Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, mám bolesti hlavy téměř každý den, mohlo by to být více věcmi, ale myslím si, že to je způsobeno antikoncepcí. Za dobu, co se mi tohle děje jsem přešla z antikoncepčního kroužku na tělísko a nic se nezměnilo, takže se bojím, že ji budu muset vysadit úplně, ale měla bych bez ní extrémní bolesti při menstruaci, takže nevím, co z toho vybrat
. Pokud někdo máte stejný problém a našly jste řešení, tak bych byla moc ráda za radu, co s tím, protože to je dost otravné, když se snažím na něčem pracovat a s tím, že studuji grafický design, tak sedím za počítačem několik hodin denně a to úplně bolestem hlavy nepomáhá.
Já myslím, že sis odpověděla na konci. Primárně bych hledala problém v dlouhém sezení u počítače, ergonomii práce, atd.
Z antikoncepce mě bolela hlava první měsíc v kuse. Pak jsem ji na měsíc vysadila a znovu nasadila a poté byly bolesti hlavy/migrény v původním měřítku. Je to tedy zkušenost strará čtvrt století.
@nozu bolesti mi většinou začínají předtím, než se stihnu k počítači vůbec dostat. Stav se mi většinou jen zhorší, ale spouštěčem to nebývá
Fyzioterapeuta jako samoplátce…s tím bych vše probrala…naučí tě cviky na protahování
a návyky…které člověk musí mít…ať vlivem stresu a stereotypního držení těla nezblázní bolestí. Pak udělat kolečko…
u lékařů…ale to bude na dlouho…ct…mr hlavy…krční páteře…gynekologie.
Bolesti hlavy mohou být způsobeny hormonálními výkyvy z antikoncepce, ale také dlouhým sezením u počítače, což způsobuje svalové napětí. Zkus konzultovat s gynekologem nehormonální možnosti antikoncepce a zároveň zařadit pravidelné pauzy s jemným protažením, případně také sledovat hydrataci, protože i mírná dehydratace může zhoršit bolesti hlavy.