Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@bejbyn ty máš takové chutě na maso
?to já při malém jsem musela jéd 12km do cukrárny na větrník a karamelovu roládu.Pak jsem si to nesla v krabici jako poklad,ale většinou jsem to domu nevydržela a snědla to ještě na parkovišti
kolikátý to budeš týden toho 15.6 jak jdeš na utz?to už bude pěkný človíček
aj jste přemýšleli o tom,jestli si necháte říct co to bude?
@petronek No,stěma chutěma to mám tak,že při holkách jsem měla chutě na sladký a při klukovi zase na maso a sladký jsem nemohla ani vidět
Tak jsem zvědavá,jestli to tak vyjde,že čekám kluka.Každopádně si to nechám říct,nikdy jsem to nevydržela čekat až do porodu,i když u holek to bylo vždy nejisté a tudíž napínavé ![]()
Toho 15.6.bych měla být 12.týden,ale to ještě pohlaví nebude vidět.Ale chystám se na 3D ultrazvuk,ještě jsem na něm nikdy nebyla,tak se těším ![]()
Bejbyn, gratulace!
Taky se snažíme, je mi 41 a příští cyklus mně čeká IVF. Chci se zeptat, měla jsi neschopenku? Od kdy? Nebo jak se to „řeší“ v našem věku? Já jsem loni ve 20tt potratila a nedaří se znova spontánně, tak jsme v CAR… a protože můj předchozí lékař neviděl důvod, abych byla ve svém věku v těhotenství na rizikovce ( a práce byla pravděpodobně důvod abortu), teď tomu chci předejít, …navíc těch pokusů už moc nemám…
@addict ja to mela tak, ze u ivf po odsati vajicek jsem mela dostat nemocenskou oc caru, ale vzhledem k tomu, ze jsem nechtela, aby to nekdo vedel dle neschopenky oc se pokousim, tak jsem si sla pro nemocenskou od obvodni lekarky. a mela jsem nemocenskou cely prvni trimestr. ale spousta holek mela cele tehotenstvi.
ja vas ctu, je mi 40 a rada bych jeste miminko, ale manzel tomu neni naklonen. minuly porod pro mne byl dost drasticky a tak ma strach, ze bych asi neprezila
a nase mala neni zrovna klidne dite ![]()
@addict Je to tak,jak píše @kakon ,neschopenku ti nabídnou po odběru vajíček nebo po ET.Pokud tam nechceš mít razítko Caru,tak ti ji může napsat obvoďák či tvůj gynekolog.Budu ti držet palce,aby ti IVF vyšlo
U mě to vyšlo naštěstí hned napoprvé.Chodím teď do rizikové poradny,takže si mě hlídají.Už abych měla 1.trimestr za sebou ![]()
No mě je taky už 40…s přítelem jsme čtyři měsíce zkoušeli miminko a nic
… mám už sice dvě dospělý dcery, ale vyrostly tak rychle, že bych si moc přála další…vždycky jsem chtěla velkou rodinu…Jenže přítel teď dostal strach a bojí se, že je starý je mu 44… já chtěla zkusit i IVF, ale už mám asi smůlu, nevím jak ho přesvědčit, že dítětem omládne ![]()
@bezuška Tak to ti asi neporadím,jak ho přesvědčit,ale 44 přeci není žádný věk
Co kdybys mu dala za příklad Goťáka nebo teď se narodilo mimčo Jandovi,ti jsou přeci mnohem starší ![]()
My se snažili 2 roky,takže na to IVF přeci jen došlo,ale naštěstí se to povedlo hned napoprvé.Tak zkus zabrnkat na jeho mužskou ješitnost,že se tentokrát určitě povede kluk jako buk ![]()
To jsem už zkoušela kluka si vždycky přál, rád hraje fotbal… máme samý holky… ale ani to teď nezabírá… čas mi hrozně utíká a začínám asi panikařit ![]()
@bezuško nepanikař
snad ještě není vše ztraceno. a tvého chlapa přesvědčíš
,držím pěstě.Je ti 40,mě o rok víc a ted jsem 7den po ET.Náš známí má ted ve 46 děvčátko,nemuže se malinké nabažit a je uplně jiný člověk a takových je beztak víc.At se ničeho nebojí,omládne jako my ![]()
@petronek Tak to budeš brzy testovat,viď?Dej vědět,jak jsi dopadla.Držím pěstičky ![]()
holky ja se o vikend snazila premluvit manzela. Bylo mi tento rok 40 a jemu bude v cervnu taky. Byl proti, ale vikend ho trosku nalomil. Ta mladsi dcera (3roky) je z IVF, manzel ma velmi malo zdravych spermii, takze u nas jina volba neprichazela v uvahu. Zkusim si zajit k dr., mam cyklus co 21 dni(coz je fakt kratko) a domluvit se co a jak, pro pripad, ze bych manzela premluvila ![]()
@petronek drzim pesticky na testovani, at jsou tam dalnice ![]()
@petronek píše: @bezuško nepanikařsnad ještě není vše ztraceno. a tvého chlapa přesvědčíš
,držím pěstě.Je ti 40,mě o rok víc a ted jsem 7den po ET.Náš známí má ted ve 46 děvčátko,nemuže se malinké nabažit a je uplně jiný člověk a takových je beztak víc.At se ničeho nebojí,omládne jako my
No víš já si myslím, že normální cestou to nepůjde, že budu muset jít na IVF a to je na dlouhý lokte a čas mi neúprosně běží… zkouším mu to vysvětlovat…dnes jsme se kvůli tomu pohádali…říká že neví o co mi jde když už dvě děti mám, vůbec nechápe že už jsou dospělý a že já chtěla mimi právě s ním… mám pocit, že radši bude beze mne než aby se mnou šel do dítěte… říká že mě miluje, ale tohle asi není pravda… každý den kouká na to jak se trápím… dělá si svojí kariéru a nějak nedokáže chápat co tohle pro mě znamená… nevím co s tím… miluju ho a vždy jsem pro něj udělala všechno… jak mu mám vysvětlit, že dítě člověku dá nový směr a bohatší život i když nejsme nejmladší ![]()
@bezuška tohle znam. ja na to sla pomalu, a az ted po roce trosku polevil v tom razantnim ne. ale otazka je, zda nakonec povoli. musis vydrzet. vim, ze je to na palici, ja mu dokonce slibila, ze se budeme pokouset pouze prirozenou cestou. ale vim, ze takhle to stejne asi nepujde. zkus pomalu, najdi klady, ale i zapory, jakoze o nich vis, a ze by jsi byla rada, kdyby vas miminko jeste vic spojilo.. netusim, co na nej plati…
@kakon no já už slibovala snad úplně všechno… má pocit, že zbytečně blázním, že bysme si mohli teď už jen užívat… vůbec nechápe jak je pro mě mimčo důležitý… i když jsem mu řekla, že asi nebudu šťastná a že nás tohle může rozdělit tak ho to neoblomilo… vždyť on je stejně pořád v práci a péče o mimčo by byla v podstatě na mě tak nechápu proč říká, že se na to necítí..
… příjde mi že chlapi jsou hrozně pohodlní a sobečtí… vůbec nechápou co ženská cítí… všechny ostatní věci a radosti v životě může mít člověk kdykoli, ale dítě jen v určitém období a obvzlášť ženy… teď už mám poslední šanci a ta nepotrvá už moc dlouho ![]()
@bezuška holka, tak tohle jsi napsala, jak to presne citim ja. taky ten muj nechape, proc chci jeste jedno, kdyz mame malou (z IVF), ale ono jde o to, ze jsem vzdycky chtela velkou rodinu. a ted az tak neriskuje, protoze jeho obraz spermii je velmi zalostny a jsou vadne. takze jsem mu slibovala, ze se mi nejedna o ivf, ale o prirozenou cestu. Ale minuly tyden byl nelomeny a ted zas mele svou
a ja porad verim na zazrak…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.