Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj všichni,
tak mě napadlo, že si zde založím účet a rovnou si dovolím položit jednu otázku.
Nedávno začal školní rok a dcera nastoupila do 7. třídy. Po dvou letech jsme šli vybírat přezůvky, jako zázrakem 5. a 6. třídu vydrželi jedny, ty jsou teď na doma. Koupili jsme jí takové ty klasické plátěné bačkůrky s gumou na nártu jako měla doposud a byla s tím v pohodě a spokojená, dokonce si je sama navrhla, protože jsou prý pohodlné. No ale teď nedávno došla ze školy, že je jediná ve třídě co je má a chce jiné. Říkáme jí ať na to nehledí, když jí jsou pohodlné a dle mého názoru jsou i bezpečnější, když děcka blbnou.
Nikdy jsem nebyla zastáncem kroksů nebo takových gumáků do škol. Máme v plánu dceři bačkory dávat až do 9. třídy.
Jak to máte vy s přezůvkami, volíte taky někdo cestu bačkor? Nebo dáváte na druhý stupeň nějaké jiné? Díky za reakce.
@pája214 Noo ale jinak ti odpovím tedy… dcera má pantofle od třetí třídy už. Ve druhé mi řekla že většina má pantofle, ve třetí už by byla jediná…
Co to meleš? Pantofle jsme nosili i na střední. Až na VŠ se neprezouvalo
@KKK85 píše: Více
No, asi je to tak myšleno, ale hloupý je to i jako ten vtip ![]()
Minimálně celý druhý stupeň už jsem nosila hezké korkové pantofle, již před 25lety
ne bačkůrky s gumičkou už bych dceři v 7.tride nedala, bačkůrky podle módních trendů vybíráme už ve školce a pokud by mi dítko přišlo, že má něco jediné, koupím ji to jiné, aby bylo spokojené ![]()
Příspěvek upraven 22.09.25 v 21:01
@Serpentini píše: Více
ona ale kupuje sedmačce klasické papuče… viz odkaz, je tam jen fotka… ale bude to troll.. blbý pokus o trapný vtip
@Serpentini píše: Více
ty, co jsou na obrázku? dětské bačkůrky s gumičkou?
velikost 32
,
dcera v 3. třídě má nohu 36
Příspěvek upraven 22.09.25 v 21:00
S gumou na nártu, jako ty, co vypadají jako cvicky? V 7 třídě??
stačí normální bačkory, s páskama a volnými prsty a také se prodávají kvalitnější, nemusi nosit croksy atd.
Tak by mě zajímalo, jak velkou má to trollí dítě nohu. Moje z bačkor ala školka vyrostlo mnohem dřív, než se mu přestaly líbit, ve čtyřicítce je nějak nevyrábí.
Klasický bačkory nikdy
. Je tady tolik krásných a kvalitních přezůvek, že jsem tím holky neprznila. Dítě stráví ve škole v přezůvkách tolik času, že kupujeme takový, co jsou krásný, neničí nohy a dětem jsou pohodlný.
@ugluk píše: Více
To pak musíš přejít na tyhle
https://www.sport365.cz/…imni-papuce/
Tyhle bačkory měly moje děti maximálně ve školce, možná v první třídě by ještě byly ochotné je obléct, pokud by seděla velikost, což tedy mírně pochybuji… ale u starších by mě ani nenapadlo to navrhnout a upřímně mám dost problém věřit, že by si je sedmačka nechala dobrovolně natáhnout na nohu
Dcera je v šesté třídě a pantofle má už dobré tři roky. Předtím měla vždy nějaké lehké plátěné „nazouváky“ ve stylu balerínek nebo tenisek.