Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Vsem,
mam dotaz jsem na konci tehotenstvi 39tt a bohuzel me zacala trapit nejaka kozni plisen jiz jsem jednou v minulosti mela a uspesne lecila canestenem kremem jedna se o plisen na tele nemate nekdo zkusenost zda se canesten muze pouzivat i v tehotenstvi a pripadne pri kojeni?Predem moc dekuju za vsechny rady a preji pekny den
V příbalovém letáku je napsané, že se může v těhotenství i během kojení
Ahoj holky jsem na začátku těhotenství asi 5tý týden, myslíte že ho mohu použít???
Příspěvek upraven 05.01.15 v 11:18
Ahoj, nepamatujete si prosím někdo, jak dlouho se má používat Canesten při vaginální mykóze? Jsem v zahraničí, takže bych se teď komplikovaně dovolávala své dr., ale jako na potvoru mě chytla nějaká kvasinková infekce nebo mykóza. Od minulého zánětu mám schovaný Canesten, který mi už jednou pomohl, ale už si nepamatuju, jak dlouho jsem ho tehdy užívala.
Běžně se používá 7 dní, 3× denně. Ale minimálně 1. trimestr se nesmí, pak už myslím, že ano.
Ja bez nej ani ranu, preventivne mazu a v pohode..ale v 1.trimestru jsem ho nepouzivala, nebyl duvod..
@HankaHK může se v 1. trimestru, mám příbalový leták (samozřejmě je tam napsáno po poradě s lékařem, ale to je napsáno úplně u všeho). Akorát je tam napsaná délka léčby 2 týdny a mě se to nezdá, minule jsem ho tak dlouho určitě nemazala…
Mě dr. řekla že v prvním trimestru rozhodně ne, dostala jsem Dafnegyn. Pak jsem ve 3. měla už clotrimazol (canesten) a pak jako netěhotná taky. Pokaždé jsem mazala týden.