Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Dobrý den, nemám s tím žádné zkušenosti, tak se ptám, např tyto boty https://www.sportisimo.cz/…-wp/1632247/
tzv rychlosněrovací, máte s tím někdo zkušenost? je to podstatně lepší než obyčejné tkaničky? nebo to nemá smysl?
@Alušáček píše: Více
ano, nešlo o to „klasicky“ dotaz zněl, myšleno, jestli je to lepší než klasické tkaničky? nebo jestli to má cenu mít tento extra system rychlesnerovací? rozumíme si? děkuji
Každému asi bude vyhovovat něco jiného. Já myslím, že tohle je super pro lidi, co si tkaničky nerozvazují… Mě třeba by bylo jedno jestli bych vázala klasicky, nebo takhle stahovala… Ideální bude, když si boty s tímhle zavazováním zkusíte, než to koupíte.
Mně přijde, že je naopak víc crcání se zastrkováním toho dlouhého oka u té rychlozavazovací tkaničky. Možná jsem na to jen levá, ale klasické tkaničky mám hotové rychleji.
Si to zajdi vyzkouset. Nekomu to vyhovovat muze. Mne to nevyhovuje, mam to na barefootech. Botu bych si podle toho nevybirala.
Rychlozavazovaní má dcera na sportovní obuvi, bruslích apod, protože tkaničkové si sama pořádně neutáhne, ale tady nemá problém. Chlap má klasické tkaničky snad jen u pohorek, jinak rychlozavazovaní a je spokojený.
@duklak manžel tenhle styl zavazování miluje. Hlavně se mu nerozvazují.