Čaj k příkrmům

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
261
27.9.05 08:47

Čaj k příkrmům

Ahoj holky,
od soboty začneme hamkat příkrmy. Zatím je prďolka plně kojený. Chci se zeptat, jestli mu už budu muset dávat i čaj ve flašce, nebo bude pořád ještě stačit kojení? Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1078
27.9.05 08:54

My budeme začínat s příkrmy v úterý příští táýden. Ale co jsem tady už někde četla, tak pokud bude mrňous ještě kojen a po příkrmu jej ještě nakojíš, tak není třeba. Ale já bych mu po příkrmu zkusila dát čaj a pokud jej bude chtít, tak si vezme.
Ivulka + Elča 6,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
27.9.05 09:16

Ahoj Nicki,

pokud budeš mimíse kojit dle jeho chuti, nemusíš až do ukončeného 9. měsíce přidávat nic. Poslední čtvrtrok (10.-12.měsíc) začni zkoušet pití z hrnečku, ideální je kojenecká voda, můžeš dát čaj, třeba od Lerosu, vyhni se granulovaným, jsou plné cukru, lepší je od začátku zvykat pusinku na neslazené pití. Záleží na malém, jak se mu do toho bude chtít, náš Pepi se ještě teď (skoro 14m) kojí několikrát během dne, a vodu a čajík vzal na milost až tak před měsícem (jako že se fakt napije), nutrilon odmítá doteď, dělám mu ho trošku každý den a vypije tak 5ml, a to ještě spíš omylem :-). Měj se!

Zuzana a Pepi od Letních miminek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
27.9.05 09:18

Ahoj Nicki,

já myslím, že záleží hlavně na tom, kolik malý spapá. Zezačátku to asi nebude nic moc - a je to tak dobře - ať si zvyká postupně, takže asi budeš ještě dokojovat. Ten čaj bych dala, až spapá větší porci, tzn. asi těch 150-200ml. Já zatím taky ještě dokojuju po obědě /přestože už mi Pavlík jí celkem slušně/ - ale pomalu už na ten čaj nebo vodu zkusím přejít.

Hodně úspěchů s jídlem a čisté koberce přeje

Viťka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
28.9.05 00:00

Ahoj, já myslím, že hlavně záleží na miminku. Já dávám od pátého měsíce kojeneckou vodu, protže tehdy malá objevila vodu ve vaně :oops: (a voda bez šampónu asi přecejen chutná líp!) a i když pořád kojím, občas se stane, že se na vodu celá třese (používáme na vodu jinou láhev než na kaši, takže si láhev s vodou už pozná). Kamarádce zase roční dítě nepije skoro nic kromě MM… Takže ti asi zbývá jen systém pokusu. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
28.9.05 10:58

Ahojky,
já bych radila to s vodou raději už zkoušet, protože některé kojené děti celkem odmítají pít a trvá jim dost dlouho, než se „rozpijí“. Nejde tedy o to, že by bez vody měly nedostatek tekutin, protože kojením to dohoní, ale spíš jde o to zvykat je na jiné pití než MM. Pokud by ses bála flašky, můžeš dávat rovnou pít z hrníčku -třeba i s pítkem.

Hodné miminko i při jídle přejí
Jana + Kačenka 9,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí