Obavy a deprese

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
36544
15.1.11 17:27

obavy a deprese

Tehulky, prvorodicky, taky mate nektere urcite obavy a deprese z toho co prijde az tu bude mimi mezi nami??
Ja ted momentalne mam strach z toho, ze se nedokazu dobre postarat, ze nestihnu vsechno koupit a pripravit nez to prijde. Jsem skoro ve 22tydnu, termin v kvetnu a uz chytam depky z toho, ze to nestihnu, procitam si seznam co vsechno mi chybi a asi z toho zacnu silet…
Vzdy cekam jen do vyplaty mladyho, na rozpocet, a kolik mi da na utratu na vybavu a bojim se, ze nam to nevyjde, ze to nezvladnem :-(
Oba dva se moc na miminko tesime, ale kdyz vidim postupem casu, kolik vecicek mam doma a kolik mi toho jeste chybi, je to k zblazneni :zed:
Pritel mi rika, at se tim nezabyvam, ze penizky budou, ze to vsechno zvladnem a at nebrecim, ale ty moje hormony mi proste nedaji pokoj :cry:

Jsem takova jedina, nebo nas je vic…? A pokud je tu nejaka na tom podobne co dela na uklidneni…? :roll:

Dekuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8935
15.1.11 17:33

Snaž se věřit přítelovi,že peníze vydělá,když říká,že to není problém.A jako zálohu měj,že když nebude dostatek peněz,tak stačí i věci z druhé ruky,jistě pomohou kamarádky,co už dětičky mají.
Malé dítko opravdu není tak drahé-čím menší,tím lenější.Takže neboj,začátky zvládnete-jako skoro všichni :lol:
A užívej si těhotenství,je to krásný čas,budeš na to ráda vzpomínat-na těšení na mimčo,pohyby…
A až se mimčo narodí,tak každá návštěva něco donese,tak se předem domluv,co kdo má koupit.Pomůžeš druhým s tím,že jistě neví co vymyslet a vám to pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
15.1.11 17:35

Neboj já to měla taky, pořád jsem zírala na seznam a nechápala jsem, kam peníze mizí, takže samozřejmě i strach jak to zvládneme potom. Ono pak je to o něčem jiném, ani nevím, co jsem v tom hledala za složitosti, všechno jde samo sebou a přirozeně. Navíc malý zatěžuje rozpočet minimálně, já si nestěžuji, kojím, látkuji, vařím i skleničkuji, ale i tak to jde v pohodě zvládnout.
No a péče o malého je tou největší radostí, ale to všechno přijde, neboj se, určitě nejsi jediná, minimálně jsme dvě :lol: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
15.1.11 17:37

Lasicko, dekuji, vsechno jsi to tak krasne a s prehledem napsala :kytka:
Koukam prave na nove vecicky na netu, jak je to vsechno silene drahe, tak ted jdu hledat veci pres bazarky atd., snad to bude o neco levnejsi, ale pritom hezke a jeste na nejakou dobu pouzitelne… :think:
Tehulkovani si uzivam jak nejvic muzu, povidam si s prckem a on me na oplatku vzdycky kopne nebo jakoby „pohladi“ je to vazne krasne… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
15.1.11 17:41

Kozisku taky dekuji… uvidim jak to vsechno zvladnu, ale zatim jen silim z toho, kam se vsechny ty penizky kutaleji.. Pritel ma celkem prumerny plat, takze nehrozi, ze bysme hladoveli ci tak neco, ale hold nevim kam se ty penizky ztraceji, kdyz se podivam na ten seznam, tak to zatim ani nijak neubyva…

A jsem rada, ze v tom nejsem sama, asi si tim projde nebo prosla kazda…zrejme to k tomu tehulkovani patri, takovehle myslenky a obavy, ale ve finale se to vsechno „doufam“ vyresi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
15.1.11 17:41

fd

Ahoj,urcite sama nejsi..ja jsem uz ve 38tt a taky nam jeste nejake veci chybi.Taky to nemame moc jednoduche,me je 20 a jsem po skole,protelovi 35 a tahne vse sam,takze taky pocitame kazdou korunu a ja mam taky strasny nervy.Mame teda uz skoro vse nakoupene,ale tuhle situaci uz nechci vickrat zazit..na maleho se strasne tesime,uz at je mezi nami.. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4634
15.1.11 17:42

neboj je to normalni :)
a do zacatku miminko temer nic nepotrebuje, takze se neboj, hlavni je ze bude mit co na sebe, kde spinkat, pleny, zakladni kosmetika jako krem, olejik …
a vse se pak da dokoupit v prubehu, neboj se, zvladnes to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1533
15.1.11 17:43

=)

Ahojky,dočetla jsem se,že jsi skoro 22.týden a že máš termín v květnu…já jsem dneska 22+1 týden a mám taky termín v květnu…na 20.května…kolikátého máš ty v květnu termín? :-D :lol: ahojky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
15.1.11 17:52

Jj, me je 21, mladymu 20, a vsechno tahne sam.. najem, jidlo, moje doktory, prasky, kremy atd. A kdyz zbyde tak neco malo koupim, ale jsme spis v minusu nez v plusu…
Zatim mam necelou polovinu seznamu.. Je tady nejaka maminka co ma nejake vecicky a uz je nepotrebuje a jsou jeste pouzitelne, za postovne nebo nejakou symbolickou cenu…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
15.1.11 17:56
Monny89 píše:
Jj, me je 21, mladymu 20, a vsechno tahne sam.. najem, jidlo, moje doktory, prasky, kremy atd. A kdyz zbyde tak neco malo koupim, ale jsme spis v minusu nez v plusu…
Zatim mam necelou polovinu seznamu.. Je tady nejaka maminka co ma nejake vecicky a uz je nepotrebuje a jsou jeste pouzitelne, za postovne nebo nejakou symbolickou cenu…?

Na mmb můžeš zadat, že hledáš inzerenty jen ze svého města a pak díky osobnímu odběru ušetříš na poštovném, pokud to poctivě objedeš mhd a ne autem. :lol:
Jinak neblázni, z prvních velikostí 56, 62, 68 dítko vyroste do půl roku a na toto období jsem já osobně nic novýho neměla (krom dárků). Když se tě někdo bude ptát, co k vám má přinést na návštěvu za dárek, normálně si přej konkrétní položky, např. kombinéza 74 - jinak se ti sejde 40 body vel. 62. které neunosíte, a 56 chrastítek. Nebo si přej plíny a pak ušetříte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4634
15.1.11 17:58

na modrykonik.cz jsou levne oblecky, rovnou cele baliky za par korunek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
15.1.11 18:04

Monny

Obavy jsou v pohodě, jsou současti jíneho stavu. Vše v zvladneš, koukni kde se da šetřit. My treba se oblekame jen ze Second Handu, máme tady takovy krásny se zbožim z Norska, super věci za par korun. Teda kdy bych byla jen na nové znáčkové věci tak ne vím co si počnu. V prvním těhotenství jsem taky šílela s výbavičky a pak jsem příšla na to že spousta věci byla koupena zbytečně, třeba bodyčka s krátkym rukávkem jsme začali oblékat až v 8 měsícich.

A na uklidnění tabulku čokolády a pustit si Titanic teda pokud ten film máš ráda :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Lena F.
15.1.11 18:06
Monny89 píše:
Zatim mam necelou polovinu seznamu.. Je tady nejaka maminka co ma nejake vecicky a uz je nepotrebuje a jsou jeste pouzitelne, za postovne nebo nejakou symbolickou cenu…?

Zitra ti zbalim balik jen řekni co Ti chybi…Pravě nevím co s tím :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4228
15.1.11 18:13
Monny89 píše:

Ahojky,zkus se na něco podívat na mimibazar…jsou tam kousíčky za krásné ceny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
15.1.11 18:14

Monny

tak jsem na tom podobně jako Ty..Ja chodila do prace do 4 mesici a tam jak zjistily ze jsem tehotna tak mi rekli abych uz nechodila.To vis,byla jsem zvykla,ze jsem si kazdy mesic aspon 5000 vydelala a pak to teprve prislo.Pritel platil 10000kc najem plus do toho jidlo,me doktory,kosmetiku kterou jsem potrebovala a uz jsme vychazeli kazdy mesic jen tak tak.Jedine reseni bylo pustit ten bytecek ve kterem jsme bydleli a jit na nejakou domu k jeho mame,kde vlastne ted bydlime a kterou ja nesnasim..takze ja se jeste ke vsemu nervuju s jeho „skvelou“ maminkou. :cry: :-( :-( Takhle jsem si to nepredstavovala,ale musim jeste nejakou dobu vydrzet,i kdyz teda nevim jak..Jedine co me drzi je muj malinkej.. :srdce: Odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí