Časté a zdlouhavé kojení

33
29.1.25 19:34

Časté a zdlouhavé kojení

Ahoj všem,

chtěla bych se poradit se zkusenejsimi. Mám doma dnes týdenní dcerku s valcime s kojením. Nebo teda - kojím plně, malá vypadá že prospívá. Ale co mě trápí je jednak to že trpime na bolení bříška- dr nám doporucila espumisan a pupik. Mažeme, kapeme, zlepšení trochu je ale nic extra, takže malá často place. Ve dne i v noci.

Co ale vnímám jako další problém je to že kojím zhruba každé 2-3 hodiny. Malá se většinou hlásí sama. Moc toho nenaspi spíš víc brečí, jediné kdy trochu líp spí je nad ranem. Kojím vždy cca 20-25 minut, malá úplně u prsa vytuhne, spí a vypadá ze je spokojena. Pak cca 10-15 min zkousime odrihnout- to nám teda vůbec nejde :/ položím ji do postýlky a do 5-10 min brek. Dám teda znova prso a kojím tak 15 min. Někdy potom brečí (přes den), v noci už to většinou zabere a usne. Ale zase zkouším odrihnout a je to dalších 10-15 min.

Tahle procedura nám teda vcelku zabere třeba hodinu a čtvrt a to hlavně v noci vnímám fakt jako problém. Jsem vyrizena a nevím jak to zefektivnit. První kojeni ji nestačí, usne ale za chvíli zase řev takže musím znovu. Mám teda zkusit zkrátit čas obou kojeni? Kojit první kojeni dyl nepomáhá- i když ji nechám třeba půl hodiny na prsu, na druhé kojeni se stejně přihlásí. Fakt si nevím rady co s tím.. jsem opravdu silene unavená. Ocením každou radu, díky moc :kytka:

A ještě jeden dotaz- kdy se to zlepší? A zlepsi se to vůbec? :D 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9148
29.1.25 19:40

Vem si ji k sobe do postele. Nemas zac :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
29.1.25 19:41

Můj syn byl také první měsíce skoro celé dny na prsu. Jinak řval. Na prdíky taky trpěl. Byla jsem zoufalá, protože když jsem ho k tomu prsu nedala, tak řval. Obojí se zlepšilo po několika měsících. A na to, jaký byl prsový závislák, tak jsem přestala zcela kojit v 8. mesících. Prostě přestal mít zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16223
29.1.25 19:41
@96Nikol96 píše: Více

Vítej v roli mámy :kytka: Prostě to tak je. Je to náročné, je to únavné, ale ono si to sedne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.1.25 20:16

Ze začátku jsem kojila vždy 40 minut, malého jsem musela budit, aby mi u toho neusínal - měl žloutenku, tak jsem to hlídala aby vypil dost. hlásil se pak vždy za 2 hodiny. odříhávat jsem ho nedávala, nepotřeboval to.
Za pár týdnů si to začal zkracovat sám, až jsem se divila, jak rychle se napil :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2683
29.1.25 20:25

Moje malá byla tak 2 měsíce u prstu často, vůbec ne co 2 hodiny, ale chtěla třeba co pulhodku apod., ale pak se to zlepšilo, myslím si, že miminka když přijdou na to jak, tak papaji efektivněji.

Ale věřím, že je to náročné. Určitě se to ale zlepší.

Jo a mala je blinkaci, tak přes den ji odrihnout nechávám, ale v noci ne a spí pekne, tak jestli ji třeba tím trošku neproberes…nevím, jenom mě to napadlo

Malinka taky trpěla na prdiky, používala jsem co ty a ještě probiotika ProbioMaxik a bylo po proplakanych večerech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.25 20:51

Ono se to zlepší, dej tomu čas. Můj malý do 3 měsíců dělal to samé. Ale je pravda, že spal většinou nejmíň 5h v kuse, nebudil se tak často. Ale každé miminko je jiné a buzení tvého miminka je ok. To miminko chce hodně kontaktu, jen přece bylo ve tvém těle. Má jiné prostředí, jinak slyší zvuky, než v bříšku, kojení a přilepení k tobě vsechno to nové miminku ulehčuje a pomáhá mu adaptovat se.
Ale dávej si pozor, až bude starší na časté/ dlouhé kojení. Můžeš a nemusíš mít pak problém kojení odbourat, protože to dítě se nenaučí jinak se uklidnit, než právě prsem.
Další věc, na kterou si dávat pozor, pokud to nebudeš chtít mít jinak a nebude ti to vadit, tak na spaní v posteli, prostě spolu. Může si na to zvyknout a pak těžko by třeba se učil spát ve své posteli a hlavně sám. Jako jasný, treba do půl roka ok, pak se to dá jednoduše odbourat, nebo je to jednodušší, ale dávej si na to pozor.
Další třeba neuč miminko na dané věci, třeba uspávání jen v kočárku, neustálé nošení v nosítku/ šátku apod..
Ale to sama časem poznáš.
Hodně štěstí.

• Citovat
  • Upravit
737
29.1.25 20:59

Nedávala bych krkat, a už vůbec ne v noci, pokud usnul. Jak usne, položit do postýlky nebo nechat u sebe a spát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
29.1.25 21:00
@Anonymní píše: Více

To jsou teda rady :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
29.1.25 21:24

Nedávala bych v noci vůbec odříhnout, pokud na ni vyložene nevidíš, ze odříhnout potrebuje, není to vůbec nutné. Jestli ji 10-15 minut „mordujes“ aby si odrihla tak si ji probudis a je jasne ze se probudi a breci znovu. Kojeni bych urcite nezkracovala, nechala bych ji na prsu kojit tak dlouho kolik potrebuje. Jeste bych zkusila pokud odpadne na jednom, tak ji prendat jeste na druhe zda si neda, pokud ne, nechala bych ji spat a nenechavala odrihnout.

Jinak zdlouhave kojeni je normalni, moje mala se v tomhle obdobi kojila treba i hodinu, jeste ted, kdy ji jsou skoro 3 mesice se nekdy koji hodinu a nekdy ma naopak za 5 minut hotovo je to uplne v poradku a ok. Jakmile jsou deti vetsi, maji vetsi pusinku a tim rychleji a efektivneji se pak bakoji, takze urcite se to casem zlepsi neboj.

A vubec necti komentare typu co zde pise Anonym, ze si ji navyknes :zed: to jsou nazory z minuleho stoleti a absolutne se jima nestresuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1080
29.1.25 21:29

Je to normální a neboj se, přejde to ;) taky bych nedávala odříhnout - nedělala jsem to u žádného dítěte v noci, dala jsem je vždy spinkat na bok. Jinak držím moc palce, ať to zvládnete, první dítě je velmi náročné. Oprosti se teď od domácích prací a čehokoliv dalšího a spi kdykoliv to jde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2683
29.1.25 21:37

@Želvuškaa tak, tak když malinka chtěla, tak jsem ji chovala, usínala v náručí anebo na mě, jsou ji 4 měsíce a toto vůbec nevyžaduje, spíš naopak je rada na zemi, aby se mohla hýbat.

No a miminko potřebuje čerstvý vzduch, takže ji každý den mám venku v kočárku a nenavykla si na to, usíná i doma v posteli, když je venku skarede.

Taky ji nosím v nosítku, když je třeba ospala, nebo potrebuju něco udělat a taky to nevyžaduje.

A spinkám s ní v posteli, protože chci, ne kvůli toho, že je lehčí kojení, protože mi to vleze prostě nejde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2683
29.1.25 21:40

Jo a ještě mě tak napadlo, zkus ho dat do hnízdecka. Nevěřila bych, jaky to má efekt, ale já malou do hnizdecka dávám, ale už ji bylo malé, tak jsem ji nechala spat bez a ty noci byla fakt neklidna, často se budila, plakala…tak jsem ji hnizdecko vrátila a zase spinka krasne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1532
30.1.25 05:55
@Anonymní píše: Více

A jak na tom má dávat pozor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3013
30.1.25 06:24

Tyhle tanecky jsem zkoušela u prvního, a do toho prvních par tydnu ještě odsavala a dokrmovala z láhve…no, málem jsem se úplně zhroutila.
Druhatko šlo hned po porodu ke mě do postele, v noci jsem v těch prvních týdnech vždy rychle prebalila (všechno jsem měla u postele), nahodila prso a spala dal. Nebe a dudy :pankac: Můžu vřele doporučit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová