Video pohádky Čarodějův učeň

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
9.2.08 05:18

ČARODĚJŮV UČEŇ?

holky, moc Vás prosím, která z Vás má nahranou pohádku, která se myslím jmenuje čarodějův učeň. Je to stará, kreslená pohádka a vím, že se mi strašně líbila. Už ji určitě několik let nedávali a já nevím, kde ji můžu sehnat.Na děj si už přesně nevzpomínám, vím, že byla hodně strašidelná, že tam lítali nějací krkavci nebo co. Holky, pokud ji někdo máte , tak Vás moc prosím , jestli by jste mi ji neokopírovali. Peníze Vám pošlu předem. Byla bych Vám moc vděčná. Nepřihlášená Karinka

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
9.2.08 05:19

JEŠTĚ jsem si vzpomněla, že vypravěčem pohádky je asi Munzar. Karinka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
9.2.08 06:31

LIŠÁK VUK

A JEŠTĚ MOC PROSÍM , KDO MÁ TUTO maďarskou kreslenou pohádku. V TV dávali tuším 4 díly. Karinka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
9.2.08 06:50

Tak už jsem zjistila přes internet, přesný děj pohádky Čarodějův učeň

Odehrává se v lužických horách, kde žije potulný chlapec jménem Krabat. K tomu jedné noci přijde havran a pozve do černého mlýna. Když tam Krabat druhý den přijde, stane se učněm černé školy magie, kterou zde provozuje zlý mistr. Učňů je zde vždy 12 a každý rok jeden z nich musí složit mistrovskou zkoušku, která spočívá v souboji s mistrem o to, kdo bude dále mistrem. Všichni, kdo dosud zkoušku skládali, byli mistrem nemilosrdně zabiti. Pak se čarodějný mlýn zastavil a zůstal stát, dokud se nenašel nový učeň do počtu. Když mistr v podobě havrana zase sehnal nějakého ubožáka, který nepohrdl střechou nad hlavou, vše se znovu opakovalo. ČěůčňČěůčňCelý film má velmi temnou a ponurou atmosféru. Úplně vás začne mrazit v zádech, když student skládající mistrovskou zkoušku dostane od mistra lopatu a musí si již předem vykopat vlastní hrob. Čarodějův učeň rozhodně není žádnou naivní pohádkou, kde dobro nad zlem vítězí zcela automaticky a divák se jen spokojeně usmívá. Je to film s neuvěřitelně propracovaným scénářem, který do hodiny a čtvrt vtěsná tolik úzkosti, strachu a pocitu bezmoci, že ve srovnání s ním je velká část současného hororu pouhým odvárkem

• Citovat
  • Upravit
427
9.2.08 10:05

Jo, tak tu pohádku si pamatuju z dětství, strašně jsem se bála.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
9.2.08 11:54

Ježkovy zraky to snad ani není pohádka, to je horor pro dospělé :lol: :lol: Ještě teďka mně mrazí když si na ni vzpomenu!!! Ty se na ni skutečně chceš dobrovolně znovu podívat???? :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
9.2.08 13:25

Ahoj,

já jsem ji kupovala k vánoců ségře jako knížku, bylo to i s těma ilustracema z filmu. Čarodějova učně si pamatuju, naprosto jsem to v dětství milovala, i když jsem se děsně bála :-D
Na internetu by se to někde sehnat nedalo? Ještě mě napadá - zkus napsat do Český televize, jestli neplánujou to dávat nebo jestli by se to u nich nedalo nějak koupit. Pokud ano, byla bych rozhodně další zájemce!

Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
9.2.08 13:29

tady se to dá stáhnout - je to Tvrip, takže nevím, jak s kvalitou…
 http://www.war-forum.net/…12143.0.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
9.2.08 15:18

Jestli to chceš pro sebe, doporučuju i knižní variantu, vydalo to tuším Argo(bohužel autora si nejsem schopna zamapatovat:o).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
9.2.08 17:15

Autor se jmenuje: Otfried PreuBler
A film dávali asi před 3 měsíci na CSFilm-u. Bohužel jsme to prošvihli, a hodně mě to mrzí. Jako dítě jsem film milovala - i když jsem se bála - ale při každém opakování jsem seděla u televize a dívala se :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.2.08 11:46

děvčátka, děkuji Vám všem za Vaše odpovědi. Do ČT jsem psala, ale prý už nemají práva k této pohádce, ty prý má Zlín, tak jsem jim psala, ale ještě mi neodpověděli. Knížka je dobrá věc, ale není to ono. Obvykle to bývá naopak, ale ten , kdo tu pohádku viděl, tak mi dá asi za pravdu. Prý v Japonsku se běžně tato pohádka prodává. Našla jsem i diskusi na toto téma, ale z roku 2005. Na internetu je možné si stáhnout pouze ukázku této pohádky - cca 7 min. jinak to prý nejde, tak nevím. Jestli ji seženu, tak dám vědět. Zatím Karin

• Citovat
  • Upravit
20656
11.2.08 14:15

Tak tuhle pohádku jsem měla taky strašně ráda a to i když jsem se u ní děsně bála :-)

Příspěvek upraven 24.08.20 v 18:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barbiti
8.12.11 19:10

autor?

Nevíte někdo kdo je toho autorem? Abych si mohla najít i film a knihu. Protože čarodějův učeň bylo více knih a filmů.

• Citovat
  • Upravit
665
16.1.14 20:09

Ahoj všichni, sehnala prosím některá z Vás tuto „pohádku“? Moc ráda bych jí viděla, klidně i od někoho odkoupila DVD v české verzi (manžel hledal a našel ke stažení pouze německou verzi). Moc děkuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.1.14 20:11

@želvička28 já ji měsíc zpět stáhla z uložto. Normálně českou verzi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie