CAR Apolinář Květen 2012

496
3.5.12 07:58

CAR Apolinář Květen 2012

Ahoj Holky :mavam: je tu některá z Apolináře??Máme 21.5 před sebou první konzultaci a chtěla bych vědět co vše mě čeká,jedno dítko už mám s tehdejším přítelem a teď se svým manželem se snažíme 4 roky a nedávno jsme byli na spermiu a závěr oligoasthenoteratozoospermie,tak nám hned řekli,že jedině IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
931
11.5.12 15:27

Ahoj Eliky :) Já navštěvuji CAR u Apolináře už rok a předtím mě tam léčili na PCO. Teď v pondělí náš čeká druhý pokus inseminace. Přítel měl taky špatný spermio. Pokud se nezadaří zřejmě nás bude čekat IVF.

Vy už teď budete na konzulataci řešit IVF???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
11.5.12 19:10

@NJen Ahojky ano my jdeme na první konzultaci a už budem řešit IVF,protože měl manža hodně špatný SPG

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
931
11.5.12 19:28

@Eliky My zatím zkoušíme inseminaci a pokud se nezadaří, tak bychom šli asi srpen/září na IVF. Tak potom dej vědět jak ta konzultace probíhala, abych věděla na co se máme připravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
11.5.12 19:36

To víš,že jo :D já sama jsem zvědavá co a jak,ale ty pokud tam chodíš,tak už by jsi měla mit všechny testy hotové už,ne??to by pak asi byla už rychlovka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
931
13.5.12 19:09

nevím přesně co na ivf je potřeba za testy, ale jinak ty základní mám za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
16.5.12 14:09

Apolinář

@Eliky ahoj, já jsem podstoupila IVF u Apolináře už 2× z toho druhého máme zamrazen jeden hrášek a začátkem června bych měla podstoupit KET (kryoembryotransfer) 25.05. mám kontrolní ultrazvuk a tak do sebe láduju hormony a kontryhelový čaj na růst děložní sliznice…
Chodíme k MUDr. Vokrojovi a jsme spokojený ;) Ze začátku se mi zdálo vše okolo IVF složité, ale dneska už vím, že jsou to přesně stanovené vyšetření… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
16.5.12 14:13

@Hodná A co všechno mi budou dělat na první konzultaci,prosím tě a u vás je jaký problém teda jestli se můžu zeptat :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
16.5.12 15:10

"@Eliky …u nás je to trošku složitější.
U mě v roce 2009 při diagnostické laparoskopii zjistili endometriózu a následkem ní oba vejcovody nenávratně poškozeny. Na doporučení lékaře jsem si je před IVF nechala odstranit.
Partner má horší spermiogram 2mil.
Díky těmto diagnozám jsme měli plně hrazené IVF v poznámce bez omezení.
U nás to probíhalo tak, že jsme se dostavili v objednaném termínu do CARu i s partnerem, přinesla jsem sebou podklady o mé nemoci a čekali na rozhodnutí pojišťovny. Lékař usoudil, že s tím moje pojišťovna nebude mít žádný problém a přidělili mi číslo, pod kterým je má karta evidovaná v CARu a které mi zůstává při jakýchkoli dalších zákrocích na této klinice.
První, co mi dělali bylo DRUHÝ den cyklu vyšetření z krve (v kachlíkárně) na hladiny hormonů a pohl. choroby. Partnerovi vše nabrali již v CARu. Sperma na spermiogram jsme do hodiny dovezli z domova :lol:
Když byly výsledky pohromadě (cca.10 dní) šli jsme na konzultaci, kdy začneme.
Začali jsme při dalším cyklu, kde jsem si od začátku píchala MENOPUR a po několika dnech (myslím sedmi) další kontrolní ultrazvuk, jak rostou vajíčka ve vaječnících. Moc se jim nechtělo,, tak mi ještě přidali ampulky…neměla jsem injekční pero, ale míchala a píchala si to sama. Dá se to zvládnout. Když chce člověk již připravené hormony v injekčním peru musí si připlatit…
cca. desátý den jsem si píchla ovitrelle a do 36 až 38 musí dojít k odběru vajíček, jinak odejdou z vaječníků. To probíhá v celkové narkóze a zákrok trvá 15 minut. Ráno před zákrokem zanechá partner svoje sperma na klinice a po odběru vajíček se připraví na oplodnění na zrcátku. My měli díky špatnému spermiogramu oplodnění metodou ICSI, což znamená, že vyberou pěknou spermii a zavedou jí přímo do vajíčka. Měla jsem šest vajíček, tři šly na ICSI a tři normálně všechny se podařilo oplodnit, ale jen jednomu embryu se tady líbilo a tak mi ho čtvrtý den jako osmibuněčné zavedli. Bohužel se to nepodařilo a po třech měsících jsem celé IVF opakovala. Tentokrát mi jedno zavedli a jedno zůstalo na zamrazení…
Doufám, že jsem Ti trošku pomohla a nic moc nepopletla :kytka:
Držím pěsti.. .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
16.5.12 17:01

…myslela jsem 36 až 38 HODIN!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
931
16.5.12 19:41

@Hodná
Můžu se zeptat, jestli víte proč, z jakého důvodu má partner špatný spermio? Partner má taky horší spermio, příčinu našli, proto podstoupil operaci varikokély. Tři měsíce po operaci se výsledky spermia zlepšili, ale za další tři měsíce byly výsledky zase horší :-(
Chápu to dobře - než podstoupíme IVF, tak se musí vyplnit papíry, které schvaluje pojišťovna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
16.5.12 19:52

@NJen …bohužel příčina horšího spermiogramu nebyla zjištěna, ale vzhledem k tomu, že partnerovi dělali spermiogram před devíti lety a měl ho v naprostém pořádku předpokládáme, že se na zhoršení podepsalo kouření, stres a špatná životospráva..
My jsme pouze podepisovali, že s programem IVF a jeho postupem v daném centru souhlasíme. O vše ostatní se již postaral CAR, ten odeslal písemný souhlas a jednal s pojišťovnou :)
Doktor nám řekl, že kvalita spermií je nevyzpytatenlá, takže první sperm. byl 2mil, druhý 6mil. a třetí po zahuštění 11mil. sice je to pořád pod průměr, ale díky za každou dobrou :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
931
16.5.12 20:00

@Hodná
Od první konzultace uběhla asi jaká doba než došlo na samotné IVF? Ani jsem netušila, že by mohlo být IVF plně hrazeno bez omezení, když to schválí pojišťovna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
16.5.12 20:14

@NJen …od první konzultace uběhly asi tři týdny. Záleželo na tom druhém dni cyklu, kdy se berou hormonální hladiny. Nás to stálo 6000,– za metodu ICSI a 2800,– za kryokonzervaci. Jinak vše hradila pojišťovna. Mám ZPMV 211

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
16.5.12 20:22

Teeda holky jsem z toho všeho jelen 8o no doufam,že se to už nějak pohne,pondělí se blíži a já jsem čím dál tim víc nervoznější a Hodná nevadí,že mam vysledky HP z prosince??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.