Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Dobry den, chtela bych se poradit ohledne velikosti sandalku Nike Sunray Protect. Chci objednavat z eshopu, protoze nemam moznost vyzkouset je osobne, tak bych chtela pozadat, zda by mi nektera z Vas, ktera sandalky pro sve dite mate, mohla pomoci zorientovat se ve velikostni tabulce techto bot. Na strankach eshopu je u velikosti uvedena delka v cm, ale nevim, jestli je to delka boty, delka vnitrni stelky nebo delka chodidla, pro kterou je dana velikost doporucovana. Syn ma nohu 17.5cm. Dekuji.
Na fb je skupina zdrave (ne)obouvani pro deti i dospele… nebo hodne podobne. Takm urcite nekdo pomuze.
@kurametla mame vel.26 a měří stelka 16 cm( merila jsem pro znamou), jestli ti to k něčemu pomůže.. Tabulku u sebe ted nemam, jsou spíš menší..
@dyňa Predpokladam, ze Vami namerena hodnota 18cm je vnitrni delka. Potom nasledujici velikost 29.5 by tedy mela mit delku 19cm (pri dodrzeni 1cm stupnovani).
Ano, je to vnitrni delka.Ja bych ve vasem pripade brala vel.29,ty nike sandalky jsou fakt o dost vetsi.
Holky přijdou vám ty boty v pohodě? Dcera si včera naříkala na bolest nožičky a dnes tam má stroupek. Jsem z toho zklamaná. Loni jsme měli superfitty a nožičky bez jakyhokoli otlaku celý léto.
@Boudová Syn je měl loni celé léto a v pohodě. Na toto léto je mám taky nachystané. Kde to má odřené?
@Boudová píše:
Holky přijdou vám ty boty v pohodě? Dcera si včera naříkala na bolest nožičky a dnes tam má stroupek. Jsem z toho zklamaná. Loni jsme měli superfitty a nožičky bez jakyhokoli otlaku celý léto.
Jak může mít strup ze sandálů?
Ma to jakoby pod kotníkem odreny. Ještě zítra vyzkouším jestli to sedí s okrajem ty boty ale myslím že určitě. Docela sem z toho zklamaná. Nevím jestli to mám zalepit a čekat jestli se to spraví nebo koupit ty co loni.
@Boudová to spíš není otázka sandálů jako takových, ale toho, že nesedí na typ nohy, který má tvá dcera. Já je znám, nosil a nosí je už několik let synovec, my je po něm máme poděděné, ale používám je jen jako boty do vody, jinak máme barefoot sandály. Synovec ani naše děti s nimi nemají žádný problém. Ale pokud tvou dceru dřou, nenechávala bych je, prostě jí nesedí.
@Hoa Mai asi jo no. Nejspíš o víkendu sejdem pro ty superfity. Stejně ve mě budi větší důvěru a máme je ověřený
@Boudová a nejsou dceři ty Nike široké? Ony Superfity jsou poměrně dost úzké boty, což nemusí být nic proti ničemu, pokud má dítě úzkou nohu. Ale pokud jí sedí Superfity, tak bych řekla, že ty Nike jí můžou být široké, noha v nich kvedlá a to právě může způsobovat ty odřeniny. Bota prostě musí sedět. V závislosti na tom může být ta samá bota pro někoho dobrá a pro jiného špatná.
@Hoa Mai nemám to s kým porovnat. Ale asi ma nožičku opravdu uzsi a ty boty ji jsou fakt volnější. Oproti tem superfitum co seděly moc hezky. Určitě to tak bude. Oni totiž ty nike nejdou dotáhnout.