé, podruhé a nechat, ať na něj netlačím. Nabízím samozřejmě i jídlo do ruky (křupky, sušenky, ovoce, zelenina), což většinou ochutná, ožužlá a okouše a se znechucením vyplivne. Jím před ním a dělám tyjátr, jaká je to dobrota. Zkoušela jsem ho nechat nahatého krmit se samotného, ale nic.
Pokud má někdo nějaký nápad, sem s ním, ale chci hlavně uklidnit, že je to relativně normální a že se mu nic nestane proto, že se v tomhle měsíci stravuje hlavně mlékem. Přibírá normálně, je spíš větší a váha v úplné normě v poměru k výšce, zažívací problémy nemá a co zmizely novorozenecké prdíky a lehký reflux, tak žádné neměl. Psychomotorický vývoj v normě nebo napřed, problém je jen to jídlo prostě.
Příští týden jdeme k doktorce, kde to samozřejmě zmíním, ale nemyslím si, že je na vině zdravotní problém (problém s polykáním nebo něco takového, když už do něj výjimečně něco dostanu, tak to normálně polkne, s konzumací mléka nebo vody problém nemá).
Přijdu si jako špatná máma a že jsem něco pokazila. Máme akčního dědu, který mi furt vykládá, jak malý musí jíst nebo mu bude něco chybět a že se to nenaučí, plus si vybavuju některé zdejší diskuze, jaká je to ostuda, když v tom a tom měsíci (po roce) dítě nejí a v hlavě se mi honí černé myšlenky, jak se to nenaučíme.
Děkuji předem za každý příspěvek.