Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahojky, já jsem tam chodila, vcelku rychle mi vzali odběry a začali jednat. Ale otěhotněla jsem bez jejich přičinění. Co by tě zajímalo?
tedka me ceka prave inseminace s hormonami s injekcami a pokud to nevyjde ivf.ja mam anovulak jinak vse ok.myslis ze kdyz ma manzel spermio dobry ze je potreba ivf s cisi?
@hanka1120 já jsem byla jen na jednom IUI a pak jsem si na chvili chtěla dat pauzu a brala jsem jen Clostilbegyt a otěhotněli jsme, ale měla jsem naplánovanou laparoskopii.
IVF s CISI se dělá vesměs pokud má partner špatné spermie, jinak si myslím, že to není nutné.
vis ja jsem brala clostik 6 mesicu a proto tedka ty injekce.a bez hormonalni stimulace nemam folik zadne tak je to komplikovane
@hanka1120 to je, já si myslím, že pro vás je IVF asi jediným řešením, ale pokud má partner dobrý spermiogram, tak byhc volila klasické IVF bez toho CISI. Ale mám známé, co otěhotněly po clostíku a taky bez stimulace neměly folíky. Ono je to individuální, kolik tablet clostíku jsi denně brala? A na ty injekce už reaguješ?
clostik jsem brala 1-0-1 vzdycky jen jeden velky folikul.minuly mesic jsme meli iui s clostkem a bohuzel nevysla .v dubnu nas ceka iui s tema injekcami fostimon a budu je met poprve.doktorka mi dava na iui nulovou samci mysli si ze iui je zbytecna,ale presto to chci zkusit,bude to moje posledni iui.
ke které doktorce chodíš? Kamarádka brala clostík myslím ve vyšších dávkách.
kdyz chodim do caru na konzultaci tak se objednavam na kolzultaci k doktorce lukasove,prijde mi z nich nejlepsi.ale kdyz jdes na ultrazvuk ci iui tak se to bohuzel strida,po ultrazvuku jsem tedka naposledy mluvila s doktorem crhou a chtel hned ivf ale ja jsem odmitla a rekla mu ze chci proste iui s injekcami tak nakonec pristoupil.
tak to s tebou plně souhlasím, k Lukášové jsem chodila taky a byla nej, výborný přístup, starostlivá a nabídne ti možnosti. Crha to taky hned chtěl hnát do IVF, u něj si musíš prosadit svoje. Já jsem IVF odmítla s tím, že nevím v jakém stavu mám vlastně celý spodek, tak jsem chtěla první tu laparku (na sonu mi řekli, že mám neprůchodný jeden vejcovod), protože na ní mi mohli spravit vejcovod a nemusela bych do IVF.
ano opravdu lukasova je jedna z nejlepsich,ale byva tam celkem malo,pry to neco jako vedlejsak ona totiz pracuje jeste v pohunicich myslim ze na chyrde.a tys otehotnela uplne sama?
já jsem po jednom IUI v dalším cyklu jen brala clostík a povedlo se nám to samo. Zeptám se ti té kamarádky, co měla taky anovulační cykly, kolik toho clostíku brala, ale myslím, že pokud není jiná překážka, tak bych třeba 3 měsíce nechala bez IUI jen bych na ultrazvuku hlídala ovulku a šla bych do toho normálně doma. Uklidníš se a doma je doma. Ale zase už ty hormony bereš dlouho, ono se říká, že se má clostík brát max. půl roku. Aha, jak vidím v tvém podpisu, domácí snažení máte taky za sebou, ono je to i psychikou, u nás to bylo hodně psychikou.
Ještě ti doporučím vybrat si období, kdy je hodně oslav a jít do toho
(já jsem otěhotněla v prosinci a to byla co týden nějaká akce a doopravdy jsem se neomezovala
, ale to spíš tak na odlehčení.)
Vím, jak je to těžké, furt čekat, když se nedaří
![]()
prave ze snazeni mame za sebou snazili jsme se doma pul roku a proste to nejde.a s clostikem reakce taky nim moc .pokazdy jsem mela jen jeden folikul velikej.kdyz jsem se ptala pro nam to nejde,v caru mi odpovedel doktor crha ze v tom muze byttisic variant proc se to nechytne ,rekl mi treba ze vajicko musi mit jen jednu spermii a nekdy se stava ze jich tam je vic,a takovych faktoru muze byt vic,ze inseminaci on proste neveri ze by se povedla.proto zrovna mu ja neverim.tedka jsem byla naposledy 26.3 u doktorky lukasove a ona se mne ptala jak jsme se rozhodli ja ji rekla ze bych chtela jeste iui s injekcami a ona mi na to odpovedela ze mne chpe ze proc hned ivf kdyz vyzkouset iui kdyz u nas zasdni problem neni jen ta anovulace,fakt jsou oba hrozne rozdilni.takze dneska jsem 12dc pockam na mrchu cervenou a pak hura injekce a pak iui.jinak ti dekuji
určitě pak to IUI jistěte ještě doma a bereš nějaké vitaminy? asi bych zkusila aspoň kyselinu listovou. drž se a kdykoliv napiš
je lepší se o to podělit
. A ty jsi z Brna nebo okolí?
ano z brna lesne.k cemu je ta kyselina listova.jinak neberu jen na zvyseni imunity rybomunil,protoze jsem alergik a asmatik tak na zvyseni imunity
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď
ahoj holky zdarvi vsechny kdo chodi do caru na obilnak.ja tam prave chodim najde se nekdo kdo tam chodi?