Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kakon no já taky nepřestávám věřit… ale nějak mi dochází síly… ted jedeme spolu na víkend tak ho zkusím přesvědčit… snad pochopí konečně co to pro mě znamená ![]()
ahoj, tak ve me zase byla pohrbena jedna nadeje. minuly mesic jsem mela MS pouze tri dny, tak jsem si naivne myslela, ze treba.. treba se zadarilo samo o sobe.. priznaky jsem si nejspis vydedukovala .. kazdopadne jsem si delal parkrat TT, samozrejme bily jak padly snih. a v sobotu MS dorazila. normalne me to polozilo, ikdyz se dala cekat. tak ted mam depresi, mam pocit, ze mi prichazi prechod. protoze desne za posledni dva mesice pribiram a nemam pocit, ze jim vice. a s manzelem jsme se chytli. takze samozrejme, ze mi rekl, jak bych zvladala dalsi dite, kdyz nezvladam a ni prichod MS
, tak snad se mate vsechny lepe
@kakon ahoj, no já se moc lépe nemám
… chápu tvoje deprese, mě ms taky vždycky rozhodí, protože pořád doufám, že se to třeba náhodou povede… přítel je pořád neoblomný a navíc říká, že když se ted dohadujeme , že do toho teprve nepůjde, ale vůbec nechápe, že se dohadujeme právě kvůli tomu, že nechce to miminko… je to jako bludný kruh… mám pocit, že to asi budu muset vzdát ![]()
@bezuško to mě mrzí
a netlačíš na něho moc,nezalekl se toho?nech ho chvilku vydýchat a uvidíš,třeba se to otočí,moc ti to přeju
@petronek no asi jsem moc tlačila… mám strach, že utíká čas… zkusím o tom chvíli nemluvit, ale je to hrozně těžký
… každý den jsem z toho smutná
to tě chápu,měsíc uteče jako voda,přehoupne se další,další a zase jsme o rok starší
nebud smutná,potřebuješ být veselá a v poho.
zkus o tom nemluvit…vím,že je to těžko na srdíčku,ale zkus to,uvidíš,třeba si dá říct a začne o tom sám
nepsala,jsi,že už by si aj dal říct?
@petronek no to tenkrát chtěl, ale nešlo to
…pak říkal, že měl čas přemýšlet a rozmyslel si to…navíc do něj šilo okolí, že jsme blázní, že jsme starý a tak… mám strach, že názor už nezmění ![]()
teda názory okolí mám tak ráda
je přece každého věc co si dělá…ale to znám,někdy řeči mají velký vliv
místo aby třeba podpořili,tak zhazují
drž se,třeba si to ještě rozmyslí
touha po miminku je ale silná,že???
@petronek jo touha po miminku je moc silná… já mám holky už dospělý a první manželství bylo docela peklo… hrozně jsem si přála být zase šťastná a s přítelem jsem chtěla naše společný mimi…i moje holky se moc těšily, určitě by i pomáhaly… ale okolí pořád říkalo, že si budeme zbytečně komplikovat život… nechápou, že já mám jiný priority… nikdy jsem neměla pocit, že by mě děti omezovaly, spíš naopak, všechno co jsem prožívala bylo o to bohatší… do přítele hustili, že bude přivázaný doma a nikam se nehne… takový nesmysl… pořád nepřestávám doufat, že změní názor, ale času moc nemáme ![]()
Ahoj, narazila jsem na tuto diskuzi úplně náhodou, sbírám nějaké informace o IVF. Je mi 38, manžel 39 a máme již 19ti letou dceru. Už rok se snažíme o mimčo v lednu se sice nečekaně zadařilo, ale bylo z toho mimoděložní. Pak jsem byla odeslána do Caru, podstoupila laparoskopii, kde se zjistilo, že mám, po předchozím císařském řezu strašné srůsty - dokonce mám i přirostlou dělohu k břišní stěně. Levý vejcovod mám neprůchodný a na pravé straně jsem ještě neměla ovulaci, zatím jen v levo. Začínám mít špatné tušení, že mi funguje jen jeden vaječník a to přesně na druhé straně než potřebuji. Nejdříve jsem o IVF nechtěla ani slyšet, ale moje touha po dítěti je sinější. Začala jsem o tom doma mluvit a zaskočil mě manžel s názorem, že jedině přirozeně a moc se o tom se mnou nechce bavit, takže chápu vaše pocity, když biologický hodiny tikaj a není moc času. Vědět tohle dřív, tak jsem s dítětem tak dlouho neotálela ![]()
Chtěla jsem vás poprosit, když už máte zkušenosti s IVF, můžete mi o tom něco ve stručnosti napsat - jak to probíhá a co znamenají určití zkratky. Děkuji
@bejbyn jak se cítíš?za chvilku tě čeká utz,že?letí ten čas.Tak já jsem dnes 15den po et a máme//
nechci se ještě moc radovat,ale jsou tam
ještě uvidím ráno na testíku,ale snad se //neztratí
@radko101 jak je,už máš nějaké informace o ivf?
@petronek včera jsem byla na UTZ , folík 20mm ale zase na levo, takže zatím nic, pan doktor čeká, jestli se vaječník vpravo taky uráčí produkovat vajíčka, mám prý ještě chvilku počkat, info zatím trochu sbírám čtení různých diskuzí, ale moc těm zkratkám nerozumím, nevím co je krátkej a dlouhej protokol
a proč to má každej jinak ![]()
Kdyby se vám někomu chtělo mi ty info zkráceně podat, budu ráda.
@petronek Tak to je super zpráva,moc gratuluji!
Vidíš,že se také zadařilo
Já se mám skvěle,žádné nevolnosti,zvracení,nic!Jen před 14dny jsem se vyděsila,protože jsem začala trochu krvácet,ale po 2hodinách to přešlo na hnědý výtok,ale letěla jsem radši na pohotovost.Udělali mi utz a hrozně se mi ulevilo,že
tlouklo a vše bylo OK.Už abych měla ten 1.trimestr za sebou.Teď končím 10.týden a pomalu budu vysazovat Utrogestan a Estrofem,snad to bude dobré.Na utz se moc těším,snad i nějaká fotečka bude.Už mám 2,jednu z embryologické laboratoře,kde je embryo před zavedením,a druhá je z 1.utz v 6.týdnu,to ještě nebylo moc poznat.
A jak ty?Kdy máš jít k dr?Budu držet palečky,aby bylo vše OK a na utz bilo ![]()
@radka101 Vítám tě mezi námi!
Bohužel ti toho moc nevysvětlím,protože jsem měla darovaná vajíčka a tudíž jsem nestimulovala,jen připravovala na transfer.Co jsem pochytila,tak krátký a dlouhý protokol se liší v délce stimulace,krátký je během jednoho menstr.cyklu.Takže jedině pokud budeš chtít něco vědět ohledně transferu.Držím ti pěsti,ať ti to všechno dobře dopadne. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.