Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky!!!
chtěla bych se zeptat jak často Vám dětí kajdí?náš malý kaká 3× denně už jsem z toho docela nestastná a bojím se aby to neznamelnalo něco špatného.
nekojím a tak přikrmujeme dopoledne malý dostává ke svačině ovoce,které zapíjí mlíkem a k obědu nějakou zeleninu s masem a k večeři kaši a mezitím mlíčko.jí tedy 5× za den.
dáváme mu i ovocné šťávy,které mu ředíme s bylinkovým čajem a tak nevím zda není problém tady,ale zase jsme koupili i šťávu,která byla ovocno-bylinková.
můžou ho takhle prohánět ty šťávy?jinak stolička je jako pasta takže vyloženě průjem to není.
prosím o Vaše zkušenosti.díky Lucie
Lucie, nemej strach
nas m ladej v tomhle veku kajdil 4-6× denne
ted je to tak 1× denne
asi ma hodne jidla a nestravi to dokonale beze zbytku, proto casteji kaka......je to myslim normalni.......Jenda taky nikdy nemel bobky, proste kakani pasticky......takove tenoucke klobaasky
Katko moc Ti děkuji za uklidnění,tak mu ještě zkusím změnit jídelníček.
příjemné těhulkovství a hezký porod
My kadíme 1-3× denně, někdy máme bobky, jindy je to řidší. Ale zase nepijeme žádné ovocné šťávy, jen mateřské mléko nebo koj. vodu. Syn toho moc nesní a stejně kadí v průměru 2× a čůrá snad permanentně
Myslím, že u vás je to naprosto v pohodě.
Ahoj, tak pro mě je to co píšeš úplný normál, když byl Pepi v tomhle běku tak kajdil standartně 3-4× a teď mu budou dva roky a kajdí 2× - vždycky po spaní ![]()
A nemyslím si, že by to bylo množstvím jídla. A vlastně mě vůbec nenapadlo, že by to mohl být nějaký problém. Když byl úplně malé mimčo všude jsem četla, že se tohle různí od kajdění 1× za 5 dní až po kajdění po každém pití - což byl náš případ. Takže jsem ráda, že postupně ubírá, holt byl vždycky kajdící
![]()
Věrka
Ahojky,
taky bych si s tím nedělala velkou hlavu:-) 3× to není ještě tak hrozný a pokud nejsou hovínka nějaký podezřelý, tak bych ani změnu jídla neprováděla:-) Byla bych ráda, že pěkně a všechno dlabe:-) Však on si z toho vezme, co potřebuje a zbytek šup ven:-)
Náš prcek v tomto věku kadil tak 4-5×, žádní tuhoušové to také nebyly a protože byl v pohodě, že by nějak moc jedl, to říci nemůžu… No a vyrostl z toho, jen co začal dlabat víc „normálnější“ stravu a kadí 1-2× denně:-)
Tenkrát jsem nad tím dumala a došla jsem k závěru, že kdybychom my dospěláci jedli to co prckové, tak bychom nejspíš běhali taky častěji:-) Zeleninky všeho druhu a pěkně povařené, rozmixlé a ještě s oliv. olejem, ovoce, přesnídávky, kaše, mlíko, sem tam rohlík, nějakej ten „zdravej“ jogurt… Já bych po tom teda lítala pořád:-)))))
Petra
Ahoj myslím že je to normálka… Nějaký děti jsou vysírací) Michal kadil do 6 měsíců téměř po každém jídle, od toho půl roku už jen tak 4-5× Od roku cca 3-4× a ted jsou mu dva a většinou kadí 2× někdy 3× - má to po mě:o)
Matýno nepustí ani chlup… klidně 14 dní nic… holt každej to máme jinak
holky díky moc za Vaše zkušenosti tak už jsem se uklidnila.je fajn,když se má člověk koho zeptat
hezký sluníčkový víkend