Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, nejel někdo z vás na dovču přes agenturu Casamundo? Moc se nám líbí pár apartmánů na Istrii, ale nemáme moc reference na tuto agenturu a posílám prachy někam na účet a nevědět co a jak..trošku risk. I když mají zastoupení ve více zemích..Nic podobného za cca tu cenu jsem na stránkách klasických cestovek neobjevila ![]()
Ahoj my jsme byli v černu na Elbě přes tuto agenturu a vše ok, jediné co bych viděla jako problém pokud nemluvíte cizími jazyky, paní nám volala že nemají tenhle apartmán ale jiný, ale pak jsme vše vyřídili přes e-mail, ať žije google translator
Paní byla moc ochotná a fakt můžu jen doporučit.
Ahoj, já jsem přes tuto agenturu našla ubytování přes internet v Chorvatsku. Všechno bylo naprosto bez problémů a hlavně cena za 4 pokojový apartmán byla o 1/3 nižší než cena u české agentury za 3 pokoják. Ale doporučovala bych znalost němčiny nebo angličtiny, aby sis mohla přečístsmlouvu. Dobře vyberte ![]()
Ahojky, díky za odpovědi, mám pár dotazů? Ona dojde smlouva a cizím jazyce? Vždyť přece má agentura zastoupení v čr, to se neráčí to ani mít přeložené? Naštěstí v tom zas takový problém nevidím, nějak to přelouskám, ale přijde mi to fakt pěkně blbé. A to vám došlo poštou nebo mailem? My se budeme rozhodovat na poslední chvíli, tak nevím, zda by to klasickou poštou došlo. To samé nevím, zda to stihne včas dorazit k majiteli - ty peníze, i když si to teda sami ztrhnou z karty po zadání údajů z karty. Taky by mě zajímalo, kolik bude ten poplatek stát, převod na eura a ještě do zahraničí…každá banka to má určitě různé, ale zas takový rozdíl tam nemůže být…to beztak bude nad 5OOKč, co? Jinak nás to bude stát 75OOKč, což je super za 4 lůžkový apartmán na Istrii, bazén, houpačky, trampolína, pinec..až se mi ta cena zdá podezřele nízká.
@šárkajak píše:Ještě mě napadlo, jak že vám paní volala? Já že prostě to je mezi casamundem a námi, že majitele uvidím až na místě a pokud budou nějaké nesrovnalosti co se týče ubytka atd, tak se to řeší s českými operátory casamunda..
Ahoj, já jsem přes tuto agenturu našla ubytování přes internet v Chorvatsku. Všechno bylo naprosto bez problémů a hlavně cena za 4 pokojový apartmán byla o 1/3 nižší než cena u české agentury za 3 pokoják. Ale doporučovala bych znalost němčiny nebo angličtiny, aby sis mohla přečístsmlouvu. Dobře vyberte
@Laya píše:
Ahoj my jsme byli v černu na Elbě přes tuto agenturu a vše ok, jediné co bych viděla jako problém pokud nemluvíte cizími jazyky, paní nám volala že nemají tenhle apartmán ale jiný, ale pak jsme vše vyřídili přes e-mail, ať žije google translator![]()
Paní byla moc ochotná a fakt můžu jen doporučit.
To byla operátorka casamunda, mluvila anglicky, německy, český operátor casamunda nás rozhodně nekontaktoval.
@Laya píše:
To byla operátorka casamunda, mluvila anglicky, německy, český operátor casamunda nás rozhodně nekontaktoval.
NO, já volala vždy na číslo co je na www.casamundo.cz, vždy to zvedl česky mluvící operátor, řekl, že postup je ten, že já vyberu ubytko, oni mi pošlou mailem závaznou objednávku, kde bude event. napsaný dotaz na majitele (zda nám povolí dítě navíc), odešlu mail. Pak mi operátor zavolá, abych mu nadiktovala údaje z platební karty, ze které si to sami strhnou, pak dojde smlouva…měli jste to taky tak? Smlouva vám došla mailem, poštou?
Smlouva přišla mailem právě od té paní co jsem s ní vše vyřizovala, já je nekontaktovala, objednávala jsem přes internet, jen právě pak paní volala že ten apartmán už není volný ale je volný jiný ve stejném objektu jen jinak situovaný, pak jsem komunikovala s ní e=mailem, paní mi dle jména přišla že je německy mluvící. Nevím proč nás nekontaktoval čech, myslela jsem že mají jen přeložené stránky ale už ne operátory.
@Laya píše:
Smlouva přišla mailem právě od té paní co jsem s ní vše vyřizovala, já je nekontaktovala, objednávala jsem přes internet, jen právě pak paní volala že ten apartmán už není volný ale je volný jiný ve stejném objektu jen jinak situovaný, pak jsem komunikovala s ní e=mailem, paní mi dle jména přišla že je německy mluvící. Nevím proč nás nekontaktoval čech, myslela jsem že mají jen přeložené stránky ale už ne operátory.
Aha, tak to já tam vždy volala, když jsem se dotazovala na obsazenost apartmánu, takže vždy jsem mluvila s čechem. Tak to pak asi nevidím problém, když bychom vybrali volný apartmán dva dny před odjezdem, to stihnou jak poslat mailem smlouvu, tak i strhnout si prachy z karty.
Já jsem si tu agenturu našla přes německý web a tudíž veškerá konverzace probíhala německy. Smlouva byla v němčině a agentuře jsme platili jen část, zbytek na místě majitelům (údajně ta část placená agentuře byla jejich provize a majitelům zůstává to, co jsme jim dali tam)
@šárkajak píše:
Já jsem si tu agenturu našla přes německý web a tudíž veškerá konverzace probíhala německy. Smlouva byla v němčině a agentuře jsme platili jen část, zbytek na místě majitelům (údajně ta část placená agentuře byla jejich provize a majitelům zůstává to, co jsme jim dali tam)
To pak chápu, pokud jste to našla na jejich německých stránkách, tak vás kontaktovali německy mluvící operátoři, my to našli na českých, tak česky mluvící. Nám právě řekl, že jak odešlu rezervaci, tak zavolají, nadiktuju čísla kreditky a o nic už se nestarám, vše si dle aktuálního kurzu v bance převedou na eura a strhnou z karty a mně jen dojde smlouva k podpisu.
Taky bych raději jen zaplatila zálohu a na místě ten zbytek!
Já jsem totiž zjistila, že ta české zastoupení agentury je dražší než německé. A jelikož s němčinou nemám problém, tak proč to platit, že…
My jsme platili celé přes agenturu, zálohu hned a zbytek měsíc před odjezdem s strhli z karty.
@šárkajak píše:
Já jsem totiž zjistila, že ta české zastoupení agentury je dražší než německé. A jelikož s němčinou nemám problém, tak proč to platit, že…
Já se právě dívala, že cena je stejná, asi po sezonně už to ani níž dát nejde
Nám řekl, že se strhne rovnou celá částka, nevím, jestli to tak tady dělají, nebo je to tím, že třeba od pobytu by nás dělala kratší doba než měsíc…no, uvidím, chci tam ještě dnes volat.