Jaké capáčky pořídit pro nechodící mimčo na jaro/léto - poradíte?

64
27.2.26 09:16

Capacky - poradíte?

Zdravím, nějaké diskuze už jsem si tady přečetla, ale docela tápu. Jaké jarní a následné letní capacky pro nechodící dítě? Leze a obchází nábytek, zatím sám nestojí. Máti pořád říká, že na jaro musí mít botky - jako asi kdyby náhodou stál někde na hřišti, aby mu neumrzly nohy, ale pokud vím, tak boty se mají prostě kupovat až pro chodící dítě, ne pro to, co udělá pár krůčků - to on ještě stejně nedělá, ale pro chodící dítě. :nevim:

K těm capackum, jake byste pořídily jarní? Kožené? Stačí to? Nebude mu v tom zima? A pak na léto se v kožených ty nohy uvaří nebo ne? Jako docela v tom tapu, je nutné jet někam do specializované prodejny vybrat i capacky nebo pak stačí az boty? :think:

Asi to moc řeším, jako my jsme na hřišti ještě zatím nebyli, co bysme tam dělali, je v kočáru na procházce a zatím byla zima, ale kdyby se oteplilo :nevim: nebo na to stání u nějaké prulezky stačí proste jakékoliv?

:? Poraďte prosím :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
619
27.2.26 10:08

Jestli nechodí, tak boty jsou za mě zbytečné. To je jen nějaká mánie starších generací. U nás by babička taky nejradši boty nasadila už novorozenci. Já používala zateplené softshelové capáčky, takové vyšší…používala jsem do nosítka, ať má nohy v teple, do kočárku v zimě i pro chodící dítě (boty jsem nasazovala jen na chození) a pro lozící dítě právě takhle na jaro/podzim (neprovlhnou, zateplí). Když už bylo teplo, tak nízké kožené capáčky. Odizolují, ale i větrají. A v úplném teple je nejlepší být bosky/v ponožkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1443
27.2.26 10:13

Asi je jedno, jaké capáčky to budou. Klidně kožené nebo látkové. Stavět se bude asi jen na trávě nebo třeba na kamínkách nebo někde, kde to dítěti bude dovoleno. Na relativně měkkém a čistém místě. Boty až opravdu začne chodit. Jinak doma raději bez bot, syn s sundaval i ponožky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6684
27.2.26 10:13

Na jaře jsme používali takové ty dole kožené (vlastně jen pod ploskou nohy), nad tím „ponožka“, ale jasně, že se při jakémkoliv pobytu venku naprosto zašpiní (hlavně na nártu, když to dítě ještě hodně leze a popochází jen chvílema). Jakmile bylo jen trochu tepleji, tak naboso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6352
27.2.26 10:17

Měli jsme kožené. Jinak jestli obchází nábytek, tak v létě už může dávno chodit, takže léto bych zatím neřešila.
Na jaro ti stačí ty kožené, nebo klidně jen nějaké softshellové capáčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11934
27.2.26 10:37

Dcera začínala stát v létě takže měla kožené capáčky a pak i takové capackovite sandálky a nebo po zahradě na trávě byla bosky. Syn pak začínal napodzim a ten mi strašně dlouho odmítal na nohy pokud na nich něco měl..takže chápal jen bosky nebo max v ponozkach doma a ten pak dostal rovnou boty, ale to už právě víc jak měsíc chodil, jen ne venku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
27.2.26 10:46

Na brzke jaro doporucuji pre walker boty, treba od Bobux, rada Explorer, myslim, jsou mekoucke ale maji trochu podrazku a nejake vrstvy. Podobne ma i DD step a Affenzahn a mozna injine znacky. Delaji se i s koziskem vevnitr, ale na ty uz bude asi teplo. Na leto jsme pouzivali kozene s perforaci, treba od Capiki nebo Afelo, fungovali dobre, maly je nosil i naboso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1982
27.2.26 11:12

Na toto období jsme kupovali synovi softshellove capáčky s protiskluzovym spodkem. Takže i kdyby někde venku chtěl obcházet, tak neměl mokré nohy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4474
27.2.26 11:17

@Pauznuto Tak ono se to takhle tenkrát dělalo. Stojící děti měly mít bačkory, aby noha měla pecne držení. Kupovaly se certifikované bačkory. Pak se kupovaly měkké kožené boty.
Mé dceři je 25, v té době jsme o nějakém internetu doma neměli ani páru a takhle se to jelo v rodinách běžně.

Doba se mění. Dnes se doporučuje něco jiného. :kytka:
Je to stejné jako s příkrmy. Tam jsem za těch několik dětí zažila nových poznatků několik. Od ne/ dávejte lepek, musí mít nahrazeno / stačí ochutnávat, ne/ začít.

Příspěvek upraven 27.02.26 v 11:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4474
27.2.26 11:20

Mladším dětem jsem kupovala časovky, na ven se softs.
Ale naše děti, někdy bohužel, chodily brzo. V 10 měsících nebyl problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
27.2.26 11:54

Dcera začínala chodit loni v létě, ja ji nechávala hodne naboso/v ponozkach, samozřejmě když nebylo mokro a byly jsme doma na zahradě. Jinak jsem ji koupila takove ty obyčejné papucky, myslim ze od značky Pegres. Ty jsem ji obouvala ven na hřiště, do auta, do obchodu…mela jsem koupené i capacky zn. Attipas (maji gumovou mekkou podrazku a ponozkovy vrsek), ale ty byly uplne na houby, kdyz dcera lezla po 4, tak se ji porad vyzouvaly, ty papuce na zapínání byly perfektni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
27.2.26 11:56
@Snopy123 píše: Více

Jako já to chápu, prostě chtěli dětem dopřát trochu luxusu…protože ještě dvě tři generace dozadu byli bez bot úplně všichni nebo si děti jedny boty v rodině střídaly podle toho kdo šel zrovna v zimě do školy. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4474
27.2.26 12:34

@Pauznuto Spíš bych řekla, že to byly nové poznatky ortopedů :-) Tady jsou ty pevné boty, co se tehdy dávaly. Další vlna byla uzavřené bačkory ve velmi podobném duchu :) Takové jsem tedy nosila i já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4149
27.2.26 13:15

Ted na jaro bych poridila kozene nebo softshellove, kdyby stoupla nekam do mokra. Jak bude teplo a sucho, tak ponozky nebo na boso. Je to tak nejlepsi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková