Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den. Mám 11ti měsíčního syna a je často nemocný, Již měl dvakrát antibiotika. Před týdnem dostal teplotu . Měl ji dva dny a byla pryč no a dnes zas. Už si nevím rady. Pomozte a porad´te třeba něco na posílení imunity.
Dobrý den, maminky.
prosím poraďte mi. Malá dcera, 3 roky, má už delší dobu kašel. není to nijak urputné, párkrát denně má slabý záchvat dráždivého kašle, slabounkou rýmu. Dělší dobu.. od ledna.. jeden týden je to výrazně lepší, druhý horší.. U dr jsme byli několikrát a nic, vždy maximálně pamykon a tlumení kašle. Minulý týden měla teploty, měla do 39, dál už to nešlo, nechala jsem ji celý den, večer drostala nurofen, druhy den to stejné, třetí den bez teplot. Pak měla maximálně zvýšenou, kolem 37. Dces byla s babičkou v nákupaku, kupovali si botičky do divadla, bylo to asi 3 hodiny, autem, byla dobře oblečená, zmrzku neměla. Teď po obědě usla a má zas 38.. já už nevím, co ji je… začala chodit do školky, ale byla tam jen 4×. celý minuly tyden tam nebyla. Syn má to stejné, ale bez kašle, jemu zase permanentně teče nazelenalá nudle, dle dr to nic není, výtez z nosu nebyl nijak markantní. Já to stejné, bez kasle, neustále mám rýmu jako u virozy. manžel je v pohodě, ale až teď, jinak byl neustále nemocný, má rýmu, kašel brutální, dostal antibiotika, kašel se zlepšil… tolik k popisu, ted mě zajímá, holky, co by tohle mohlo byt, alergie? problém doma? třeba skryta plísen? a dotaz dvě.. do stredy jedu pryc a manzel bude doma s detma sam, mam jet dneska na pohotovost, at ji prohlídne lékař? poslechne atd? manžel už na nasi mudru nadava a bojím se, že by se tam zhadali a nebo by tam nechtel jit… omnlouvam se za sloh a dekuji za odpovedi.
@MarieOVMUC No ja bych zaskocila pro klid duse na tu pohotovost. A chtela CRP.
@Black Cat tak jsme byli a nic, crp 5, uzliny jako cocka, krk zarudly na jedno +, kdyby byla teplota cyklicka mame prijit, kdyby byl prujem mame prijit atd…