IVF po 40.roce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5702
7.6.12 11:25

Chci vědět úplně všechno, čím víc info tím líp. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
7.6.12 11:44

@radka101 No já jsem to měla tak,že v den odběru a oplodnění vajíček jsem začala brát Estrofem a Utrogestan a za Za 3dny šla na transfer.Ze 3 vajíček se povedla 2 embrya,tak jsem si nechala 1 zavést a druhé zmrazit.Transfer se dělá při vědomí,jen musíš mít trochu plnější močák,protože to zavádějí pod utz kontrolou.Samotné zavádění nebolí,je to jako při gyn.prohlídce v zrcadlech.Potom ležíš na pokoji půl hodiny a jdeš domů.První 3dny se doporučuje klidnější režim,né přímo ležet,ale šetřit se,nezvedat nic těžkého,nekoupat se,jen sprchovat.Pak už jen čekáš,jak to dopadlo. :lol: Test z moče doporučujou za 14dní,ale většina to nevydrží a testuje dříve,já měla 9.den test pozitivní,povedlo se to hned napoprvé.I když je pravda,že já neměla zdravotní problémy,u mě bylo IVF kvůli věku(43let).Ty už jsi začala se stimulací?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5702
7.6.12 11:57

@bejbyn Děkuji, vyčerpávající, ne, já se teprve rozmýšlím, pan dokotor ještě doporučuje chvilku počkat, ale chci o tom vše vědět, abych mohla zpracovávat manžela, ten to nechce podstoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
7.6.12 12:06

Tak to jo,pokud kvůli věku nespěcháš,tak dej na dr. a počkejte.Samotné IVF nic není,jen odběr vajíček se dělá v narkoze a některé ženy mají při stimulaci vedlejší účinky(bolest břicha,prsou atd).Od přítele se čeká jen dodání spermatu v den odběru vajíček,takže pro něj to není zatěžující,nemá se čeho bát :) Horší je ta finanční stránka,i když je to na pojišťovnu,tak na některé léky a nadstandartní výkony se připlácí,ale to je individuální :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5702
7.6.12 12:22

@bejbyn Právě, že mě věk dohání, už mi to předhazují i v CARu, bude mi 38. Ještě 2 měsíce počkám, jestli se pravý vaječník uráčí pracovat a jestli ne půjdu do IVF, tedy jestli manžela ukecám, ten nechce jít - důvod ( nechtěná nebo záměrná výměna jeho genetického materiálu :zed: ) a nenechá si to vymluvit, že je to blbost. Se asi bojí, že by se mohl narodit černoušek, nebo co :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
7.6.12 13:48

@radka101 No to je opravdu nesmyslná obava,tam je všechno hrozně hlídaný,to si žádná klinika nevezme na triko,aby došlo k záměně.Ještě při transferu se mě ptali na jméno a rodný číslo,potom na utz se objevilo embryo z laborky,kde bylo nad tím napsáno jméno a rok narození a musela jsem to před zavedením do dělohy odsouhlasit.Já myslela,že má strach z toho odběru,toho se hodně mužů obává,ale není to tak hrozný,místnost je pěkná,zaručena intimita,teda tam,kde jsme byli my,a pokud pár bydlí blízko,lze vzorek dovézt do 2hodin z domova :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5702
7.6.12 14:03

@bejbyn Je to přímo debilní, řekla bych spíš, výmluva než nějaká obava, na to ho znám, moc dobře (20let). Začínám si myslet, že už druhý nechce, má svůj klídeček. Možná spoléhá na mou sterilitu, protože přirozeně mu to nevadí :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
7.6.12 15:27

@radka101 no jo,je to možné,ale tak uvidíš,jak to půjde a třeba se nakonec chytne :lol: Držím palečky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
8.6.12 23:03

@radka101 je fakt, že chlapi když něco nechtějí umějí se báječně vymlouvat :cert: … to já už slyšela taky spoustu výmluv, proč nemůžeme mít další dítě :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
9.6.12 20:16

ještě se moc neraduju :( dnes jsem 18den po et a čárka mě na tt nesílí,zdá se mě slabší.Testila jsem včera,zkusím zíra a když bude pořád slabá,tak v pondělí zajedu na krev.Volala jsem ve čtvrtek do caru a říkala,že je test pozitivní,tak mě sestřička objednala jen na utz.stímto zkušenosti nemám,při malém po ket jsem měla čárku silnou skoro jak tu kontrolní a ted :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
10.6.12 11:12

@petronek Snad ti to bude sílit,záleží taky na typu testu.Já nejdřív měla Mamatest 10,čárka byla taky o hodně slabší než ta kontrolní,tak jsem byla na pochybách a koupila si radši digitální,tam mi už ukázal + a 1-2 týdny.Ale z té krve to budeš mít úplně na stopro.Dej pak vědět,jak jsi dopadla,budu ti držet palečky :lol:
A do Caru na utz jdeš kdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
10.6.12 12:31

@bejbyn ahoj,tak dnes jsem testila a čárka je o dost silnější :lol: test jsem koupila nějaký life light 25,jinačí neměli…akorát nějaké jak špilky od nanuku za 90kč,nebo co :mrgreen: na utz mám jít 25.6,jestli bude vše v poho,tak už by měli jít vidět :srdce: ,že?na tom digitálním to ukáže aj kolik týdnu jsi těhule?takové testy jsem nikdy nezkoušela,stím nemám zkušenost… :roll: a jak se cítíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
10.6.12 14:23

@petronek Tak to jsem ráda,že to sílí,moc gratuluji! :potlesk: Ten digitální test ukazuje + nebo - a za chvíli to ukáže,kolik týdnů to je od oplodnění,tak u mě se trefil. :D Akorát že je docela drahej,za 190Kč.
Já jsem byla na utz přesně měsíc od ET a :srdce: už bilo.Takže věřím,že už ti taky budou vidět.A kdyby ne,tak se neznervozňuj,někomu jsou vidět až v 6.či dokonce 7.týdnu.A tys měla zavedený 2embrya?Já jen,že jedna paní měla na utz jen 1 :srdce: a tak si myslela,že se druhé neuchytilo a ejhle,na příštím utz už bily 2 :srdce: .
Jinak mám se skvěle,už nešpiním,dokonce mi už vylezlo trochu bříško,takže rifle už nezapnu ani náhodou.Budu se muset porozhlídnout po nějakým těhu oblečení,jen nevím,kde. :think: A v pátek se těším na utz a pak ten další týden konečně začnu snižovat Utrogestan a Estrofem a na konci června úplně vysadím-jupí :dance:
Jo,a taky jsem si koupila Angelsounds a podařilo se mi najít :srdce: ,měla jsem slzy v očích,jak krásně bilo.Aspoň vím,že je v pořádku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
16.6.12 20:32

@bejbyn ahoj, jak je? jak bylo na utz? :lol: máš fotečku? ;) já mám jit toho 25.6 na utz, to je měsíc a 3dny od et, tak to už by srdíčko mohlo jít vidět :dance: já su z toho nervozní jak kdybych byla na tom poprvé :nevim: čím su starší, tím to víc prožívám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
17.6.12 17:21

@petronek ahoj, tak utz byl nádhernej, kochala jsem se asi 10min.,jak se tam drobeček mrská, nechala jsem si udělat 2 fotky, jednu z profilu a druhou zepředu. Vše je OK, :srdce: krásně tlouklo a mrňous měří 53mm. Dokonce mi vyšel podle utz i stejný datum porodu jako podle MS-26.12.U doktora mi vzali asi 5 zkumavek krve, mmj i na vývojové vady, tak snad to bude v pořádku.
Tobě už se to taky blíží, ještě týden. Myslím, že :srdce: bude vidět, u mě taky po měsíci tlouklo. Taky to prožívám, jako kdybych ještě nikdy těhotná nebyla, a přitom je to už počtvrté. Tak držím pěsti na toho 25.6. a dej hned vědět. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.