13měsiční holčička se počurá každých 20 minut

3
5.1.11 12:39

Časté čůrání

Dobrý den.
Máme 13 měsíční holčičku a začli jsme jí tak kolem 9 měsíce učit pomalu na nočník. Nic násilného, ale zkoušíme to každou hodinu.Co se týče kakání to už máme vychytaný, jenom s tim čůráním je problém. Počůrá se každejch 20 minut a pak se učurne i na nočníku. Řekne eee a je to v kalhotech. Mě se zdá že ta četnost neni úplně v pořádku,ale žena tvrdí že je to normální.? Dík za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2473
5.1.11 12:41

náš malej když se učil bez plen tak čůral taky snad každých 15 minut :mrgreen: nebojte to se časem spraví :palec: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
5.1.11 12:42

Syn takhle čůral taky. Než se opravdu naučil ovládat svěrač a zadržet moč i delší dobu. Jsou zvyklí z dob plínky pouštět prostě pořád všechno :lol: . Chce to čas ;)

Mmch: je to velká šikulka, že už zvládá nočníček i s čůráním v podstatě:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44341
5.1.11 12:44

Ta četnost je normální. Dcera je bez plenek od 19. měsíců - sama to tak chtěla, říkala si a doma automaticky chodila na nočník, ale čurala každých 20 minut, každou půlhodinu.
A nebylo to častějším pitím, je to fyziologické. Děti mají nezralý močový měchýř, moc toho nezadrží.

Já jsem teda neučila tak brzy, vytáhla jsem nočník, až o to děti měly samy zájem a oba se odplenkovaly ze dne na den. Pokud Ti četnost čurání dělá problémy, počkala bych na léto. Ale je samozdřejmě každého věc, kdy své dítě posazuje na nočník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
5.1.11 12:49

Ještě dodám, že takhle syn čůral, když mu bylo 20měs a sám si řekl o nočník:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6444
5.1.11 12:53

To, že často čůrá je ukazatel, že ještě není dozrálá k tomu, aby byla bez plínek, ale je to normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
5.1.11 13:08

Já si myslím, že je to normální obavy bych z toho neměla. Naše malá (15m) je taky učůraná ženska :mrgreen: večer ji nechávám lítat bez plenky ať se trošku provětrá i se tak víc vydování no a než se napustí vana, než se vyblbne tak za půl hodiny bez plenky lítám minimálně 5× s hadrou a utírám. Nočním nesnáší, ani si na něj nesedne, jen se mu uchechtává :jazyk: asi na to ještě není psychicky zralá tak ji do toho nenutím, myslím, že to kakání když máte tak dobře naučené je super a tu četnost čůrání bych nehrotila :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
5.1.11 13:10

Moc děkuju se mi ulevilo. Jsem trochu pintlich na ceru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14048
5.1.11 13:18

Nas Bertik cura co 15 min, trosku ucurne a konec, Krystof ten uz udrzi moc a vyleje to vsechno najednou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1927
6.1.11 08:05

Ahoj, pokud extrémě nepije, neřešila bych to. Sice existuje genetické onemocnění, kterému se říká Diabetes incipidus (žíznivka) a u toho se hodně čůrá, ale zároveň hodně pije - plus minus 2-2,5 litru tekutin za den.. Nechci strašit, to je jen co existuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí