Počítání počůraných plenek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
anicka_roz
30.7.23 16:39

Pocitani pocuranych plenek

Ahoj,

Mame miminko 2 a pul tydne, od zacatku kojim a stale mam pochybnosti, zda ma dost. Pocitam pocurane pleny, ale doted jsem pocitala kazde curani - vcetne curani pri prebalovani, ted se divam, ze to nektere maminky vazi, rikam si, ze je jedno, kdy se vycural, hlavne, ze k tomu doslo, ale zaroven to nikde nemuzu najit, tusite nektera prosim, jak se to pocita spravne?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5908
30.7.23 16:42

Nejlepší je zvážit před kojením a hned po kojení, nikdy jsem plíny nepočítala, jenom jsem sledovala jestli čůrá a moč není tmavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16165
30.7.23 16:49
@mamule42 píše:
Nejlepší je zvážit před kojením a hned po kojení, nikdy jsem plíny nepočítala, jenom jsem sledovala jestli čůrá a moč není tmavá.

Asi tak, v porodnici taky říkali, počítat počůrané pleny za den. Taky záleží, jak dlouho se třeba plena nechá, že

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
30.7.23 16:49

A ty máš nějaké indicie, že má málo mléka?
Má být cca 6 počáraných plen za den. Jak moc, to je tak nějak podle selského rozumu, hodně napoví barva - tmavá = málo tekutin. Čůrání při přebalování je také čůrání, tak nějak poznáš, že to bylo pár kapek nebo dost. Za mě, pokud nejsou úplně šílená vedra (což už pár dní nejsou) a přibírá ti, je počítání plenek nějak přesně, natož vážení plenky, trochu zbytečný stres 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35715
30.7.23 16:51

Prostě jestli čůrá :nevim: nevážít, nebo se z toho zblázníš, stačí u Doktora. Věř si a koj jak bude chtít. V tomhle období je i normální, že klidně chvíli váží stejně, obě děti jsem tak měla a trvalo než začaly přibývat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11783
30.7.23 16:53

@mamule42 blbost…to akorát nervuje…
@anicka_roz prostě koj tak.jak si mimčo řekne a kontrolne muzes orientačně zvážit třeba při koupání..ale doma nemáš zkalibrovanou váhu navíc ji určitě nemáš neustále na stejném místě takže to vážení doma je jen orientacni…jako jestli ti nonstop nerve tak asi úplně hlad nema…já sem sledovala počurane plinky ne kvůli jídlu ale ve vedrech kvůli dehydrataci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35715
30.7.23 16:54

Já nesledovala teda pleny vůbec nikdy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anicka_roz
30.7.23 16:56

@Mutlice je ted daleko vice spaci, pritom nejsou uz ta vedra, dneska ani nevydrzi u kojeni, vzdy to rychle zalomi

• Citovat
  • Upravit
1096
30.7.23 16:57

Tohle je nabeh na zblbnuti. Prece musis videt, jestli cura, jestli pije a jestli mas dost mleka. Vazne nemusis pocitat kazde curani, vazit plenky nebo vazit mimco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
30.7.23 17:13
@anicka_roz píše:
@Mutlice je ted daleko vice spaci, pritom nejsou uz ta vedra, dneska ani nevydrzi u kojeni, vzdy to rychle zalomi

Zeptala bych se pediatra, az pujdete na poradnu. Pujdete brzy zas, myslim…
Jak ti pribira? Vic spave muze byt mimco z mnoha pricin. Rekla bych, ze nedostatek mleka by davalo najevo zprvu zvysenym placem atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
30.7.23 17:24
@anicka_roz píše:
@Mutlice je ted daleko vice spaci, pritom nejsou uz ta vedra, dneska ani nevydrzi u kojeni, vzdy to rychle zalomi

To bych nesváděla na hydrataci a spíš si u tak malého mimina zítra zavolala pediatře. Spíš to nic nebude, u mimin je strašně moc „fází“ a střídá se to jak na kolotoči, ale když se ti to nezdá, tak bych to nezanedbavala. Klidně je možný, že na něj něco leze :nevim:
Jo a na vážení plen se vyprdni, jsem netušila, že to vůbec někdo dělá, to je cesta do pekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
30.7.23 17:39

@anicka_roz moje všechny děti byly více spací jako novorozenci za nějakou dobu. Takže to více spací období bych neviděla jako dehydrataci. :hug:
Poslední mimco fakt extra nepije. Ani mléko a ani vodu. Takže hydrataci jsem řešila už xxxx krát.
Sledovat plenky. 6 pocuranych za den. Jedná musí být prostě taková více počurana. Zbytek prostě normálně pocurany třeba z 40%. A taky záleží na plene. Některé vydrží malo a nektwre o dost více.
Doporučuji pleny s proužkem ukazující pomočení. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
30.7.23 17:56

Na nějaký vážení a počítání se vyprdni a postupuj selským rozumem - dávat kojit dle potřeby, sledovat celkový stav, pokud se ti něco nezdá, zavolej pediatře. Cokoli jiného je opravdu cesta k úzkostem a zbytečnému stresu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
30.7.23 17:57

@Ťarbík01 jojo, třeba Albert pleny jsou fajn, levné a mají i proužek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2800
30.7.23 18:38

Prosím tě, hlavně nic nevaž a nepocitej :hug: ver mi, u mne to rozjelo silene úzkostné stavy až někdy do roka dcery, kdy jsem nakonec musela začít chodit k psycholozce, jinak by mi hrablo komplet.
Jestli mas pochybnosti, zavolej zejtra doktorce, ona si té pozve, převáží mimčo a podle toho uvidíš.
Jako ukazatel je světlá moč.
Ono i každé dítě je jiné, někdo cura víc a někdo zas min, přitom obě mohou být úplně dostatečně hydratované a spokojene :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí