Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, byl nekdo v cervnu v severni Italii u more s prckem? Mame dvouletou dcerku a nasli jsme ubytovani co by nam vyhovovalo, ale maji volno jen 11-18 cervna. Tak nevim zda do toho jit, aby nebyla zima ![]()
@klenott já se tam koupala už v dubnu
a přišlo mi to fajn. Ale jasný, vyhřáté to nebude ![]()
My byli v Caorle první dva týdny v červenci a moře bylo krásně teplé. ![]()
@Zumpa jako je fakt, ze vedra radi nemame, jen se bojim, aby nebylo treba 22 stupnu a dest ![]()
Jezdili jsme v červnu a zima nám rozhodně nebyla, žádný strach.
Bibi je šílené
prostě Slunce, seno… je to fakt takový byznys..
Caorle je menší a aspoň trošku malebnější, ta kolonáda kolem moře je krásná i centrum
moře pozvolné pro batole super červen je OK, i když třetí kvartál by byl lepší.. ten druhý bude vzduch super, ale voda trochu chladnější… i tak - pokud se vám líbí ubytko, tak to Caorle vemte - osobně s malým dítkem upřednostněte ubytování tam, které je blíže na pláž… a užijte si to ![]()
já teda znám hezčí destinace než je severní Itálie, ale jako low-cost dovča je to OK a taky jsem tam několikrát byla ![]()
PS : hlavně tam prosíím nečekej azurové moře!! je tam spíš šedé…
viz. foto - abyste nebyli zklamaní… ![]()
a 22 tam fakt nebude
pršet by taky extra neměla, neboj, holt zkusíte a příště vyberete červenec/srpen
@Lucy75 parada, moc dekuji. Caorle se nam taky libi vic a i jsem slysela, ze je tam pekne. A jinak je to presne jak rikas - chceme zvolit i vzhledem ke korona situaci neco, kam se dostanem autem. Letadlem se zatim bojim, navic nejsem ockovana a kdovi co bude. Takhle jsme nasli ubytovani v soukromi a snad nebude problem. Cistota more je batoleti asi fuk a pristi rok uz snad dame Recko nebo srdcovou Mallorcu.
Zima tam nebude, moře - no na okraji, kde se bude dvouleté dítko rochnit, bude teplé,
Itálie je pro dvouleté ideální, protože je tam PÍSEK,
já jsem jezdila s malou do Rimini vždy začátkem června, protože je to nejlevnější, je to teda trochu jižněji, ale vždy bylo krásné letní počasí - déšť jsme jednou měli celý poslední odjezdový den, další den tam prý bylo zase krásně, byla jsem tam několikrát i za bezdětna - za mně je severní Itálie top
@stinga moc dekuji, tak to tedy asi risknem
a jeste se zeptam - je lepsi jet na tyden nebo 14 dni? Ja s tim ditetem nejak vubec nevim, tyden se mi zda malo po te narocne ceste..
@klenott píše:
@stinga moc dekuji, tak to tedy asi risknema jeste se zeptam - je lepsi jet na tyden nebo 14 dni? Ja s tim ditetem nejak vubec nevim, tyden se mi zda malo po te narocne ceste..
tak na to je těžká odpověď, pokud se budete plácat na pláži, tak asi ten týden stačí, pokud budete dělat i nějaké výlety po okolí, tak možná není špatné i víc,
anebo zvolit kompromis - mívají to i cestovky tak - 10 nebo 11 dní
@klenott 14 dní je dost… pro mne je ideálka 10.. záleží jaký máte baget.. pokud nejste omezeni finančně, tak berte i ty dva týdny, ale je tam dráž než u nás… jestli si budete vařit, tak suroviny vyjdou stejně jak u nás, to je OK, takže pokud apartmán a nespěcháte do práce, tak si ty dva týdny vemte, aspoň už bude i tepleji a můžete si udělat výlety do okolí..
například do Benátek je to jen 77km a to by byl teda hřích dlít 2 týdny v Caorle a nevidět je.. dá se tam jet normálně místním busem, stojí to za to
jsou vážně nádherné..
a u nich je Lido di Venetia, úplně mne to město okouzlilo (prý tam měli základnu nacisti, nedivím se
, je tam bezva koupák zadáčo vstup a luxusní pláž
tam musíte nutně - jsem s dcerou byla letos ( samozřejmě 21) na přelomu září-říjen Benátkách a stejně jsme skončili na té pláži
a bylo to luxusnííííííííí
- viz. foto - tohle je tam konkrétně 2/10.. takže toho června se neboj ![]()
jely jsme tam místní MHD, což byla loď a bylo to teda celkem drahé, tři zastávky z Benátek (asi 20minut pomalou lodí) pro nás dvě tam a zpět asi 1500 Kč, ale stálo to rozhodně za to
a to Lido bych ještě určo vidět chtěla, najedly jsme se tam dokonce na hlavní štráse za asi 15éček za těstoviny a pizzu obě i s pitím
a užívaly si dozvuky léta, anžto v Česku se už chodilo v teplých bundách ![]()
Mám Itošku a Chorvatsko ráda právě proto, že jsou tak rychle za noc k mému milovanému moři dostupné ![]()
@Lucy75 dekuji za skvele tipy
budget by i byl a cas taky, ale bojime se, ze nam treba nebude neco sedet a pak tam budem muset jeste zustat v tom konkretnim ubytovani, to by mohlo byt blby
tak mozna spis najdem neco pak na miste