Mixovat nebo mačkat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1078
27.9.05 08:36

Mixovat nebo mačkat?

Tak teď jsem na rozpacích. Za týden budeme začínat příkrmy a nevím, jestli mám mixovat nebo jen hodně rozmačkat. Moje tchyně mixovala do roku a teď svému 33 letému synovi musí mixovat jakoukoliv zeleninu, jinak ji on nesní.
Zato moje mamka nám s bráchou jen mačkala, nikdy jsme se nedávili. Říká, že pokud ji začnu mixovat, a potom přejdu na mačkání, že to pravděpodobně nesní.
Tak teď nevím. Jaké máte zkušenosti vy?
Ivulka + Elča 6,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
980
27.9.05 08:41

ahojky, já jsem mixovala do 8.měsíce a pak začla napůl mixovat a přimíchat mačkané…a teď je mrňouskovi 8,5.-)) a ji už jen mačkané. No je pravda, nebyl nadšen,ale přechod bezproblémů :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
27.9.05 09:20

Teda dlouho jsem se tak nezasmála!!! A plíny už ten 33letej chlapeček nenosí? :lol: :lol: :lol:
Já jsem první jídlo mixovala oběma dětem, obě (kluk i holka) v pohodě přešly namačkané a obě jedí zeleninu po kusech (pravda, ještě jim není 33! :lol: ). Tak klíííííííd a nedej na takovýhle zkazky. Udělej si to po svém a uvidíš. Měj se!

Zuzana od Letních miminek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
27.9.05 09:28

Ahojky

no myslím že by to záleží na mimču. Ale dostat do mimíska jako první jen namačkaný příkrm… no nevím nevím ale zkusit to můžeš.

Já dokrmuju už měsíc a pořád mixuju. Zkusila jsem namixnout to na hrubo - komzistence krupičné kaše - prostě tam z rýže zbyly dorobky a snědl jednu lžičku a pak už nechtěl a dávil se…

Hodlám taky do 8m mixovat -ˇvždyť si teprve zvyká na nové chutě tak ať je má aspoň v podobě co nejbližší mlíku. No a až si zvykne, tak mu dám to nejoblíbenější a jen rozmačkaný a uvidíme:)

Tak příkrmům zdar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
27.9.05 09:43

Ahoj,

záleží na mamince co chce, ale atky na tom miminku. Mám tři děti první jsem to v životě nemixovala, vždy jen namačkala. Jednou jsem jí rozmixovala polévku na nějaký výlet a radši celý den nejedla než aby si vzala toto. Druhá „potvůtka“ neexistovalo a nenexistuje dodnes (4 roky) nějaké cucky v jogurty a pod. Takže té se všechno mixovalo aještě to muselo mít správný poměr, pokud to bylo z více ovoce. No a teď začín s třetí prdelkou a té to opět jenom mačkám, zatím jen banán a je to v pohodě. Já bych začala mačkat, k mixování můžeš přejít vždycky.

Ahoj Hamina :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
27.9.05 11:45

Ahoj,

nám doktorka říkala, že se můžou dávat kousky až je dítě schopné je strávit - tzn. nejsou patrné ve stoličce. Zezačátku jsem mixovala, teď jen nahrubo, protože třeba mrkev by se musela vařit dost dlouho, aby šla rozmačkat vidličkou a to asi taky není moc dobré…

L. + Matýsek 9 m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
27.9.05 19:45

Ahoj, ja zacla s prikrmy mixovanymi, kdyz sem chtela po urcite dobe skusit kousky odmitala (jeste nemela zuby) ale kdyz sem kousky opet skusila v den kdy sem objevila prvni zub s chuti bastila 8O :P a basti dodnes. Sany+mimi 7m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
27.9.05 23:26

Ivulko, to mixování do třiatřiceti mne vážně pobavilo! :lol:
Já asi rozmačkávat nebudu nikdy: první jídlo mojí dcery byla ožižlávaná půlka meruňky; od té doby jsme přešly k mixovanému, ale kousky v něm být nesmějí, zvedá se jí z nich žaludek :( … Moutat si jídlo po kouskách sama (brambory, jablíčka, banán…), to zase ráda, takže myslím, že u nás mačkati netřeba - prostě to bude buď mixované, nebo vcelku.
Jak psala Hamina, záleží asi na miminku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí