Jídelníček pro 7 měsíční miminko

15
31.7.23 10:24

Jídelníček 7m

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak vypadá jídelníček vašich 7 měsíčních miminek? Stále kojím, k obědu dávám zeleninové příkrmy, ale malá sní vždy max tak 5 lžiček, víc nechce, pak samozřejmě dokojím a odpo nějaká ovocná svačinka a opět dokojím. Tak by mne zajímalo, co třeba dáváte k té svačině?
Zkoušela jsem na večer i kaši, ale po té ji bolelo bříško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22914
31.7.23 11:28

@Dencula1 v tomto věku to bylo i u nás formou ochutnávání (tedy u první dcery). Cca měsíc jsem dávala jen různé druhy zeleniny s masem a pomalu nabalovala, na oběd masozeleninu a večer zeleninovou polévku, pak přidala na sváču ovoce, zase postupně, na další sváču pak bílý jogurt a nakonec na snídani kaše..všechno pomalu, na pohodu.
U druhé dcery to bylo vše rychlejší, sápala se a chtěla jíst brzo :mrgreen:
Mrkni se do skupinky Vaříme pro kojence a batolata , najdeš tam inspiraci :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11840
31.7.23 11:49

Řeší se to tu každou chvíli je tu na to asi milion téma ale ok…Pokud to není jedlík jako moje první případně ještě k tomu odmítac mléka jako můj druhý tak naprosto vpohode… Jinak starší byla na um.. jídelníček měla zhruba takto: po probuzení um, cca v 9h svačina (jogurt/přesnídávka) cca 11-11:30 oběd maso, zelenina rýže/těstovina nebo rozmačkaný brambor…cca kolem 15h svačina ovoce a mleko cca v 6 večeře kaše,/ jogurt/ polévka a cca ve 20h mléko pak šla spát a spala celou noc…k pití čaj…
Mladší jak jsem psala je odmitac mléka takže do 4,5m kojeny od 6m mléko jen 1× denně ráno, dopoledne přesnídávka, oběd masozeleninu, přílohu, odpo jogurt večer masozeleninu/ polévka k pití čaj…cca v tomto věku jsem začala dávat i jídla která sem vařila pro nás jen jsem odebrala porci před dochucením..takže např svíčková, rajska, pečené kuře s bramborem/ kaši apod..
starší myslím začínala i chleba s máslem např…u ní sem cca od 10m sem to přestala řešit a vyvarovat extra protože nám stejně ujídala z našich talířů…mladšímu je teď 8m tomu ještě vařím extra ale už měl s námi taky pár jídel…hodně mu chutnají třeba i hranolky ( domácí pečené v troubě nesolene) dám mu do ruky a on zmoula…vyzkoušel i hodně ovoce když jsme teď ve vedrech jezdili k rodičům na zahradu k bazénu…tam měl vždy odpolední svačinku z jahod, borůvek, malin, ostružin, angreštu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí