Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky,máte některá zkušenosti s IVF a následným těhotenstvím po 40.roce věku?Mě bude letos 44,byla jsem na svém 1.IVF v ISCARE v Praze a hned napoprvé to vyšlo,ač mi tam dali jen 1 embryo.Jen mám strach,jak bude těhu probíhat,protože doktor mě hned předal do rizikové poradny.
Jinak ráda předám zkušenosti z ET,taky jsem netrpělivě čekala na test,ale už 11.den byl pozitivní. ![]()
@bejbyn jé, tak já sice tuhle zkušenost nemám (je mi 33), ale moc gratuluju a přeji hezké těhotenství ![]()
@bejbyn
Tak to veliká gratulace,já tím musela projít 3×.Přeji pohodové těhotenství a budu sledovat,jak jsi na tom
![]()
Děkuju moc za gratulace.Ty první 3 měsíce budou nejkritičtější,takže se nechci radovat předčasně.Těším se na ultrazvuk,snad tam mimíska uvidím. ![]()
Taky moc gratuluju k těhotenství.Je to skoro zázrak,že to vyšlo hned napoprvý.A můžu se zeptat jestli je to tvý první těhotenství?Proč jsi tak dlouho čekala?Jsem zvědavá,páč taky nejsem zrovna nejmladší a dítě v nejbližší době neplánuju.Teda plánuju,ale asi ještě dlouho zůstane jen u toho plánování ![]()
Je to mé 4.těhotenství,ty starší děti jsou dospělé,nejmladší je 14.Měla jsem je přirozeně,ale taky to trvalo 1-2roky,než jsem otěhotněla.Teď vzhledem k věku jsem volila rovnou IVF a udělala jsem dobře,než se každý měsíc nervovat,jestli menstruace přijde či ne.
A tobě je kolik?A jak to,že jsi tu,když mimčo teď neplánuješ?Promiň mou zvědavost.
Mě bude v září 35
Jsem tu proto,že se na emimi řeší i jiné věci než jen děti.Samozřejmně mimčo plánuju,ale ne hned a zatim to teda ani nijak nehrotím.Můžu se ještě zeptat - tuším že pojišťovna to platí do 38-39 let,tudíž už si ivf platíš sama? ![]()
Je to tak,pojišťovny hradí do 39let,jediná VZP do 40let.Takže i z tohoto důvodu jsem ráda,že to vyšlo napoprvé,ale máme i mrazáčky,takže v případě neúspěchu bych šla na KET,to je levnější,protože se nestimuluje a odpadá platba léků a odběru vajíček.
Ahoj můžu se přidat?Není mi síce 40 ale je mi 36 let a toužíme s manželem po třetím miminku.
Máme dceru 17 let a syna 13 let.
Příští týden pokud bude vše o.k. tak začínám dlouhý protokol ![]()
Ještě nemáme celkové vyúčtování,protože se skládala záloha před odběrem vajíček,ale dělá to okolo 70 000Kč,i s lékama.
Tak to zas neni tak hrozný
U nás by to bylo ještě o 20 tis.víc,páč musím mít dárkyni ![]()
To je pravda,ta dárkyně se prodraží,u samoplátců je to myslím ještě víc než těch 20.
Hlavní je ale ten výsledek
Teď hlavně přečkat ty kritické 3 měsíce,stále beru Utrogestan a Estrofem až do 12.týdne.A do CARu jdu na ultrazvuk 14.5.Nekonečné ![]()
Taky jsem při stimulaci brala utrogestan a estrofem-náplasti na rameno.Tak na tebe budu myslet a držet ti palce - určitě nám pak dej vědět,jak jsi dopadla ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.