Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Anonymní píše:
nebylo to tady už včera?
bylo ale bohužel se pak založilo 30 dikuzí o rýmičce, prdění, škytání a kakání, tak jsem se nic nového nedozvěděla ![]()
Ahojky,tyhle nervy jsem měla taky. U nás to má přítel a já jsem ve 29 týdnu . Gynekoložka mi nazačovala,že mi musel být partenr nutně nevěrný,ale to je hloupost. Jeho homeopatyčka se s tím setkává dost často a tohle se dá chytit kdekoli,jako je bazén,společné sprchy,veřejné wc. Dost jsem se o to zajímala jestli to nemůže ovlivnit mimi a prý je to tady v čechách dost nadsazené-to mi řekl lékař a že ten „bum“ s chlamidiema už konečne končí a že se vůbec bát nemusím,plod to neovlivní. Pro svůj klid už to neřeším,jelikož vím,že názorů je spoustu,ale bylo mi to zdělěno dost přesvědčivě,že je to ok. Tak moc držím palce a hlavně klid..
fressa píše:
Ahojky,tyhle nervy jsem měla taky. U nás to má přítel a já jsem ve 29 týdnu . Gynekoložka mi nazačovala,že mi musel být partenr nutně nevěrný,ale to je hloupost. Jeho homeopatyčka se s tím setkává dost často a tohle se dá chytit kdekoli,jako je bazén,společné sprchy,veřejné wc. Dost jsem se o to zajímala jestli to nemůže ovlivnit mimi a prý je to tady v čechách dost nadsazené-to mi řekl lékař a že ten „bum“ s chlamidiema už konečne končí a že se vůbec bát nemusím,plod to neovlivní. Pro svůj klid už to neřeším,jelikož vím,že názorů je spoustu,ale bylo mi to zdělěno dost přesvědčivě,že je to ok. Tak moc držím palce a hlavně klid..
Moc ti děkuji za odpověď. Uklidnila jsi mě.
Jen jsem se ještě chtěla zeptat, jestli můžu teda chodit do sauny, když používám svůj ručník a chodit do bazénu, abych nenakazila další lidi? Mě taky říkali oba doktoři jen o pohlavním styku, ale čtu něco jiného. Docela by mě mrzelo,kdybych někoho nakazila ![]()
Teď zrovna jel přítel na lyžák s dětma a prý může ,akorát si má vzít takový ručník,aby si pamatoval kterou stranou ho dává na lavičku a kterou pod zadek
i do sauny to tak dělá a hlavně to neotočil. Do bazénu mi zase moje doktorka doporučovala tampon ,aby se nedostalo nic do vnitř,namazat ho gelem..,ale teď netuším jak v těhotenství. Ten bazén je asi prekerka..lidi tam chodí s lecčím ,tak už záleží jak to ryskneš,já ho radši neryskuju,ale někomu to prospívá.. ![]()
Jooo a on to má taky chronický,má to v těle prý každý,ale někomu se to projeví a někomu ne.. to říkají,že nakažlivý není,já to od něj ještě nechytla,takže si myslím,že v bazénu by to taky neměl nikdo chytnout..lidi tam chodí z horšími věcmi ![]()
fressa píše:
Jooo a on to má taky chronický,má to v těle prý každý,ale někomu se to projeví a někomu ne.. to říkají,že nakažlivý není,já to od něj ještě nechytla,takže si myslím,že v bazénu by to taky neměl nikdo chytnout..lidi tam chodí z horšími věcmi
Tak možná budu nakažlivá jen pohlavně. Doktor říkal, že můj tam má kontakt. Že to jako ode mě chytna ale sám zlikviduje..Přitom je pořád nemocnej rýmičky, kašlíčky, chřipečky. Já se teda cítím fajn, tak doufám, že to tak i zůstane. To plavání bych nerada opouštěla, mám problémy se zádama a tohle jedinné mi na to zabírá. ![]()
Ještě jsem se chtěla zeptat, budeš si nechávat při porodu píchnout ATB, aby se to nepřeneslo na mimi a nevíš, jestli se může kojit? Já doufám, že jo?
Chlamydie trachomatis v těhotenství
Dobrý den, jsem v 7. týdnu těhotenství. Podařilo se mi otěhotnět mezi cykly IVF. Tento týden jsem se dozvěděla, že mám chronické chlamydie trachomatis a budou mi je léčit až po dokončení prvního trimestru, tj. ve 12 týdnu, je to tak v pořádku?
Mám jednoho partnera řadu let a on to nemá, tak mi vrtá hlavou kde jsem k tomu mohla přijít a moc se bojím, jaký to má vliv na miminko? Gynekolog řekl, ať se nenervuji, že se to přeléčí po prvním trimestru a bude to ok, ale na internetu čtu jen o potratech, nákaze dítětě atd. Nevíte někdo, jak to tedy je ve skutečnosti?