Candida - konec těhotenství, co s tím?

Anonymní
21.2.12 15:59

Candida-konec tehotenstvi,co s tim?

ahoj,chtela jsem se zeptat,co znamena,kdyz se potvrdi candida na konci tehu? Muze to ohrozit novorozene? Ziji v zahranici,takze gynda tady nehrozi,vysledky jsou z testu,ktere jsem si nechala delat na vlastni zadost. a dostalo se mi tohoto vysledku. Sestra mi to zavolala,a jen se zeptala jestli mam nejake potize,pomalu mi ani nechtela rict,jakou infekci zjistili. a resit to pry nebudou,kdyz nemam problemy. Dekuji a omluva za anonym.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1937
21.2.12 16:19

No já nevím, když jsem byla těhu, tak jsem právě takhle chytla něco v létě v bazénu. Byla jsem na kontrole, kde mi doktorka Candidu zjistila v ranném stádiu. Žádné problémy jsem taky neměla, ale každopádně mi předepsala vaginální čípky s tím, že pro miminko není vhodné, aby se to zbytečně rozjelo. Co doktor to jiný názor :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
21.2.12 16:20

Candida to jsou normalne kvasinky, ne? Tak si kup Canesten, me ho doporucili po celou dobu tehotenstvi, zabira dobre, je ve volnem prodeji. Dobre je koupit si zaroven na vnitrni i vnejsi pouziti a dle mych zkusenosti je za par dni po problemu. Kde zijes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
21.2.12 16:23

Ahoj. Doporučuju podat dotaz sem . Co já se tam už napsala dotazů.. ;) . Nebo zkus dát do jejich vyhledavače CANDIDA a třeba se na to už někdo ptal. Pan doktor odpovídá během pár dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
21.2.12 16:24

U nás je volně prodejný i Jenamazol, akorát nevím, jestli je v těhu vhodný. Zkus se zeptat u vás v lékárně, určitě ti poradí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
21.2.12 16:26

Dobrý den! Jsem v 38.tt a v kultivaci na kvasinky mi byla nalezena Candida albicans. Žádné léky mi nepředepsal, na další kontrolu jdu až na začátku 40.tt. Trápí mě výtoky, svědění až pálení,.. Chtěla jsem se zeptat, jestli to bude mít nějaký vliv na průběh porodu, případně zda hned po porodu nastane nějaká léčba. Děkuji za odpověď
Veronik.kovacova
29. srpna 2010, 13:49
Odpověď na dotaz

Dobrý den, ano, lékař by měl léky nasadit, neléčené kvasinky mohou stát za závažný porodním poraněním, vyšší křehkost sliznice pochvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
21.2.12 16:28

Pokud vím, tak kvasinky se v těhu musí právě striktně řešit kvůli riziku vyššího krvácení porodních poranění. Já když jsem měla náběh, tak jsem tetraboricum něco.. už si to nepamatuju, ale jsou to vaginální čípky volně prodejně, vždycky mi to pomohlo, pak jsem si je brala i preventivně na vyčištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.12 16:35

Diky moc za pomoc!Bydlim v Uk,stery tu nedelaji,ja jsem si o to sama rekla,na streptokoka B,a oni udelali na vse. Vcera mi to zavolali, ale ze pry nemam zadne potize,tak pry se to resit nebude. Asi si teda pobezim pro ten canesten.

• Citovat
  • Upravit
1937
21.2.12 16:39
Anonymní píše:
Diky moc za pomoc!Bydlim v Uk,stery tu nedelaji,ja jsem si o to sama rekla,na streptokoka B,a oni udelali na vse. Vcera mi to zavolali, ale ze pry nemam zadne potize,tak pry se to resit nebude. Asi si teda pobezim pro ten canesten.

Zkus se v lékárně poptat nejdřív na ten Jenamazol, jsou k tomu i 3 aplikátory. Ke Canestenu je obvykle neprodávají a nevím, jestli je na vnitřní použití. No každopádně ti tam určitě poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5270
21.2.12 16:45

Canesten je ale jen na „vnější“ použití. Určitě ne do pochvy. Do pochvy se při při kvasinkové infekci zavádí například ty globule jak už tu někdo psal. Jmenuje se to nějak „Natrii tetraborici globule“. Newo se jako alternativnější řešení doporučuje bílý jogurt. Pokud nemáš problémy, tak by to možná stačilo. A všeobecně se při kvasinkové infekci doporučuje omezit sladkosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
21.2.12 17:07

Mně dr. napsal v těhu Candibene 200 mg, je to i bez lékařského předpisu. Jsou to 3 vaginální tablety, na 3 dny, zavedou se nejlépe večer. Hodně mi to pomohlo na výtok a mykózu.

• Citovat
  • Upravit
68941
21.2.12 17:07

Canesten i Jenamazol mají stejnou účinnou látku (clotrimazol), stejně jako další přípravky - Candibene, Clotrimazol… a všechny se vyrábí v podobě k zavádění do pochvy, buď jako krém s aplikátorem nebo tablety/ čípky. Liší se to jenom koncentrací účinné látky na jednu dávku a cenou.
V UK určitě něco s clotrimazolem v lékárně mít budou.
Ty tetraboritanové globule tady vypadají takhle a já je měla na kvasinky v těhotenství schválené:
 http://www.lekarna.cz/…0-6gm-pesar/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.12 17:13

Tak ja mam za 11 dni termin kvasinkama trpim skorocele tehu ale doktor mi na ne nic nedaval…a ani ted kdyz se blizi porod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
21.2.12 17:27

Anonymni ja jsem take v UK, jsem tu tehule uz po treti a s kvasinkama bohuzel dost zkusenosti. Nejlepe v lekarne dostupny a po celou dobu tehotenstvi mozny, je ten Canesten. Je samozrejme dovnitr i ven. Na ven je masticka a dovnitr si muzes vybrat bud take krem, nebo tabletu. Doporucuji si v tehotenstvi zavest tabletu BEZ aplikatoru, pouze rukou, aby sis nemohla poskodit cipek (jako v podstate to asi nehrozi).
To bude hned pryc, neboj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
21.2.12 17:31

A jeste ti teda poradim, az budes v lekarne, predpokladam Boots :lol: , na nic se neptej lekarnice, oni maji ve smernicich ten Canesten tehuli neprodat. Takze bud si ho proste dej do kosiku a zaplat a nebo musis nabehnout ke GP pro recept. Prvni varianta ti usetri cas, druha zase penize (cca 15£).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí