Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, já Calleto užívám týden, navázala jsem s ní na vaginální kroužek a všechno bez problémů. Menstruace skončila kdy měla. Možná by bylo lepší se ohledně krvácení obrátit na doktorku ![]()
Dobrý den, jaký máte názor na HA Calleto? Nějaký vedlejší účinky? A jak dlouho to už berete? ☺️️
@Neles15 používám ji 2 roky a nemám žádné problémy
jediný vedlejší účinek, který zaznamenávám, je snížená chuť na sex ( ale to až teď, po dvou letech)
@Neles15 Já jsem HA Calleto užívala také cca 2 roky. Většinu času bez problémů. Užívala jsem souvisle bez pauzy na krvácení z vysazení a špinění se objevilo pouze 1×, když jsem spojila tři blistry. No, po těch dvou letech se u mě také objevila zníměná ztráta libida, takže jsem Calleto vyměnila za HA Ebelya
![]()
Ahoj teď mám začít brát antikoncepci Calleto a chci se zeptat jestli vám z ní vyrostly prsa?
Ano, krátce po začátku užívání se mi prsa zvětšila o velikost. C – D. Ale samozřejmě to tak nemusí být u každého.
Ahooj, začala jsem brát antikoncepci Calleto a už týden od prvního dne užití je mi zle od žaludku.
Není to typ nevolnosti co by vás úplně odradila od jídla to naštěstí ne, ale je to jako bych v noci trochu míchala pití a ráno se probudila s kocovinkou
vždycky 4 hodiny po tom co si vezmu pilulku se modlím aby ve mě zůstala.
Četla jsem že je to dost častej nežádoucí účinek, ale jestli to takhle půjde dál tak asi zvážím přechod na jinou antikoncepci. Nemáte někdo podobné zkušenosti, že by jste mě uklidnily že to už brzy přejde.
Tak trochu jsem doufala že se tomuhle vyhnu když jde o antikoncepci s nižším obsahem hormonů.
Zdravím, holky prosím vás měl někdo z vás při používání bolesti v prsou?
Dobrý den,
je tady nějaká z vás, která začala užívat antikoncepci Calleto?
Začínám ji brát poprvé a už 10. dnem krvácím, je to normální?
Zkoušely jste i s touto antikoncepcí vynechat menses a bylo špinění?
Díky.