Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, chtěla bych vědět, jestli nemáte někdo podobnou zkušenost… Před 9 měsíci jsme vysadila antikoncepci. Musím se přiznat, že jsem svůj menstruační cyklus nijak nesledovala, ale myslím, že nijak výrayzané odchylky v něm nebyly. Až ted když mám jít na kontrolu, tak jsem začala sledovat… 3 byly naprosto v pořádku, ale ted poslení mesíčky přišly o 7 dní dříve po šeti dnech skončil a a za další 4 dni začali znnova… Není nijak silná, většinou je to jen špinění..Jsem z toho trošku rozhozená, protože se mi to nikdy nestalo… Je fakt, že procházím pěknou virozou a poslední dobou toho bylo celkově docela dost… Je možné, že takový to zmatek by mohl být způsobený i tím to? Máte někdo podobné zkušenosti, že by jste dostali měsíčky takhle rychle po sobě? Za 14 dní jsem objednaná na preventivní kontrolu… Tak snad to nic nebude…
@hanisv určitě to být může tím vším dohromady,, ale doktor by to měl upravit pokud by se to opakovalo. Já po vysazení HA měla několik cyklů ok-po 28dnech jako vždy a v prosinci pak nic. až vlednu jsem to měla, ale to jen díky vyvolávačce
No uvidíme, jak to dopadne… Snad to bude jen nějaká „deprese“… Každopádně na kontrolu jdu za 14 dní, tak se o tom zmíním… Děkuju za koment… ![]()
![]()
Ahoj, stalo se mi to samé, nejednalo se o MS, ale o dysfunkční krvácení, doktorka mi napsala Utrogestan a spravilo se to. Říkala mi, že se to musí zastavit, jestli tě to nepřejde za pár dní raději si na gyn. dojdi hned…
Jako na potvoru má má doktorka od zítra celý příští týden dovolenou… Sakra, když se to podělá, tak většinou, když je to nejméně třeba… Navíc ještě přecházím od jedné k doktorky k druhé, no je to nějaké moc složité… Tak nevím, jestli si mám dojít když tak do nemocnice… Tam jsou ale docela vyhlášení samými „odborníky“ No není to veselé
@hanisv píše:
Jako na potvoru má má doktorka od zítra celý příští týden dovolenou… Sakra, když se to podělá, tak většinou, když je to nejméně třeba… Navíc ještě přecházím od jedné k doktorky k druhé, no je to nějaké moc složité… Tak nevím, jestli si mám dojít když tak do nemocnice… Tam jsou ale docela vyhlášení samými „odborníky“ No není to veselé
já tě nechtěla strašit, počkej tolik dní kolik míváš MS (7) a když to nepřejde tak na gyndu. Já to měla podobně, měla jsem MS a pak asi za týden znova slabé špinění, které ale nekončilo, trvalo to asi 14 dní než jsem se dostala k doktorce, ta mě vyšetřila na ultrazvuku a předepsla utrogestan a po něm to přestalo asi do 3 dnů. Ale třeba budeš mít štěstí a přejde tě to samo ![]()
Ono to není nijak nebezpečné, jen to oslabuje a mě se třeba už po těch 14 dnech motala hlava, nebylo mi dobře…
Děkuju jsi moc hodná… Zkusím, jestli tam ještě zítra bude a když ne, tsk uvidím, jaký bude průběh příští týden… Děkuju za info… ![]()
Tak jsem volala k doktorce, dnes tam je, má volno až po, ut a st, tak kdyby to nepřešlo, tak mám přijít ve čtvtek, tak snad to přejde…
@hanisv píše:
Tak jsem volala k doktorce, dnes tam je, má volno až po, ut a st, tak kdyby to nepřešlo, tak mám přijít ve čtvtek, tak snad to přejde…
držím palce ![]()
Ještě jsem si vzpomněla, že jako podporu proti krvácení je dobrý ascorutin ![]()
Dobrý den, již včera jsem přestala špinit, tak uvidíme, co bude dál… Jestli to byla jen jednorázová deprese a nebo se to bude opakovat… Snad ale ne… Jste moc hodná, že na mě myslíte… ![]()
Dobrý večer dámy, prosím o radu: mám dvanáctiletou vnučku a té se dostavuje každý druhý týden menzes již asi po tři měsíce, její matka ale tvrdí, že je to podle gynekologa v normálu a že jí lékař v tomto věku nemůže nic předepsat. Děkuji misselitte.
@misselitte Ahoj, no pravděpodobně čekají na ustálení hormonů.. Nevím nevím, ale já jsem byla díky silné ms na počátcích chudokrevná a pak se mi to táhlo další dva roky. Neřikám, že to musí být nutně váš případ, ale zkusila bych zavolat i jinam
Fakt to za to nestálo ty nervy, unavená jsem byla, bílá jako stěna a neustále jsem měla pocit že padám. Ve věku kdy je člověku 11,12,13 let to fakt nejsou vhodné starosti, když by se to jistě řešit dalo