Blíží se finále 40. týden těhotenství

363
14.1.11 10:25

Blíží se finále 40tt

Ahojky holky,

tak už se to krátí, jsem na konci 40tt a mám toho už plný kecky:) Nic mě nebaví, pořád se vrtím, když si sednu nebo lehnu a každou noc si říkám - dneska by to šlo. A nic…
Břicho jak sud a všichni okolo mě do toho straší, že budu mít velké 4 kilové dítě podle břicha, nevím jak to jde podle břicha poznat. Tak jsem se začala taky strachovat, pač ve 32.tt dle UZ mělo mimi 1775g, ale z ničeho nic už ve 35. tt dle UZ mělo 2,5 kila! Probůh tak doufám, že se předpovědi všech kolem nevyplní a já fakt neporodím 4 a více kilové dítě!
Pry se velké děti těžce rodí:(
ALe už mě z toho asi hrabe, pač mi dr. stále tvrdí, že budu přenášet, protože mimi prej nesestupuje či co a já prej ještě taky nejsem dole nachystaná…tak nevím…Už bych to chtěla mít za sebou a držet ten svůj poklad v náručí:)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36544
14.1.11 10:32

Alco, drzim palecky at ti to brzy dobre dopadne :palec: Popisujes to tak hezky, ze se na to taky tesim cim dal tim vic…
A zkousela jsi typy jak to urychlit? Jako treba sex? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
14.1.11 10:35

Podle břicha jsem mohla mít klidně 6ti kilové dítě :lol: , odhad před porodem dle UZV max. 3 kila, narodil se 3,6 kg. Takže ty odhady mi přijdou skoro jak sázka do loterie. Řekla bych, že se rodí hůř děti s velkou hlavičkou a to je pak jedno, jestli má 2,5 nebo skoro 4. Hlavně neblázni, jednou ven musí. Vím, jak ti je, já rodila 40+5 a každé ráno jsem se budila naštvaná, že zas budu odpovídat na tisíc otázek „jak to, že jsi pořád celá, vždyť už jsi měla rodit“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
14.1.11 10:35

Mám pocit,že dýl jak do 41tt tě nenechají a porod vyvolají-takže už to máš za pár :palec: .Mě do porodu zbývají ještě 3 týdny.Podle okolí ta váha mimi co ti řeknou je dost nepřesná.Třeba švagrové řekli,že bude mimi malé,necelé 3kg a císařem porodila 4,3kg.Ať ti to rychle uteče a snadný porod :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
14.1.11 10:38

Klid, všechno může být nakonec jinak. :wink: Mně říkal i doktor, že dítko bude asi větší, nakonec měl 3,8 kg a venku byl „na to tata“ (snad 5 zatlačení?).

Že se nic nechystá, že je dítko vysoko, že to na porod nevypadá mi říkali poslední 3 týdny u každého vyšetření, po každém monitoru… Když přišly kontrakce, považovala jsem je za poslíčky (do tý doby jsem neměla žádný) a že tedy jako konečně sestoupí dolů a nachystá se to k tomu porodu, který bude třeba i až za 2 dny (s tím jsem poslala manžela spát). Až když už jsem měla prodýchávání těch „poslíčků“ plný zuby, tak jsme jeli do porodnice (pořád to nebylo pravidelné, netrvalo to tu požadovanou minutu atd.) a až v autě při pohledu na palubní desku jsem si všimla, že je najednou 2-minutová pravidlenost. Při vyšetření sestra říká: Otevřená na 8cm, jdeme rodit rovnou na sál. Nevím, kdo byl víc překvapenej, jestli já nebo manžel. Do 45 min byl malej venku.

Hele, to už se „nevstřebá“, ven to musí. Věř si a všechno zvládneš. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
14.1.11 10:43

ahoj, tak já bych řekla, že podle velikosti bříška nejde určit jak bude mimčo veliké. Já měla se synem malé bříško, moje známá, zdravotní sestra mi říkala, že to podle bříška bude prcek. No a měl 4kg:) Taky jsem přenášela a nakonec mi porodv vyvolávali, měla jsem ještě těhu cukrovku. Rodila jsem 41+1. Teď sem těhu znova, termín mám v únoru a přenášení se teda bojím dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
14.1.11 11:02

Ahoj, já mám proti tobě ještě kus do konce a fakt ti závidím, že už si na konci. My měli odhad ve 34+5 tt. 2500gramů, takže jsme na tom s váhou podobně. Podle břicha bych mohla rodit klidně osmerčata, protože po té co se malá otočila a je hlavičkou konečně dolů, břicho nějak vylezlo a všechny trička mám teď tak akorát,takže vypadá ještě větší :roll: . A máš pravdu, že nejhorší je poslouchat jakýho budeme mít macka, když jsem taková pěkná a podobně :zed: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
14.1.11 11:04

Jejky to jste mě holky uklidnily:), já už se fakt bála, že ten muj sud vyvalý nějakého obra, nebo obryni (nevíme co to bude:)… Ale to čekání, to fakt stojí za to… do toho mě začala nějak bolet stydká kost, hlavně když vstávám nebo se převaluji z boku na bok, ale co mě mrzí, začínám být na ostatní nepříjemná, a to taková ve skutečnosti fakt nejsem…,navíc to počasí venku, ani na procházky to moc nejde, jejda ja si ale ztěžuji… dy´t píšu, že už je to semnou hrozné… ještě, že mám tak hodného a tolerantního manžela:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
14.1.11 11:06
Terrad píše:
Ahoj, já mám proti tobě ještě kus do konce a fakt ti závidím, že už si na konci. My měli odhad ve 34+5 tt. 2500gramů, takže jsme na tom s váhou podobně. Podle břicha bych mohla rodit klidně osmerčata, protože po té co se malá otočila a je hlavičkou konečně dolů, břicho nějak vylezlo a všechny trička mám teď tak akorát,takže vypadá ještě větší :roll: . A máš pravdu, že nejhorší je poslouchat jakýho budeme mít macka, když jsem taková pěkná a podobně :zed: .

NO právě, ty řeči kolem mě úplně dostávaj… Ale co, hlavně, že jsou miminka zdravé, ať si ostatní říkaj co chtějí!! My se holky nedáme:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
14.1.11 11:11

Já jsem vždycky chtěla menší miminko, ale upřímně co jsem otěhotněla, tak je mi úplně fuk kolik bude mít pokud bude zdravé. Bude prostě naše a samozřejmě to nej miminko :wink: :-D . Další otázka na kterou jsem alergická: A kolik že si už přibrala? :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
14.1.11 11:16

ahojky moje mala mela v 35tt 2400 a narodila se ve 40tt a mela 2880g :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
14.1.11 11:19
janet9 píše:
Mám pocit,že dýl jak do 41tt tě nenechají a porod vyvolají-takže už to máš za pár :palec: .Mě do porodu zbývají ještě 3 týdny.Podle okolí ta váha mimi co ti řeknou je dost nepřesná.Třeba švagrové řekli,že bude mimi malé,necelé 3kg a císařem porodila 4,3kg.Ať ti to rychle uteče a snadný porod :mavam:

kéž by to tak bylo i u nás, malý má odhady od 34 tt na max 2,3 kilča, původně do 32tt to byly odhady až k 3,5-4 kg.Kdyby se sekli o půl kilča, byla bych šťastná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
14.1.11 11:19

ä den pred porodem byl vahovy odka 3200g takze to ber jen orientacne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
14.1.11 11:23

Holky, v rámci udržení duševního zdraví doporučuji toto:

1. nikdy nikomu neříct skutečný termín porodu, resp. min. 14 dní si přidat (předejdete otázkám: Tak co? Už? Jakto, že jsi celá/2v1?
  2. nikomu nesdělovat jméno, co jste vybrali - říct: ještě nevíme, nemůžeme se dohodnout (nebo vám do toho budou všichni kecat)
  3. dítě má normální velikost a říkal to doktor - pokud je břicho větší, tak to jen tak vypadá :wink:
  4. přibrala jsem normálně, asi jen 10kg, jestli vypadám „opuchle“, tak to jen zadržuji vodu, to tak bývá… :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
14.1.11 11:29

ahoj,jsme 35tt,ale porod budem vyvolávat v 38 -39tt
kvůli věku,je to moje 3.těhu

wiollo,máš perfektní rady,škoda,že jsem je nečetla dřív,přesně,všichni s eptaj,kdy už,kolik jsme přibrala a jak se to bude jmenovat-moje nervy :zed:
jsem už na to alergická

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky