Jaký v bříšku, takový na světě?

51
4.4.07 16:45

Jaký v bříšku, takový na světě?

Ahojda, nevím jestli už na tohle téma diskuze proběhla, ale jsem v 32.tt a přemýšlím asi jako každá budoucí mamina jaký to její stvořeníčko bude až se „vylíhne“.Zajímaly by mě vaše zkušenosti, zda jak se říká se dá poznat temperament miminka už v bříšku podle toho jak často kope, v jakých hodinách, zda je to nespavec atd. Děkuji za názory :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
860
4.4.07 16:59

Vůbec! :) Mala byla u me v brisku straaaaaasne hodna, opravdu. Od narozeni je to peknej cert, hodne uplakana, nespavka, v noci se mi casto budila, ja byla jak troska. Nyni je ji rok a pul a kousek, je hodne vztekla a zlobiva, ma strasne energie, neposedi, pres den nespi a kdyby nemusela ani v noci, tak snad taky ne :))))

Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
4.4.07 17:07

Tak já mám pravý opak. Sáruš byla v bříšku jako z hadích ocásků, pořád se mlela, ač tam měla fakt málo místa…hlavně ke konci, tak jsme se docela děsili, že se nám narodí pěkná divoška. To se nekonalo, je to klidný, samostatný, hodný, nebrečící batole :wink: V noci krásně spí, budí se jen na jídlo, usne v postýlce sama, prostě paráda…mít takový další děti, tak si juchám, ale obávám se, že další nám to pořádně vynahradí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
4.4.07 18:34

Ahojky tak já mám asi jiné dítě.V bříško bylo děsně aktivní,pořád se mlela,kopala,no divoch. A to jí zůstalo.Teď skoro v 8m je hodná,krásně spinká,papá taky docela fajn,ale chvíli nikde neposedí,pořád se musí hejbat,lézt a je taková celá gumová.Kolikrát si říkám že si to nohu vylomí jak ji umí dát skor do rovinu.V porovnání se stejně starým chlapečekem jsme pěkní divoši.On umí to samé co my,ale položíš ho na zem a ani se nehne,ta naše dračice je za půl minuty na druhý straně obýváku.Ale je srnada.Přejeme pohodové těhu a krásné a zdravé miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.4.07 19:00

Mám stejnou zkušenost jako Radka. V bříšku naprosto klidné, pohodové miminko, první pohyby jsem cítila dost pozdě, jakoby tam ani nebyla.. Ovšem po narození to byl teda nářez.. Už v porodnici jsem proseděla noci na chodbě s uřvanym miminem, abych nebudila ostatní maminky a mimina.. O moc se nezměnila ani po příchodu domu, řvala přes den, v noci jsme se jakž takž vyspali až v roce. Přes den už tedˇměla pár dní, kdy nespala vůbec-:(, takže pro mě vyprávění maminek stejně starých dětí, které jim prospí celou noc a přes den spí ještě 3 hodiny, jsou někdy k pláči-:) Dodnes je hodně plačtivá, vzteklá a často nespokojená - no nechci si jen stěžovat, je to moje zlatíčko, ale kdyby se to řídilo tímto pravidlem, docela by mě potěšilo, kdyby případné druhé dítko v břiše řádilo jak o závod-:)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
4.4.07 19:12

Tak já jsem asi jedna z těch šťastnějších. V bříšku byl Honzík zlatíčko, když jsem šla spát, byl taky hodný, nijak mě nezlobil, kopal jen mírně. Od narození je to hodné dítko, od čtyřech měsíců spím celou noc, teď mu jsou dva roky, je hodný a jsme bez plín už i na noc, takže docela šikovný. Doufám, že podruhé to jednou bude stejné :wink: :P .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
4.4.07 20:14

Tom byl už v břiše lechtivý a je hrozně i teď. Kopal také dost a je čilý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
4.4.07 20:44

Hm, tak já si celé těhotenství libovala, jak budu mít hodné miminečko, když jsem pořád v dobré náladě, bez problémů, bez stresů :wink: Malá se jen tak lehounce vrtěla, pohyby jsem začala cítit docela brzo, ale bylo to vždycky jen takové ťuk ťuk - a to jí zůstalo do konce těhotenství. A tím pohodička skončila :lol: Od narození byla hrozně ubrečená, nevydržela ležet sama ani chviličku, sice spinkala docela dobře, ale jinak neustále vyžadovala pozornost.. Teď se to trošku zlepšilo, ale pořád se nenudím :) Takže pro nás opravdu vůbec neplatilo, jaká v bříšku, taková na světě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
4.4.07 21:17

ahoj

první syn .. v bříšku normálka, někdy kopal míň než měl a já dost často pošťuchovala jestli je vše v bříšku v pořádku… jako novorozenec a kojenec vyloženě „dráždivý“, uřvánek… měl i světlé chvilky ale prvního půl roku - nic moc.

Druhý - v bříšku kopal jak o život… monitory mi museli točit většinou nadvakrát, jelikož potřebovali aby byl chvilku v klidu a on se tam celých 20 minut mlel… Po narození - první měsíc jakž takž… myslela jsem že to bude Michal v bleděmodrým, pak nastal zlom a stal se tím nejhodnějším človíčkem posluncem… oprotiprvnímuje to zlatíčko největší, pláče akorát v kočárku, takže šátkujem… a on je takovej spokojenej bumbrlíček…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
4.4.07 22:33

Já měla v biše třeštiprdlo a zůstalo mu to dodnes, zastaví se jen když spí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4597
4.4.07 22:50

Tak u nás taky v břichu skoro vůbec žádná akce, až jsem kolikrát jako hysterka lítala na kontroly do porodnice, jestli je OK a co je teď za tajtrlíka, to není ani možný. Sice lozit se mu zatím moc nechce, ale jinak je to lumpik, co není chvilku v klidu, je hodně plačtivý a taky jako holky - bez toho, aby byl někdo přímo u něj, nevydrží ani chvilku, ani pár minut. Zkouším ho nechávat v ohrádce, nejdéle bez pozornosti tam zatím vydržel asi 5 minut. Ze začátku jsme ho dost nosili - měl tříselnou kýlu a prdíky, a tak si na to asi dost zvyknul, ale možná je to i v jeho povaze - já jsem taky taková - nevydžím moc dlouho sama :D Každopádně se tomu teď směju, jak jsem ho celé těhotenství dloubala a vduchu prosila, ať se tam pohne…Měla jsem dokonce s mojí mámou takový rituál - ona vždy položila ucho na břicho a říkala, že ho tam slyší, jak mu bije srdíčko a já pak byla táááááák klidná. No a nedávno se máma přiznala, že ho tam nikdy neslyšela, max. škrundání v žaludku. :D

Martindo a jak je to u tebe - je mimčo hodné, nebo zlobí?

Asi si nevybereš - ale zdá se, že převládájí nejdřív zlatíčka a pak malí lumpíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16743
5.4.07 07:13

Ahojky, tak já se taky přidávám k holkám tady. Nelinka se začla v bříšku hýbat taky poměrně brzo, ale jinak stejně jako Fiflena jsem do břicha šťouchala a dělala všechno možné aby jsem s ní pohla, večer když jsem chtěla jít spát tak to teda trochu zakopala ale v noci zase pohoda. Po narození byla ještě 4 dny jako andílek-že mi jí všichni záviděli-jen ležela a koukala, neplakala, nic…no a když jsme přišli domů z porodnice tak začalo peklíčko :lol: :lol: :lol:
Pamatuju si to jako dnes-bylo jí 6 týdnů a ona byla celý den vzhůru-přísahám že neusnula ani na 5 minut. Já měla načtené takové ty knížky o dětech a tam píšou jak takhle malé děti spí až 20 hodin denně a já poslouchala 20 hodin brek :lol: No to už je naštěstí pryč, ale dodnes přes den spí velice málo a je strašně moc uplakaná. Občas má lepší dny že vydrží sama i hodinu si hrát ale jindy je to zase úplně naopak a musím kolem ní opravdu skákat. Ale od 2 měsíců spíme celou noc, což teda považuju za hodně velké plus.

Jinak jsme ráda že jsem si tady přečetla, že s uplakaným miminkem nejsem sama, už jsem na to chtěla otevřít diskuzi-připadá mi že brečí opravdu nenormálně moc.

No tak přeju pohodový zbytek těhu a porod a klidný a spavý miminko :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
5.4.07 11:48

U nás to je tak, že jaký v bříšku, takový na světě. V noci jsme spolu krásně chrupali, vůbec nekopal. A přes noc taky pěkně spinká (až na vyjímky) od narození - teda krom vstávání na kojo.
No a přes den jsem byla chudák, pořád mě kopal, v břiše se mi to mlelo - hrůza. A taky že jo - malej přes den není chvilku v klidu. Sice není nijak dopředu ve vývoji, ale i když neleze, tak se během chvilky dokoulí přes celej obyvák. A i když se zrovna nekoulí, tak běhá - pořád mrská nohama a rukama neuvěřitelnou rychlostí. A než usne, tak se pořád odstrkuje nohama (je na břiše) a hlavou bouchá do žbrdlin. Až si někdy říkám, že se snad utluče do bezvědomí a proto usne. Zdá se mi poněkud hyperatktivní a neustále vyžaduje pozornost.
A to jsem hodně cvičila a myslela si, že budu mít spokojený miminko (četla jsem to). Ale píďovi nic dlouho nevydrží a pořád je nespokojený - už nevím, čím ho zabavit.
Tak přeju pohodové miminko a né takového lumpíka - je to záhul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
5.4.07 12:21

Jo, to mě zase říkali, že když v těhu hodně spím (a to já spala), tak že bude hodné i mimi po narození :D
A realita :?: :! Co jsme přišli z nemocnice domů, tak řval a řval, trápili ho prdíky. V noci dokázal brečet i dvě hodiny v kuse, byli jsme na mrtvici, po druhým měsíci se to ale upravilo :wink:
A teď je zase vzteklej a ječí, má období vzdoru :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
5.4.07 12:49

tak já to mám také naopak, Kubíka jsem cítila jen občas u žeber, byl hrozně klidnej, Romča byl nožičkama dole, ten kopal více, byl více aktivní. Ležela jsem od 23.tt v nemocnici a ke konci mi dělali každý den CTG a několikrát Románkovi vylítlo srdíčko na chvilku na 160tepů,¨pak se to zklidnilo…
teď když jsou na světě, tak Kubík je živej ažaž, nevydrží ležet v klidu, pořád kope nožkama, válí sudy sem a tam, asi bude hyperaktivní a Románek je takovej kliďas, vydrží si hrát vsedě nebo vleže, jen občas má výbuchy vzteku, jako to bylo na CTG když byl v bříšku, takže ne vždy to je tak jak to bylo v bříšku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí