Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Kecalko, moc děkuji za radu, víte, ona to není přímá vnučka, je přijatá, ale přesto ji máme hodně rádi a byli bychom moc neradi kdyby takováto holčina měla trpět a celkem zbytečně, a hlavně v tomto věku, její matka totiž povídala. že ji lékař ani nechtěl vidět a matce zdělil, že prý na toto nejsou žádné léky, což se mi vůbec nezdá a ani nelíbí. misselitte
@misselitte Já vás naprosto chápu. Léky na to jsou. Doporučuje se i hormonální antikoncepce ( ano je to tak i když je jistě panna) protože se tím ustaluje hladina hormonů Za sebe mohu doporučit čaj z kontryhelu a heřmánku. Po porodu jsem neskutečně trpěla ohledně Ms a tyhle dva čajíky mi oprvadu pomohly. Klidně si jejich účinky vyhledejte a zkuste než se pustíte do hormonální léčby. Ale co s naprostou jistotou mohu říct, že když se nevydáte cestou bylinkářskou, tak určitě existují nějaké preparáty farmakologické. Nebojte se zavolat a informovat se i u jiných dokotů. Musím ale dost soucítit s vnučkou ( at jsou biolog. vazby jakékoliv - máte ji rádi a proto se snažíte pomoci). Vybavila jsem si jak to pro mě bylo tehdy těžké, když jsem krvácet začínala. Bylo to hrozné, tak to neodkládejte a když se doberete vyřešení dejte to gynekologovi patřičně najevo. Držím pěsti a rozhodně vnučka trpět nemusí a že jistě trpí jak to tak bývá na počátcích…
Přeji zdraví Vám i vnučce ![]()
Ahoj Kecalko, moc a moc děkuji za radu a omlouvám se, večer jsem musela napsat sms mé snaše, mimochodem babičce té vnučky a pak jsem odpadla jak snop, vstávám totiž ráno ve čtyři manžel chodí na brigádu ale neslyší buzení, i on je těžce postižený, chytil před dvaceti osmi roky příušnice a ty mu vlítly do mozku a má s tím velké problémy, takže jsem jak na trampolíně a to již těch skoro třicet let ho držím více méně pomocí přírodních vitamínů a celkově bez chemických přípravků, pokud je to jen trošičku možné, dokonce mě pochválil i lékař na důchodové komisi, že mu chráním zbytky zdraví a přežívám toto bez příspěvků a podobných věcí, že nám stačí důchody, a i poslechnu to nadhození gynekologovi po vyřešení problémů naší " malé ". Ivanka ( misselitte )
@misselitte Já bych hlavně přála, aby se to vyřešilo a kočka mohla v klidu menstruovat jako každá jiná. Ohledně péče o muže máte/š můj obdiv. V rodině ted řešíme něco podobného, jde o mého dědu a není mu snad ani rady ani pomoci. No to by bylo na dlouho. V kažém případě dejte vědět, jak jste dopadly a co vám bylo nebo nebylo doporučeno.. Taky by mne to zajímalo ![]()
Ahoj Kecalko, jak je vidět tak tyto všci nechodí po horách ale bohužel po nás obyč smrtelnících, prosím, dejte mi vědět co je Vašemu dědečkovi, možná by mu bylo pomoci a pak svěřená starost - poloviční starost. Pište na : Vaclav. martinec@centrum.cz, tady se moc nehodí probírat takovéto věci to není o kramaření ale je to z jiného soudku. Ivanka ( jméno není nijak pokroucené, nemohu za blbost svých rodičů ) :kytka ![]()