Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj Všem mám dotaz, radu, zkušenost
!!!
Malá 13 m…objevil se průjem, horečka, četné slinění…přikláněla jsem se k zubům…Druhý den průjem 8× za den a večer hleny s krvavýma nitkama. Takže jsme mastili hned ráno k doktoru na stěr…test vyšel pozitivní na tyto dvě bakterie
…takže dieta a doporučeno koupit smectu a nutrolín(probiotika)…tak jsme začli průjem se zmenšil v četnosti na cca 3× denně bez hlenu i krve…a malá byla v pohodě…pije, baští, usmívá se…dnes je to 11den a opět máme 38.4 a celý den polehává…průjem zatím jednou
…má teda oteklou dáseň..červený tváře…sliní, chce jen studenější pití..teplý do ní nedostanu…a teď zas nevím zda zuby nebo co se děje
Doktor řekl, že uvidíme jak bude zítra…K čemu se spíš přikláníte??Přikládàm foto…Všem děkuju ![]()
Ahoj, no přikláněla bych se také k zubům, naše malá měla vždycky u zoubků průjmíky, teploty i přes 38, plínka i jinak smrděla:)) Ale určitě by tam neměla být krev ani hlen - což tam zatím není (psala jste minule u Campylobactera). Já pracuji na infekci:)) Hlavně, ať hodně pije, klidně přidat do čajíku malinko soli(ne nespletla jsem se), probiotika bych také klidně podávala, lehčí dieta, vynechat mléko, přechodně jsem vždy vynechala i Sunar. Pokud ještě kojíte - tak kojte, nic lepšího není:)) A jakmile by tam zase byla krev či hlen, nebo se Vám malá nezdála, přidalo se zvracení, tak bych návštěvu lékaře neodkládala. Držím palce!!! Vím, jak jsou průjmy u dětiček hrozné. Do pusinky koukejte, aby se tam nevytvořily afty, také to takhle někdy může probíhat. Jírovka
@Jírovka
Moc děkuji za trochu sklidnění
…už jsem hotová…průjem sice byl, ale bez hlenu i krve…tak snad se to nějak nerozjede
…čajík trochu osolit zkusím určo
…díky bohu pije i trochu baští…včera plná úsměvú a dnes je zas jak vyměněná
chuděra, tak snad zoubky…Bohužel nekojím, ale doktor doporučil nemléčné rýžové kaše aspoň večer…a ráno do ní nic jiného než Um nedostanu
…takže má ráno jednu dávku Um…přez den jí nevyžaduje a večer dávám tu rýžovou…stím je teda boj…ale něco zbaští…V noci se vzbudí což normálně nedělá, ale mázla jsem Calgel a chrněla dál…ještě jednou moc děkuji
![]()
Není vůbec zač!!! Vím, jak je podpora důležitá
My v létě měli střevní virozu všichni - obě děti syn 5 a dcera 20měs., manžel i já, a byl to teda zážitek! Ale také jsme to zvládli doma, pití se do dětí musí nacpat za každou cenu!
Jírovka
@Jírovka
Koukám, že jste si pěkně užili ![]()
To si vůbec nedokážu představit ![]()
Tak hlavně, že jste Vše zvládli dom ![]()
Já se spojila s hygienou…a bylo mi řečeno, že to může mít od psa když třeba něco olízne a pak olízne malý ruku…a ta si jí strčí do pusy…nebo nemyté ovoce, zelenina…což by klíďo mohlo…protože u rodičů chodí na angrešt, rybíz a trhá do misky, ale i do pusy :-X…a taky nedodělané maso…tak se snažím všemu vyvarovat preventivně…tak snad to fakt budou zoubky…ale nedokážu si představit…růst stoliček
![]()
Ze zkušeností jsou nejhorší špičáky
Většině dětí rostou až naposled, ovšem naše slečna je měla už v roce - a hned 4 najednou
, no nechtěla mi to věřit ani doktorka při roční prohlídce! A neřešte nějaký angrešt, rybíz, písek… To by se člověk musel zbláznit. Já zastávám nazor - ať si prsty olíznou, aspoň pak budou v životě odolnější
Žadné sterilní prostředí, no já jsem z práce trochu poznamenaná - na infekci jsem chytla jen neštovice - v 27letech
, jinak nikdy nic.
Tak hodně sil, jdu se zapojit do procesu doma, pořád dokola…
@Jírovka
děkuji ještě jednou
…už jsme vzhůru a opět jako by nic ani teplota
to asi že přijde tatínek domu
![]()
To je všude stejné
Tak hlavně rychle předat tatínkovi a jít odpočívat, protože odpočatá maminka = spokojené dítě
P. S. kokala jste do mého bazárku - třeba na červený podzimní kabátek
Já si vždy snažím udělat radost tím, že něco koupím sobě nebo dětem ![]()
@Jírovka
No tatínek půjde hlídat a já se odreaguju cvičením ![]()
Teď akoràt koukám
snámy je těžké oblékáni
malá je drobek…na délku nám je vše krátké, ale pas oblíkne 0-3 m
má figuru po tatínkovi…takže v kabátku by uplavala
máme teď po průjmech 8 kg
Nakupujem sní
a na kalhotech dělàm občas uzlík
ale děkuji ![]()
@Nikyta1 Syn mel campylobakterii ve 2.5 letech. 2 kontrolni vytery furt vykazovaly pritomnost bakterie. Pak mi nekdo poradil Hylak a hned dalsi vyter byl ok. Tak kdyztak zkuste nasadit i tohle…urcite neublizi. Je to tak hnusny, ze se nedivim te bakterii, ze radsi zmizi ![]()
Jinak ty vracene horecky bych tipovala take spis na zuby. Kazdopadne to neznamena, ze ve strevech uz bakterie neni. Malej byl naprosto v pohode, ale furt to mel.
At jste brzy fit.
@kkkristynka
Děkuji o hylaku jsem četla asi vyzkouším asi to bude boj protože smectu a nutrolín kterej je sladkej byl boj
ale nedá se svítit
no pozvali nás až za měsíc na výtěr…právě že se vylučuje ta potvora dlouho
tak jí zkusím pomoc
…no teď tu to potvůrka(malá) lítá jak kdyby jí nic nebylo
tak snad fakt zuby ![]()
@Nikyta1 u nas byla treba smecta taky problem. Nicmene hylak je fajn v tom, ze ho staci cajova lzicky, takze je to pomerne rychle ![]()
Campylobactera měla dcera a dokud nebyl výtěr negativní, nesměla do školky a chodit plavat. Pomohl Nutrolin B probiotika, 3× denně, záleží na věku.
@kkkristynka
Zkusíme ho… možná to je k těm zoubkům…teď už byl zas klid…teplota nikde jen si chuděra dala tvář na dlažbu a chladila se
…tak uvidíme jaká bude noc
…ale děkuji za radu
aspoň preventivně na ty brebery ošklivý ![]()
@akisek
Jsme ještě prťata 13m…krom diety…žádné omezení nemáme…nutrolín bereme ale změna nějak výrazná není…ale asi bych chtěla zázraky hned
tak počkáme a snad ty potvory vykandíme. ![]()