Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdaravím, píšu momentálně z přítele účtu, a chci se zeptat.
Nejspíš sem to dostala, ale nechci být štastná předem.. měnila jsem antikoncepci “ na Sirmya” a teď to byl první měsíc užívaní.
no a po 9ti dnech se do mě udělal můj přítel, a nic jsme neřešili jelikož to bylo furt při mé staré antině “ ale potom sem četla že mám bohužel dost velkou šanci na těhotenství” udělal sem do mně přesněji “v dny ovulace”
a dneska sem to dostala, ale mám až zítra.
a mám tmavě červenou “menstruaci” a bolí mě strašně podbříšek, a + pochybují že to budě špinění jelikož to teče hodně. tak se radši zeptam vás <3 jelikož kdybych si udělala test.. nic mi neukáže
@kavenka no to ale nevím jestli jí mám, jelikož uhníždení je taky tmavě červené.. a vzhledem k té antině že jí mam pouhý měsíc. mám z toho trochu strach.
Pokud jsi plynule přešla z jedné antikoncepce na druhou bez nějakých přestávek tak si myslím, že by jsi měla být chráněná
já měnila prášky vloni. Dobrala jsem poslední platíčko, udělala klasicky týden placeba a po placebu začala užívat tu novou a v pohodě.
@Peta94 ja sem měla dobrání té staré “pauza týden” a poté hned sě zasadila novou. opět ve stejný čas
@adam janda píše: Více
Co se týče přechodu z jiné kombinované perorální antikoncepce - Žena má zahájit užívání přípravku Sirmya nejlépe hned následující den po užití poslední aktivní tablety předchozí antikoncepce, nejpozději však v den následující po obvyklém intervalu bez tablet nebo po období užívání placebo tablet předchozí antikoncepce.
Myslím že jsi to udělala správně a měla by si být tedy chráněna.
@Peta94 takže obě antikoncepce byli 21 a 7 dní pauza. a po té pauze sem nasadila novou. takže to mám dobře jak řikáte?
a nemusím mít strach? jelikož Paní Gynekoložka mi řekla “nejbezpečnejší antikoncepce” ale pořád mi nesedí ta tmavě hneda krev “menstruace”
@Betty MacDonald Takže je to jen normální předčastná menstruace.. jen prodtě strach jelikož sem jí měla vždy normální červenou nebo světle červenou.. ale tmavě nikdy
Myslím, že nemusíš mít obavy, antikoncepci jsi nepřerušila, jsi chráněná.
@Betty MacDonald No v době ovulace sem měla “9 tabletku” a co sem četla že musím mít ˇax 10 no nevim..
Hele, když máš z toho takový stavy, tak buď ještě kondom nebo žádný sex ![]()
@Betty MacDonald no od doby co sem změnila antinu tak z toho strach mám, je to první měsíc.. a prostě mám jinou barvu menstruace která vypadá jak špinění
Přešla si plynule z jedný HA na druhou, navíc si dostala ms ![]()
Těhotná nejsi a ta barva nebo síla ms může souviset s jinou HA
Navíc krvácení při uhnízdění není silné, je to spíš jen špinění ![]()
@ann_01s Dnes sem měla takový sliz, skoro jak výtok, a furt ho mám.. krev barvu nezměnila