Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
JEŠTĚ jsem si vzpomněla, že vypravěčem pohádky je asi Munzar. Karinka
A JEŠTĚ MOC PROSÍM , KDO MÁ TUTO maďarskou kreslenou pohádku. V TV dávali tuším 4 díly. Karinka
Tak už jsem zjistila přes internet, přesný děj pohádky Čarodějův učeň
Odehrává se v lužických horách, kde žije potulný chlapec jménem Krabat. K tomu jedné noci přijde havran a pozve do černého mlýna. Když tam Krabat druhý den přijde, stane se učněm černé školy magie, kterou zde provozuje zlý mistr. Učňů je zde vždy 12 a každý rok jeden z nich musí složit mistrovskou zkoušku, která spočívá v souboji s mistrem o to, kdo bude dále mistrem. Všichni, kdo dosud zkoušku skládali, byli mistrem nemilosrdně zabiti. Pak se čarodějný mlýn zastavil a zůstal stát, dokud se nenašel nový učeň do počtu. Když mistr v podobě havrana zase sehnal nějakého ubožáka, který nepohrdl střechou nad hlavou, vše se znovu opakovalo. ČěůčňČěůčňCelý film má velmi temnou a ponurou atmosféru. Úplně vás začne mrazit v zádech, když student skládající mistrovskou zkoušku dostane od mistra lopatu a musí si již předem vykopat vlastní hrob. Čarodějův učeň rozhodně není žádnou naivní pohádkou, kde dobro nad zlem vítězí zcela automaticky a divák se jen spokojeně usmívá. Je to film s neuvěřitelně propracovaným scénářem, který do hodiny a čtvrt vtěsná tolik úzkosti, strachu a pocitu bezmoci, že ve srovnání s ním je velká část současného hororu pouhým odvárkem
Jo, tak tu pohádku si pamatuju z dětství, strašně jsem se bála.....
Ježkovy zraky to snad ani není pohádka, to je horor pro dospělé
Ještě teďka mně mrazí když si na ni vzpomenu!!! Ty se na ni skutečně chceš dobrovolně znovu podívat????
![]()
Ahoj,
já jsem ji kupovala k vánoců ségře jako knížku, bylo to i s těma ilustracema z filmu. Čarodějova učně si pamatuju, naprosto jsem to v dětství milovala, i když jsem se děsně bála ![]()
Na internetu by se to někde sehnat nedalo? Ještě mě napadá - zkus napsat do Český televize, jestli neplánujou to dávat nebo jestli by se to u nich nedalo nějak koupit. Pokud ano, byla bych rozhodně další zájemce!
Tereza
tady se to dá stáhnout - je to Tvrip, takže nevím, jak s kvalitou…
http://www.war-forum.net/…12143.0.html
Jestli to chceš pro sebe, doporučuju i knižní variantu, vydalo to tuším Argo(bohužel autora si nejsem schopna zamapatovat:o).
Autor se jmenuje: Otfried PreuBler
A film dávali asi před 3 měsíci na CSFilm-u. Bohužel jsme to prošvihli, a hodně mě to mrzí. Jako dítě jsem film milovala - i když jsem se bála - ale při každém opakování jsem seděla u televize a dívala se ![]()
děvčátka, děkuji Vám všem za Vaše odpovědi. Do ČT jsem psala, ale prý už nemají práva k této pohádce, ty prý má Zlín, tak jsem jim psala, ale ještě mi neodpověděli. Knížka je dobrá věc, ale není to ono. Obvykle to bývá naopak, ale ten , kdo tu pohádku viděl, tak mi dá asi za pravdu. Prý v Japonsku se běžně tato pohádka prodává. Našla jsem i diskusi na toto téma, ale z roku 2005. Na internetu je možné si stáhnout pouze ukázku této pohádky - cca 7 min. jinak to prý nejde, tak nevím. Jestli ji seženu, tak dám vědět. Zatím Karin
Tak tuhle pohádku jsem měla taky strašně ráda a to i když jsem se u ní děsně bála ![]()
Příspěvek upraven 24.08.20 v 18:23
Nevíte někdo kdo je toho autorem? Abych si mohla najít i film a knihu. Protože čarodějův učeň bylo více knih a filmů.
Ahoj všichni, sehnala prosím některá z Vás tuto „pohádku“? Moc ráda bych jí viděla, klidně i od někoho odkoupila DVD v české verzi (manžel hledal a našel ke stažení pouze německou verzi). Moc děkuji…
@želvička28 já ji měsíc zpět stáhla z uložto. Normálně českou verzi ![]()
holky, moc Vás prosím, která z Vás má nahranou pohádku, která se myslím jmenuje čarodějův učeň. Je to stará, kreslená pohádka a vím, že se mi strašně líbila. Už ji určitě několik let nedávali a já nevím, kde ji můžu sehnat.Na děj si už přesně nevzpomínám, vím, že byla hodně strašidelná, že tam lítali nějací krkavci nebo co. Holky, pokud ji někdo máte , tak Vás moc prosím , jestli by jste mi ji neokopírovali. Peníze Vám pošlu předem. Byla bych Vám moc vděčná. Nepřihlášená Karinka