Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj maminy. Chci synovi koupit na doma capacky. Četla jsem několik článků a diskuzí a většina mela názor, bud na boso nebo capacky. Pro lepsi rust nozicky. Máme plovoucí podlahy, tak na boso, má pak studený nožičky. Mate zkušenosti s capacky Capiky, Taptapi nebo Afelo?
![]()
Malýmu bude 16m.
Mela jsem pro syna capiki, byly bezva. Ale je to fakt jen kůže, žádná podesev, takže opravdu jen na doma nebo treba na trávu, ale určitě ne na beton atd
Tak já bych je chtěla jen na doma, místo bačkůrek. Na ven bych dala klasické boty (pokud se mi ten můj brouček konečně rozchodi)
.
@Deni88 mám zkušonosti s Afelo a Capiky. Capiki jsou širší, Afelo na úzkou nožku. Jinak oboje je super, dcera nosí na doma, na kroužky atp. Dceři je již 3,5 roku a stále je kupujeme, jsou super! Jestli můžeš, raději vyzkoušej…
Děkuji. Pokusim se podívat, zda je prodávají nekde v plzni. Já je našla na internetu.
Máme capáčky Capiky a po dvou dnech nošení má malá náběh na puchýře na patě…
Vzadu u paty se krčí ta kůže a to ji vadí. Velikost sedí dobře.
Má někdo stejnou zkušenost? Byla jsem z capáčků nadšená, ale teď mám chuť se vrátit k pevným sandálkům na doma, jako jsem kupovala starší dceři. ![]()
Syn taky nosil capiki a uplne v pohodě…asi dcerce proste nesedí střih/tvar…to se stane i u jiných papucek… ![]()
A to mela capacky na boso nebo s ponožkou? Jestli nemela špatně ponozku. Ale každýmu vyhovuje něco jiného. Já chci malýmu kupovat na podzim, tak snad to bude ok.
Ahoj, také máme Capiki, dcera je nosí hlavně bez ponožek a vše v pohodě…
A ty capiky objednáváte přes Net? Nebo je kupujete někde v obchodě?
@Deni88 píše:
A ty capiky objednáváte přes Net? Nebo je kupujete někde v obchodě?
Já přes net
@Deni88
S ponožkou… On je tam i dost tvrdý ten spoj, jak je to sešité, jako to bych měla puchýř i já, natož taková měkká dětská nožka. Nějak to nechápu. ![]()
Objednala jsem na capiky.cz. Možná by byly bývaly lepší capáčky Nolen, ty mají tu patu jinak řešenou, i když na fotce taky nevidím dovnitř, jak je tam ten spoj.
Máme capiki, taptapi i afelo, volím vždy větší velikost, protože moje děti potřebují mít v obuvi prostor. Capáčky taptapi mají zdvojenou podrážku, takže vnitřek capáčku je o kousek menší. Velikost volím tak, že děti nechám co nejvíce běhat (ideálně celý den na nohou) a pak jim večer obkreslím chodidla na karton a vystřihnutý změřím. Pozor právě na paty, mrňouskové je mají měkké a nesešlapané, takže nožka vypadá menší než ve skutečnosti je.
Příspěvek upraven 18.08.17 v 12:35
@Marťule2005
U nás to velikostí není, malá bude mít 14 měsíců, prvně jsem koupila velikost 12-18m, to má obrovské, takže jsem ještě dokupovala 6-12m, u té paty jí to vadí u obou. ![]()
@hehehe aha, tak to vám opravdu nesedí styl capáčků
To by chtělo nějaké sešité zvenku. Kupuju vždycky v eshopu capiki.cz
Jiné capáčky ještě prodává paní v Botatexu v Ostravě http://www.boty-detske.cz/ tam mají Fiorino, bobux a další a určitě vám pošlou fotku, jak vypadá capka vevnitř, když jim napíšete.